Film og serier

Stjernene som (nesten) alltid får oss til å le

Her finner du de morsomste filmene til noen av verdens største komikere.


tre komikere

Komedier er en av de aller vanskeligste sjangrene, og det finnes knapt én humorstjerne som bare er med på gode filmer og serier. 

Likevel finnes det noen store humornavn som har en større hitrekke enn andre, og som får oss til å strømme filmene deres – igjen og igjen. 

Skreddersy din TV- og strømmepakke her

Emmy-vinner og dramedie-dronning: Melissa McCarthy

Etter en sjarmerende rolle i «Gilmore Girls» ble Melissa McCarthy et kjent navn over hele kloden, men det var først på 2010-tallet McCarthy virkelig fikk markert seg som komiker.

Etter en Emmy-vinnende rolle som tittelkarakteren Molly i «Mike & Molly», høstet komikeren glimrende kritikk etter den banebrytende suksessen «Bridesmaids» - som du kan se i T-We Filmleie. Sammen med store navn som Kristen Wiig, Rose Byrne og Maya Rudolph stilte McCarthy som en av brudepikene til Annie (Wiig) - men ble fort en favoritt blant publikum og kritikere.

I 2018 stilte hun som nyskilte Deanna i Ben Falcone-komedien «Life of the Party». For å huke av et mål på en gammel liste, bestemmer hun seg for å følge datteren på universitetet og ta opp fag - hvor hun ender opp med å bli det nyeste medlemmet i datterens vennegjeng. Denne herlige filmen kan du se på C More

Alle ELSKER…: Chris Rock

I USA var Chris Rock en av de største komikerne som fikk et navn med «Saturday Night Live» på 90-tallet. 

Dessuten har Rock stått for en rekke glimrende komedier i løpet av de siste tiårene. Blant disse er «Death at a Funeral» (Netflix), om en begravelse der absolutt alt som kan gå galt, går galt. 

Sammen med guttegjengen Kevin James, David Spade, Rob Schneider og co, skapte Rock også godstemning i kinosalen med kompiskomedien «Grown Ups» (Netflix) i 2010, hvor en vennegjeng gjenforenes etter tre tiår for å mimre om deres avdøde basketballtrener. Det viser seg straks at guttestreker aldri blir gamle, og at noen gutter aldri vokser opp mentalt. 

Imitasjonsgull: Kate McKinnon

En annen «Saturday Night Live»-stjerne som har vært i vinden det siste tiåret er imitasjonseksperten Kate McKinnon. McKinnon har lenge stått for noen av SNLs sterkeste parodier, enten det er kleine Hillary Clinton eller Shakira som står for tur. 

Selv med det glimrende og seriøse Fox News-dramaet «Bombshell» i filmografien, er det fortsatt McKinnons komediefilmer som skuespilleren er mest kjent for, blant dem den hysterisk morsomme «The Spy Who Dumped Me» (Netflix) i 2018. De to spiller bestevenninner på rømmen etter at en eks-kjæreste viser seg å være en slebrig CIA-agent. 

I musikk-komedien «Yesterday» (du ser den på Viaplay) spiller hun den hjelpsomme musikkmanageren Ellie med en gullgruve i fanget, når klienten hennes Jack plutselig er den eneste i verden som husker hvem The Beatles var. 

Mannen som ikke trenger noen introduksjon: Adam Sandler

Adam Sandler er muligens det nærmeste man kommer den ubestridte kongen av komifilmer. Til tross for at han ikke alltid har kritikerne med seg, presterer Sandler gang på gang å levere massive publikumssuksesser som «Big Daddy» (T-We Filmleie) og «The Ridiculous 6» (Netflix).

Som et resultat av en lukrativ avtale med Netflix, er det her man finner det meste av Sandlers moderne verk. Blant disse er «Murder Mystery», hvor Jennifer Aniston og Sandler spiller et ektepar som klarer å havne midt i en mordetterforskning på yachten til en milliardær. Filmen ble kjapt den mest suksessfulle filmpremieren i Netflix’ historie.

Om du er glad duoen Aniston og Sandler, er sannsynligvis «Just Go With It» også et godt tips. Her spiller Sandler den notoriske seriedateren Danny, som ønsker å unngå romantisk tilknytning til enhver pris, noe han overtaler Anistons karakter Katherine til å hjelpe ham med. 

Eurovision Song Contests ferskeste fan: Will Ferrell

Et navn som har vært på alles lepper denne sommeren er Will Ferrell, som i juni hadde premiere på en etterlengtet ESC-filmparodi ved navn «Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga»Netflix

Her spiller Ferrell og Rachel McAdams to islandske sangere som får muligheten til å presentere hjemlandet i MGP.

Ferrell står selvsagt også bak det som betraktes som en av de beste komediene i moderne tid, nemlig «Anchorman: The Legend of Ron Burgundy» (du finner den hos HBO Nordic), hvor Ferrell, Steve Carrell og Christina Applegate gjør narr av 70-tallets amerikanske nyhetskultur.