Film og serier

Curio er perfekt for deg som er nysgjerrig på verden

Kos deg med dokumentarer i verdensklasse i strømmetjenesten Curio.

Bilde av David Attenborough på Curio.

Utvalget av gode strømmearkiv har virkelig eksplodert de siste årene, og nå finnes det flere som spesialiserer seg på spesifikke sjangre. 

Nylanserte Curio har spisset seg inn på dokumentarfilmer og dokumentariske serier fra ulike deler av verden - enten de handler om fortid, nåtid eller fremtid.

Nå kan du velge Curio i din TV- og strømmepakke, for kun seks poeng.

Menneskehetens historie og fremtid

Historieentusiaster vil ha mye å kose seg med blant Curio-utvalget. 

Historie er nemlig en rød tråd i mange av deres største titler, blant annet «Det tredje rikets siste hemmeligheter» - en mektig serie som forsker på naziregimet gjennom intervjuer med eksperter og overlevende fra krigen. 

Serien tar for seg aspekter ved perioden som tidligere har blitt oversett av historikerne, og som endrer måten vi ser det tredje riket på, med fokus på blant annet Hitlers familie og formue.

Bilde fra serien «Det tredje rikets siste hemmeligheter» på Curio.

Egypt er temaet i den åtte deler lange dokuserien «Egypt avdekket». Her benyttes nymoderne teknologi og de siste forskningsresultatene for å løse de største historiske mysteriene til Egypt, fra sfinksen i Giza til Kongenes dal ved Luxor og Abu Simbel-templene. 

Øvrige historieserier du også finner på Curio er blant annet «Kvinner som skapte historie», «Roma avdekket», «Burmas hemmelige krig, med Joe Simpson» og «Borgbyggere»

David Attenborough og planeten vår

Blant Curios faktaprogrammer får du glimrende innhold som både er underholdende og tankevekkende.

Den britiske nasjonalskatten David Attenborough byr på en god blanding av disse, og bidrar med flere gode naturperler som legger vekt på naturens skjønnhet og skjørhet. 

I serien «Med Attenborough til Galapagos» reiser briten til den ville og mystiske øygruppa, hvor forskere stadig gjør nye oppdagelser hele 200 år etter at Charles Darwin først satte sin fot der. 

Bilde fra en av David Attenborough-dokumentarene på Curio.

I «Plantenes hemmelige liv» utforsker Attenborough en rik verden av flora. Ved bruk av time-lapse og fersk teknologi innen makrofotografering, følger vi plantenes historie fra deres opprinnelse på landjorden til den viktige plassen de har i dagens økosystem.

Hele kloden i fokus

Dersom du er glad i serier med spennende dyreliv i fokus, er «Attenborough og dyrenes opprinnelse» en god plass å begynne. Her benyttes komplisert CGI-teknologi for å vise frem dyrgruppene som dominerte planeten vår for 500 millioner år siden, og vi ser nærmere på hvordan utviklingen deres har hatt en definerende effekt på mennesket. 

Du finner også andre verdensomspennende serier som «På havets dyp», «The Farthest», «Luftens erobrere» og «Submerged Universe».

Bilde fra Exodus: Our Journey to Europe

I den tankevekkende dokumentaren «Earth in 1000 Years» ser forskerne nærmere på utviklingen innen vitenskap og teknologi, samt jordas smeltende ismasser. Hvordan vil jorda vår se ut 1000 år frem i tid?

Dette er bare noe av det spennende innholdet du får med Curio. Velg den inn i din TV- og strømmepakke og tilfredsstill nysgjerrigheten da vel!

Skreddersy din TV- og strømmepakke