Film og serier

Fem Netflix-titler vi gleder vi oss til i sommer

Eurovision-galskap, Steve Carell-komikk og avslutningen på en kontroversiell favoritt er noe av det vi har i vente

Eurovision

I gamle dager var sommer tid for TV-repriser, men slik er det heldigvis ikke lenger.

Netflix har for eksempel premiere på en rekke filmer og serier, og her er noe av det vi gleder oss aller mest til:

«Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga»

Will Ferrell. Rachel McAdams, islandske vulkaner, særdeles lite moteriktige antrekk, klissete synthlyder og Eurovision Song Contest. Trenger vi si noe mer?

Med ankomsten av «Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga» neste måned kan det virke som om noen på andre siden av dammen endelig har forstått den særegne humoren bak kultfenomenet ESC.

Ferrell og McAdams spiller Lars Ericksdottir og Sigrit Ericksdottir - to islandske sangere som får muligheten til å presentere hjemlandet i den nesten prestisjefylte konkurransen.

De to superstjernene er i godt selskap. Den vaskeekte popstjernen Demi Lovato og selveste Pierce Brosnan står også på rollelisten, og det er stort sett det vi vet om den kommende komifilmen.

Men, dersom man skal dømme ut fra den lille teaseren Netflix har sluppet, er dette noe man absolutt ikke vil gå glipp av. Klippet viser en musikkvideo av episk kvalitet, hvor Ferrell og McAdams spiller deres kommende landeplage “Volcano Man” - en absurd, men fengende poplåt uten særlig mål eller mening - ikledd særdeles lite moteriktige antrekk med vage trekk fra lokalkulturen. Selvfølgelig.

«JU-ON: Origins»

Skrekklegenden som for evig ødela myten om at man noensinne var trygg under dynen gjør et comeback!

Navnet Takashi Shimizu får det kanskje til å ringe i noen bjeller hos skrekkentusiastene der ute. Stjerneregissøren fra Japan står nemlig bak en av landets største eksportsuksesser, nemlig «JU-ON: The Grudge» eller «Forbannelsen» som den ble kjent som her til lands.

Historien om husmoren som ble brutalt myrdet av ektemannen i et sjalu-preget raseri får en ny begynnelse når Netflix i juli slipper serien basert på den urbane myten.

For første gang siden filmseriens debut for 20 år siden tar vi for oss huset med det ekstremt rare i som serie - og vi kan nesten ikke vente!

«The Woods»

Dersom du var en fan av Netflix’ gripende krimserier «Safe» og «The Strangers» basert på Harlan Cobens bestselgerbøker, har vi gode nyheter til deg: 12. juni kommer nemlig «The Woods», en ny serie basert på den amerikanske forfatterens verk.

Serien, som er polsk, tar i sann Coben-stil for seg en uløst drapssak som får nye tvister mange år senere. Aktor Paul Copeland bor i Warsaw, hvor hans søster forsvant etter en skogstur for 25 år siden. Copeland sørger fortsatt over det smertefulle tapet, men får nytt håp når liket til en liten gutt som forsvant sammen med søsteren plutselig dukker opp.

De tidligere samarbeidene mellom Netflix og den anerkjente forfatteren har vært storfavoritter blant krimtilhengere over hele verden, og «The Woods» ser definitivt ut til å levere samme kvalitet!

«The Politician» (Sesong to)

«Glee»-skaper Ryan Murphy skapte gull med den mørke komedien «The Politician»i 2019. Med stjernenavn som Ben Platt, Gwyneth Paltrow og Jessica Lange med på laget, byr serien på en rekke politiske løp for hovedkarakteren Payton Hobart (Platt). Det blir alt man kan forvente seg av en Murphy-serie: Fengende drama og skarp humor med underliggende kommentarer om samfunnet vi lever i.

Hvor seriens debut tok for seg den rike high school-elevens vei mot stillingen som elevrådsleder, vil oppfølgersesongen (ute fredag 19. juni) ta oss videre inn i Hobarts politiske karriere. Nye politiske områder betyr nye politiske motstandere (ikoniske Bette Midler og Judith Light), og med press fra alle kanter må Hobart bestemme seg for hva slags type politiker han vil være for å nå sitt endelige mål - Washington D.C..

«Space Force»

Komikergeniene Greg Daniels og Steve Carell fra «The Office» gjenforenes, og denne gangen blir moroguttene en stjerneduo - bokstavelig talt!

I «Space Force» gjør Carell det han kan best: en komiserie satt til en arbeidsplass. Denne gangen er imidlertid kontorlandskapet byttet ut med det ytre rom. Carell spiller General Mark R. Naird, mannen som har ansvar for den ferskeste delen av USAs militære styrker, nemlig romavdelingen.

Sammen med et lag av mennesker med varierende grad av dyktighet innen deres felt, spilt av komikerveteraner som blant andre Jane Lynch («Glee»), Ben Schwartz («Parks and Recreation») og Lisa Kudrow («Friends»), må Carells karakter etablere USAs første romavdeling. Eller, prøve i hvert fall.

«13 Reasons Why» (Sesong fire)

«13 Reasons Why» (norsk tittel «13 gode grunner») hadde en heidundrandes start da den debuterte på strømmetjenesten i 2017. Den Selena Gomez-produserte serien gikk virkelig i dybden på nåtidens problemer i amerikanske skoler, og stjernene Dylan Minnette og Katherine Langford, Kate Walsh og norsk-amerikanske Alisha Bø briljerte i sine roller.

Handlingen er satt til en high school hvor en mobbet elev, Hannah Baker (Langford) ender opp med å ta sitt eget liv. Hennes venn Clay (Minnette) finner syv gamle kassetter som Hannah spilte inn før hun gikk bort, som forklarer hvorfor hun valgte å gjøre som hun gjorde. Dramaet er røft, sårt og ektefølt.

Kritikerne hyllet serien for måten den taklet de sterkeste temaene ungdommer møter på i hverdagen, som mobbing, voldtekt og selvmordstanker. Blant andre Filmpolitiet kalte «13 Reasons Why» for “en av årets viktigste serier”. Samtidig mente noen de gikk for langt og at dramaet var for grovt i måten det tok opp sosiale problemer på. Der det var mye elsk, var det også mye fryktbasert hat.

Enten du er fan eller ei: 5. juni er det slutt, og vi er spente på å få med oss slutten på Netflix’ polariserende tenåringsfavoritt.

God fornøyelse!