Film og serier

Ny sesong av «Lykkeland» høster jubel fra TV-anmelderne

Endelig er det klart for en ny runde med «Lykkeland» (NRK TV) – dramaserien som viser Norges overgang til en moderne og rik nasjon, med oljeeventyret i Stavanger på 70-tallet som drivkraft.

Lykkeland

Lite kan være mer frustrerende enn å vente utålmodig på en ny sesong av favorittserien.

Nå er det faktisk allerede gått over tre år siden «Lykkeland» først dukket opp på NRK TV, og for oss som elsket første runde har ventetiden vært lang.

Heldigvis ser den ut til å være verdt ventetiden.

Stilig og mørkt

Kritikerne gir nemlig også denne gangen «Lykkeland» tommelen opp.

VGs anmelder Tor Martin Bøe kaller andresesongen «mørkere, mektigere og stiligere om livet, havet og oljen».

Lykkeland

- Andre sesong av «Lykkeland» tar for seg den mørkere delen av det økonomiske eventyret vi fremdeles lever så godt av. Om overtidsarbeid forkledd som «harmonisering» av timelister, økende forskjeller mellom de som har og de som ikke har. Om hva som egentlig er sannheten, skriver Bøe.

Vårt Land beskriver den som «hjerteskjærende om hvor grådige vi ble», Dagsavisen sammenligner den med «Mad Men», mens Stavanger Aftenblad konkluderer med at «denne historien må fortelles videre!».  

Gjensyn med favoritter

De åtte nye episodene utspiller seg fra den ukontrollerte Bravo-utblåsningen på Ekofiskfeltet i 1977 til 1980, da den tragiske Alexander Kielland-ulykken tok med seg 123 mennesker i døden. 

Lykkeland

Det blir et gjensyn med de sentrale karakterene fra første sesong, deriblant Ingrid (Pia Tjelta), Rein (Ole Christoffer Ertvaag), Toril (Malene Wadel) og Anna (Anne Regine Ellingsæter), som mottok Gullruten for rollen i 2019, samt flere nye bekjentskaper som vil være med på oppturen.  

Første episode kan ses i NRK TV-appen i skrivende stund, mens nye episoder sendes på NRK1 og slippes i appen på søndager.