Sulten på nye smaker? Sett tennene i TV-høsten!

gordon ramsay

Jamie Oliver og Gordon Ramsay er bare to av stjernekokkene som vender tilbake med nye appetittvekkere i høst.

Høsten er ugjenkallelig over oss!

Sesongen byr ikke bare på velkomne anledninger til sofakos og TV-underholdning – mange griper også muligheten til å bruke mer tid på kjøkkenet. Høstmaten byr typisk på rike, kraftige og sammensatte smaker, med lang tilberedningstid og kos over grytene som viktige momenter.  

Heldigvis er det masse inspirasjon å hente, enten du prøver deg som hobbykokk eller nøyer deg med å være matelsker.

Denne høsten er det kjendiskokker og reising som kommer til å prege den kulinariske TV-menyen.  

Ut i verden med Gordon

Sesongen byr ikke bare på velkomne anledninger til sofakos og TV-underholdning – mange griper også muligheten til å bruke mer tid på kjøkkenet. Høstmaten byr typisk på rike, kraftige og sammensatte smaker, med lang tilberedningstid og kos over grytene som viktige momenter.  

Heldigvis er det masse inspirasjon å hente, enten du prøver deg som hobbykokk eller nøyer deg med å være matelsker.

Denne høsten er det kjendiskokker og reising som kommer til å prege den kulinariske TV-menyen. 

Råskinnet Gordon Ramsay spisser smaksløkene og gjør det vi alle har drømt om de to siste årene: Legger ut på reise.

I «På eventyr med Gordon Ramsay» har den temperamentsfulle briten tatt oss med til noen av de mer avsidesliggende delene av verden, med dykking blant haier, jakt på kaiman med bare nevene, pirajafiske og fallskjermhopping blant de mer fartsfylte opplevelsene.

I sentrum for tredje sesong står en kulinarisk reise som blant annet kommer innom Finland, Portugal, Kroatia og Maine i USA. Utifra traileren å dømme blir det mye spytting og vemmelse, men om han ikke setter den dampa klapperslangen i halsen blir det nok stort sett god stemning lell. 

Matkanalen

En hel kanal dedikert til mat? Matkanalen har holdt det gående en stund nå og virkelig funnet en god flyt hvor lekre matbilder

Samtidig byr de på kjente norske fjes som Emilie Nereng, Kristin Gjelsvik, Christine Dancke og kjendisdanser Mona Berntsen. Sistnevnte skal denne høsten dykke dypt ned retter inspirert av sine marokkanske røtter.

Netflix

Netflix har fått med seg at folk liker matprogrammer, og har følgelig laget svært mange av dem. Heldigvis er mange også svært bra.

Et av de mest populære er «Nailed It!», som er basert på memet hvor amatørbakere forsøker å etterape proffenes vakre kakeskulpturer og ender opp med marerittaktige fadeser i stedet.

Det er, selvsagt, hysterisk morsomt.

Sjette sesong starter 15. september, og om du trenger en ekstra grunn til å skru på serien er den musikalske improkongen Reggie Watts med på laget.

Om du ikke allerede har satt tennene i Netflix' øvrige matmeny er det også flust med andre ferske serier å fortære.

Ta for eksempel Guy Fieri-utfordreren Daym Drops, som i «På frityrtur gjennom USA» reiser rundt og besøker det beste USA har å by på av frityrstekt mat. Entusiasme i hvert jafs!

«Bakertroppen» er på sin side en vennlig konkurranse hvor en firerbande av mesterbakere kappes om å oppfylle kundenes villeste kakedrømmer.

Og for junior i huset er «Vaffel og Mochi» en herlig dukkeduo som jobber hardt for å oppfylle drømmen om å lære matlaging. Med seg på veien har de folk som Michelle Obama og Jack Black til å veilede dem.

Truls og Hellstrøm skal i gang igjen

Se opp for en ny runde med «Truls á la Hellstrøm» på TV 2, der TV-fjes Truls Svendsen og mesterkokk Eyvind Hellstrøm prøver å lokke hverandre ut av sine respektive komfortsoner – ofte med herlig og hysterisk resultat.

Denne gangen er de på rundtur i Norge, og dukker opp både i Stavanger, Tromsø, Grimstad, Telemark, Ålesund og Myken.

Denne gangen planlegger Truls å knuse Eyvind i ymse konkurranser (slik han gjorde i forrige sesong), men tommel'n fra kjøkkenet vil ikke gi seg uten kamp.

Relaterte artikler

Se flere artikler