Film og serier

«iHuman» skulle gått på kino nå – se den i T-We

Terningkast seks-dokumentaren er nå tilgjengelig for leie.

Filmplakaten til iHuman

Alt lå til rette for at «iHuman» skulle bli godt besøkt på norske kinoer. Den norske dokumentarfilmen, regissert av Tonje Hessen Schei, fikk fantastiske anmeldelser, og norske kinoer hadde gitt den god prioritet.

Så kom myndighetenes koronatiltak. Kinoer stengte. Folk holder seg hjemme. Og lanseringen av «iHuman» stanset helt opp. Noe som kan gi svært alvorlige økonomiske konsekvenser for både filmskapere og distributør.

Nå har Euforia Film og T-We fra Telenor hastelansert «iHuman» i filmleietjenesten, slik at du kan se den allerede nå. Normal leiepris er omtrent det samme som en kinobillett, kr. 129, men dokumentaren er blant filmene vi spanderer på våre TV-kunder fram til 31. mars.

Terningkast seks

– Det er en veldig trist kinosituasjon generelt, og spesielt for en film det har vært jobbet iherdig med mot nettopp det markedet siste halve året. Men vi prøver å gjøre det beste vi kan ut av dette, så kjapt at jeg knapt henger med i svingene, og det åpner seg definitivt noen nye spennende dører. Vi håper at publikum kommer til å sette pris på «iHuman», selv om det blir hjemme i stua og ikke i en kinosal, sier Vibeke Skistad hos distributør Euforia Film.

«iHuman» er en dokumentarfilm om konsekvensene av kunstig intelligens. Og den er svært spennende, ifølge anmelderne.

Dagbladet trillet terningkast seks:

– Forskerne i filmen fremstår som både spinnville og skruppelløse gærninger, alternativt som avhoppere og varslere fra en teknologisk industri som er gått av hengslene, skriver anmelder Inger Bentzrud.

Pris tilsvarende kinobillett

Markedssjef Torill Silkoset i Telenor er glad for at «iHuman» er blitt tilgjengelig i leietjenesten.

– Film og dokumentarer fungerer veldig godt som leiefilm hjemme i sofaen og vi er glade for at vi fikk kastet oss rundt så iHuman er tilgjengelig for leie allerede nå. Dette handler om å få ut en kritikerrost film til hele Norge, selv om kinoene er stengt, sier hun.

Silkoset håper kunder som er interessert i gode dokumentarer og teknologi - og som har hjerte for norsk film - ser «iHuman».

Som nevnt vil normal leiepris tilsvare prisen for en kinobillett, men fram til 31. mars spanderer vi 20 leiefilmer på våre TV-kunder – og «iHuman» er blant disse.

Les mer om det her.