Sju strømmetips for å komme i stemning til Halloween

Halloween strømmetips

Fra bloddryppende nordisk noir til psykologisk horror, religiøst vanvidd og vampyrkomedie: Disse filmene og seriene gjør halloween nifsere – og bedre. 

Jepp, det er den tiden igjen. Høstmørket har senket seg, gresskar skal karves og ungene i nabolaget skal tigge etter godteri – og/eller gjøre sitt beste for å skremme livskiten ut av deg.   

Men en like viktig del av halloween-feiringen utspiller seg foran skjermen, med barna trygt i seng.   

Vi har samlet en skrekkelig underholdningsbukett med filmer og serier for enhver smak – også for deg som ikke nødvendigvis elsker grøssersjangeren.

Og husk at du finner mange flere tips i T-We-portalen på boksen og i appen. Her skal det skremmes for enhver pris!

Paranormal Activity: Next of Kin (Paramount+)

Den sjuende filmen i «Paranormal Activity»-serien kommer akkurat tidsnok til årets halloween-feiring, og blir eksklusiv for deg som har valgt Paramount+ inn i TV- og strømmepakken.

Som i forgjengerne er det elementer av «found footage» også her, men ifølge produsent Jason Blum dyttes serien i en ny retning med «Next of Kin». 

Foreløpig foreligger det få plottdetaljer, men dette vet vi: En ung kvinne (Emily Bader) oppsøker et avsidesliggende samfunn i jakten på sine biologiske foreldre, men ramler kjapt over sjokkerende familiehemmeligheter og okkulte fenomener. 

Filmen slippes 29. oktober.

Se filmen hos Paramount+

Midnight Mass (Netflix)

Klar for en serie som gradvis beveger seg inn i grøsserland, godt hjulpet av en raus dose religiøst vanvidd? 

Da bør du sjekke Netflix-serien «Midnight Mass», en fortelling som har fått selveste Stephen King til å vende en krokete tommel opp.

Stikkord: En mystisk prest. Et lite øysamfunn. Døde katter som skyller i land på stranda, og mirakler som inntreffer under stadig mer intense gudstjenester. Mer skal ikke røpes her, men det hele eskalerer noe inni helsike underveis.

Les mer

Saint Maud (T-We Filmleie)

Mer religiøst vanvidd – denne gangen fra en liten kystby i Storbritannia. 

Den glimrende gyseren «Saint Maud» er produsert av kvalitetsselskapet A24, og filmen er imponerende nok debuten til regissør Rose Glass. 

Her møter vi den dypt religiøse sykepleieren Maud (Morfydd Clark), som tar hånd om den døende koreografen Amanda (Jennifer Ehle). Det blir fort klart at Maud bærer på fryktelige traumer, og skillet mellom virkelighet og fantasi viskes gradvis, men nådeløst bort på veien mot den (bokstavelig talt!) forrykende finalen.   

Lei filmen

The Lighthouse (C More)

Horrorfans vil kjenne igjen navnet til regissør Robert Eggers fra den genuint uhyggelige folk-grøsseren «The Witch», som også er tilgjengelig i T-We Filmleie (og anbefales!). 

I det intense kammerspillet «The Lighthouse», som er produsert av A24 og filmet i sort-hvitt, er to menn (Willlem Dafoe og Robert Pattinson i sine livs roller) satt til å passe et fyr på en isolert holme. 

Handlingen er umulig å gjengi uten å fremstå som en rablende galning, men den inkluderer fising, banning, hissige måker og store men

Se filmen med C More

A Quiet Place part II (Paramount+)

Den første «A Quiet Place»-filmen ble ikke bare en enorm kommersiell suksess da den kom i 2018 – den fikk i tillegg uvanlige mengder kritikerros til en postapokalyptisk blockbuster-grøsser å være.

Sånt blir det oppfølgere av, og «A Quiet Place 2» byr på et gjensyn med den hardt pressede Abbott-familen, som fortsatt må manøvrere seg gjennom en verden der morderiske romvesener med superhørsel lurer bak hvert hjørne. 

I tillegg til John Krasinski (som også denne gangen regisserer), Emily Blunt og det unge talentet Millicent Simmonds, har Cillian Murphy («Peaky Blinders») sneket seg med på rollelisten.  

Kastanjemannen (Netflix)

Den danske Netflix-serien «Kastanjemannen» er strengt tatt ingen grøsser, men snarere en seriemorder-thriller som har (de avkappede) føttene sine plantet i et gjenkjennelig nordisk noir-uttrykk. 

Likevel er stemningen makaber og guffen nok til å passe på en kveld som denne. 

Krimgåten, som utspiller seg over seks episoder, inneholder blant annet et raust antall drap, kastanjefigurer etterlatt ved åstedet, nifs barnesang, to politietterforskere som utfyller hverandre og implikasjoner langt inn i det danske maktapparatet. Essensiell for fans av «Forbrytelsen» og «Broen».

What We Do in the Shadows (HBO Max)

Etter så mange mer eller mindre mørke og grufulle tips, er det kanskje på sin plass med en anbefaling som gjenspeiler det – tross alt – nokså tåpelige ved hele halloween-feiringen? 

I så måte er det vanskelig å komme på noe bedre alternativ enn HBO-serien «What We Do in the Shadows», som nå er inne i sin tredje sesong.

Staten Island er åstedet for denne horrorkomedien, der de eldgamle vampyrene Nandor, Laszlo og Nadja – samt energivampyren Colin Robinson – prøver å manøvrere seg gjennom det moderne samfunnet og samtidig beholde husfreden i kollektivet de bor i. Dette er det nærmeste du kommer en mashup av «Bram Stoker’s Dracula» og «The Office».

Se serien her

Relaterte artikler

Se flere artikler