Film og serier

De beste påskekrim-tipsene for hele familien

Det er påske, og alle ser på krim. Det kan barna dine også gjøre!

Stillbilde fra Paddington 2

Nok en gang er det tid for en påsketradisjon som er like særnorsk som appelsin og KvikkLunsj i høyfjellssola – påskekrim. 

Selv om sjangeren ofte kretser rundt mordgåter: Påskekrim trenger ikke være bloddryppende og makaber voksenunderholdning. 

I T-We finner du massevis av godt innhold for barn på jakt etter et godt påskemysterium. Her er noen av høydepunktene. 

Skreddersy TV- og strømmepakken din her

Superkrim med kjente fjes

Tradisjonen tro gjør NRK Super påsken mer spennende også for den yngre garde. Det er klart for tiende sesong av «Superkrim», som byr på ti skumle, mystiske og morsomme frittstående episoder med kjente fjes i hovedrollene.

I år dukker blant andre Ole Torp, Thomas Felberg, Ingerid Stenvold, Steinar Sagen og Nicolay Ramm opp på rollelisten, og blant gåtene som må løses finner vi stjålne påskenøtter, en beredskapsøvelse som går over styr og et lumskt komplott mot Fantorangen. 

NRK SUperkrim

NRK Super tilbyr også den tyske krimserien «Krimteam 5» for litt eldre barn, samt «Dina detektiv» og Peppa Gris-spesialen «Detektiv Potet» for småsøsken.  

Bamse i trøbbel

Et annet godt alternativ for å lokke barna inn i krimgåtenes univers er strømmearkivet Toonix, som du kan velge i T-We for ti poeng. 

Blant godbitene i Toonix finner vi «Paddington 2», der den peruvianske bamsen med appetitt på marmelade og talent for trøbbel må komme seg ut av nye forviklinger. VG, NRK og Dagbladet trillet alle terningkast fem for denne sjarmerende og akkurat passe dramatiske historien, der den uheldige bjørnen blir uskyldig anklaget for tyveri.    

«Scooby Doo! Abracadabra-Doo» og «På Eventyr Med Tintin: Enhjørningens Hemmelighet» er to andre gode Toonix-tips. I førstnevnte må mysteriegjengen hanskes med mørk magi, mens Tintin og kaptein Haddock jakter på en tapt skatt i sistnevnte. 

Detektiver av ymse slag

Netflix har naturligvis også et solid utvalg av krimserier for barn og unge. Ikke minst for de som drømmer om å bli detektiv når de blir voksne.  

Seriene «Kodetropp O» og «The Inbestigators» og filmen «Detektivbyrå nr. to» tar alle utgangspunkt i barn som er skarpe nok til å nøste opp krimgåter der de voksne svikter, mens «Carmen Sandiego» tar for seg kriminalitetsbekjempende mestertyven med samme navn. 

Carmen Santiago

Anbefales kan også den amerikanske serien «Hunters hemmelighet» i strømmearkivet Nick+. Når herr og fru Hunter sporløst forsvinner, der det opp til de fem forsterbarna å komme til bunns i mysteriet – samtidig som de opprettholder fasaden om at alt er bra. 

Skreddersy din TV- og strømmepakke her