Film og serier

Her finner du dine favorittfilmer til jul

Hvor kan du se Love Actually i år? Denne oversikten viser hvilke strømmetjenester som viser dine julefavoritter! 

Bilde fra Love Actually på TV 2 Play.

Høytiden står for døren atter en gang, og det er på tide å være ærlige om en sak: Underholdningen før jul er blitt like viktig som juletreet, julepynten og andre tradisjoner. Der. Da var det sagt.

Det blir bare ikke jul uten Popelku alias «Tre nøtter til Askepott», og det blir ikke jul uten «Med Grimm og Gru». 

Derfor har vi laget en oversikt til deg over hvilke strømmetjenester som har dine julefavoritter. Oversikten er basert på en undersøkelse Filmweb utførte om hvilke filmer nordmenn ser før jul.

Leter du etter andre typer filmer og serier, finnes det mer - mye mer i appen og på T-We-boksen!

God jul!

«Alene hjemme»

Det er ille nok å glemme igjen det yngste medlemmet av familien hjemme når man skal på ferie, men å glemme et barn når det 1) er jul og 2) er en tyvbande på ferde gjør det hele så mye verre. 

Macaulay Culkins prestasjon som 8-åringen Kevin er uforglemmelig og ikonisk på alle måter.  

Se den: T-We Filmleie

«Love Actually»

Finnes kjærligheten egentlig overalt? Dette spørsmålet står sentralt i den stjernespekkede britiske juleklassikeren «Love Actually» fra 2003. 

Denne filmen følger single, ulykkelig gifte, lidenskapelige elskere og alle typer romantikere i løpet av de siste ukene før julaften. Julens givende ånd inspirerer alt fra skolegutter til statsministeren til å våge å by på seg selv for å vinne sine elskedes hjerter.

Se den: TV 2 Play

«Hjelp, det er juleferie»

Clark og resten av The Griswolds gjør seg klar til å feire jul sammen med storfamilien, men jul med Griswold-familien er ikke bare-bare. Clark slår på stortromma og står på for å sørge for den ultimate juleopplevelsen for slektningene sine, uten at resultatene nødvendigvis imponerer … 

Chevy Chase er blitt et symbol på den velmenende, men overambisiøse pappaen - og er en soleklar del av den klassiske norske TV-tradisjonen i desember. 

Se den: T-We Filmleie

«Die Hard»

Det er ikke så mye annet som knytter «Die Hard» til høytiden annet enn at den foregår på julaften - men en juleklassiker har den jaggu blitt. 

Filmen følger politimannen John McClane (Willis) som blir fanget i en terrorsituasjon i en av Los Angeles’ skyskrapere. Han er egentlig på besøk hos sin fraseparerte kone, som han ikke lenger har et så veldig godt forhold til, men havner midt i en liv-og-død situasjon med Alan Rickman som den ikoniske skurken Herman Gruber. 

Se den: T-We FIlmleie

«Reisen til julestjernen»

Bilde fra Reisen til julestjernen på SF Anytime.

Et sted i Eventyrland finnes det et kongedømme, et land regjert av en konge, en dronning og deres elskede datter prinsesse Gulltopp. En skjebnesvanger julenatt forsvinner Gulltopp ut i natten. Hun har nemlig hatt en stor drøm om å finne den sagnomsuste julestjernen, og hennes onkel - den onde greven - har gitt henne dårlig råd om å følge denne drømmen.

Hanne Krogh spiller hovedrollen som prinsesse Gulltopp i originalversjonen av denne folkekjære julefavoritten. 

Se den: T-We Filmleie

«Elf»

I denne helsprø komedien møter vi Will Ferrell i en av hans mest ikoniske roller som Buddy. Buddy er et menneske som ble adoptert og oppdratt av nissens hjelpere. 

Når han finner ut av hvor han egentlig hører hjemme, bestemmer han seg for å finne sin biologiske far i New York - hvor han sprer juleglede til de kyniske menneskene rundt ham. 

Vel, han prøver i hvert fall ... 

Se den: HBO Max, T-We Filmleie

«Grinchen»

Cindy Lou Who og resten av de julegale innbyggerne i Whoville gjør seg klare for høytiden de holder så kjært. I skyggen lusker dog noen med et såpass intenst hat for julen at de ønsker å ødelegge for alle andre som vil feire: Grinch.

Dr. Seuss’ kjære og sære barnebokkarakter og denne storfilmen står for en viktig del av den digitalejulefeiringen. Jim Carreys prestasjon som den grønne og gretne gubben er nærmest et mesterverk innen komedie, og bidrar sterkt til å gjøre «Grinchen» til et tidløst juleeventyr. Bonustips: Yngre barn i huset? Da kan dere også sjekke ut den helanimerte filmen om Grinchen fra 2018 i T-We Filmleie.

Se den: SkyShowtime, T-We Filmleie

«Nå er det jul igjen»

Nyskilte Scott Calvin feirer jul sammen med sønnen sin Charlie, som er lei seg og helst vil være sammen med moren sin. På natten faller julenissen død ned fra taket, foran føttene til Scott. Etter en del tvil tar Scott på seg nissedrakten for å fullføre jobben til nissen på julaften. 

«Wild Hogs»-stjernen Tim Allen har hovedrollen som den desperate pappaen i denne populære julefortellingen, som ble den første tittelen i en trilogi av filmer. 

Se den: T-We Filmleie

«Solan og Ludvig - Jul i Flåklypa»

Kjell Aukrusts populære figurgalleri lever videre i beste velstående. I denne nydelige stop-motion-filmen drømmer hele Flåklypa om å få snø til jul - en drøm som blir mer og mer usannsynlig for hver snøfrie dag som går. Men oppfinner Reodor Felgen har en strålende idé: Hvorfor ikke bare lage snø selv? 

Men, å tukle med naturen er aldri lurt … 

Journalist-roboter, heftige snøkanoner og en solid dose fart og spenning har bidratt til å introdusere «Flåklypa»-universet til en helt ny generasjon med stor suksess.

Se den: TV 2 Play, Nordisk film (leie)

«The Holiday»

Amanda Woods bor i California, og Iris Simpkins i en sjarmerende liten by på den engelske landsbygden. Julen nærmer seg, og begge trenger en ordentlig pause fra sine kompliserte kjærlighetsforhold. De får kontakt over nettet, og bestemmer seg rett og slett for å bytte hus med hverandre. Kulturkrasjet åpenbarer seg på mer enn én måte …

Cameron Diaz, Jude Law, Kate Winslet og Jack Black spiller hovedrollene i denne romantiske komedien, som har sjarmert millioner av seere siden den kom ut i 2006. 

Se den: HBO Max, Netflix

Bonustitler

Jul i Blåfjell-serien (NRK TV)

Et førjulsmareritt (T-We Filmleie)

Polarekspressen (HBO Max)

Tre nøtter til Askepott (2021) (Nordisk film)

Astrid Lindgrens jul (TV 2 Play)

Last Christmas (T-We Filmleie)

The Family stone (T-We Filmleie)

Snekker Andersen (TV 2 Play)