Film og serier

7 høydepunkter i TV-påsken for deg som er lei krim

Halvdan Sivertsen, Jim Carrey-klassiker og storslåtte dokumentarer.

paskejakten

TV-påsken domineres gjerne av britiske politietterforskere på én kanal, trippeldrap på en annen og intense seriemordere på resten av dem.

Det finnes heldigvis glimrende alternativer for de av oss som kanskje syns det blir litt vel mye mord og mystikk i høytiden.

Her har vi samlet syv høydepunkter TV-påsken har å by på, som et alternativ til krimpåsken:

1. Halvdan har bursdag, festkonsert med kringkastingsorkesteret (NRK1)

Når: Fredag 10. april klokken 20:10

Langfredag er det duket for en helaftens bursdagsfeiring når hele Norges Halvdan Sivertsen hylles med konsert i anledning hans 70-årsdag. NRK lover et stjernelag av norske artister som sammen med Kringkastingsorkesteret tolker Sivertsens materiale i Oslo Spektrum.

2. Påskereisen (TV 2)

Når: Premiere tirsdag 7. april klokken 20:00

I sesongpremieren av dette livssynsprogrammet møter programleder Karina Hollekim freeskikjører Tiril Sjaastad Christiansen, som åpner opp om sine oppturer og nedturer og skaper god påskestemning med en skikonkurranse i bakken.

I seriens fem avsnitt møter Hollekim fem kjente og kjære nordmenn og tar dem med til fjells. De fem episodene sendes på TV 2 hver kveld klokken 20:00 fra tirsdag 7. april til og med lørdag 11. april.

3. Nazistenes vei til makten (NRK2)

Når: Tirsdag 7. april klokken 21:20

For de som foretrekker historie over krim, sender NRK dokudramaet “Nazistenes vei til makten” fra BBC. Den kritikerroste miniserien er tredelt og er en intens thriller som dekker det politiske spillet som gjorde at Hitler ble Tysklands leder.

Seriens tre deler sendes klokken 21:20 tirsdag 7. april, onsdag 8. april og torsdag 9. april.

Bonustips: Om du ikke får nok av krigshistorier sender også NRK1 den norske dokumentaren “Da krigen kom til Ringerike” torsdag 9. april klokken 19:45. Dokumentaren tar for seg en lokal vinkling på 2. verdenskrig og viser hvordan Hadeland og Ringerike ble påvirket av tyskernes innmarsj i 1940.

4. Bruce Almighty (TV 2)

Når: Mandag 6. april 18:50

Dersom man er på jakt etter noe mer lettbeint å fylle tiden sin med, slår denne klassiske Jim Carrey-komedien fra 2003 aldri feil. Carrey stiller i hovedrollen som Bruce, en helt vanlig TV-reporter som etter et møte med Gud (spilt av selveste Morgan Freeman) blir allmektig. Han begynner å bruke sine nye krefter for egen vinning.

Hva kan gå galt?

Carrey stiller sammen med Jennifer Aniston og Steve Carrell i et særdeles stjernespekket lag.

5. Kong Frederik av folket (NRK1)

Når: Søndag 12. april 23:05

Første del av dette firedelte dokudramaet om Margrete II av Danmarks far vises på NRK første påskedag. Serien tar for seg Frederik IXs liv fra 1912 da han ble kronprins i Danmark, og skal følge ham gjennom skolegangen, gjennom tiden som kadett og utnevnelsen til Danmarks konge. Vi får også se møtet hans med prinsesse Ingrid av Sverige.

Serien fortsetter deretter de tre påfølgende søndagene.

6. Eides språksjov påskespesial (NRK1)

Når: Onsdag 8. april klokken 20:15

I denne spesialepisoden av talkshowet hennes tar Linda Eide for seg konseptet påske. Hva betyr egentlig ordet påske? Sammen med gjestene Kjartan Lauritzen og Irene Kinunda forsøker den folkekjære programlederen å finne svar på dette og andre viktige spørsmål i høytiden.

7. Jan Thomas søker drømmeprinsen (TVNorge)

Når: Mandag 6. april klokken 21:30

Det er duket for finale i denne herlige realityserien. Jan Thomas har tatt sitt endelige valg for hvem av de single mennene han tok med seg til Sør-Afrika som får være med hjem, og vi får se hvordan livet går når de har kommet tilbake til Oslo og typen skal introduseres for Lilly Bendris.

Programmet ledes av Synnøve Skarbø.

Et praktisk tips: De fleste programmene du finner via T-We kan startes forfra dersom de allerede har startet. Ellers kan du finne dem i ukesarkivet.