Film og serier

De beste strømmetipsene til Halloween

Skrekk, gru og morderdukker: Her er en godtepose med tips for den skumle høytiden.

Halloween strømmetips

To elementer er musts i alle Halloween-feiringer med respekt for seg selv: Skrekkfilmer og skrekkserier! Grusomme grøssere og historier om hjemsøkte herskapshus. 

Med 120 poeng har du frihet til å kunne skreddersy din egen TV- og strømmepakke til Halloween, og flere av strømmetjenestene på boksen og i appen har massevis av deilig skrekk du kan sette vampyrtennene dine i. 

Her er fem filmer og fem serier du kan kose deg med på Halloween. 

Og husk at du finner mange flere tips i grøsserkategoriene i T-We-portalen på boksen og i appen. Her skal det skremmes for enhver pris!

Skreddersy din TV- og strømmepakke her

«Let the Right One In» (SkyShowtime)

Blant SkyShowtimes ferkeste storserier finner du det mørke skrekkdramaet «Let the Right One In». 

Om du kjenner at du drar kjensel på denne tittelen, så er ikke det så rart. Den amerikanske serien er nemlig basert på den svenske boken La den rette komme inn, som også fikk en filmadapsjon i 2008. 

Serien følger Mark og datteren Eleanor, som i 10 år har levd et liv i skjul. 12 år gamle Eleanor har nemlig blitt forvandlet til en vampyr, og faren byr generøst nok på sitt eget blod for å holde Eleanor i live.

Se serien på SkyShowtime

«Evil» (TV 2 Play)

Se for deg «X-Files» satt til 2020-tallet, hvor romvesener og UFOer er erstattet med demoner. Dette er grunnlaget for den glimrende thrillerserien «Evil».

Her følger vi psykolog og ikke-troende Kristen Bouchard, som blir ansatt av den katolske kirken for å bidra med sin ekspertise. Kirken etterforsker nemlig påståtte demonske besettelser, og ønsker Bouchards hjelp med å stadfeste om besettelsene er ekte eller om plagene disse menneskene har bare er psykiske. 

«Evil» ligger i toppen av kritikerlistene for årets beste serier, men er fortsatt en skjult serieperle i Norge.

Les mer her

«What We Do in the Shadows» (HBO Max)

Denne komiserien, som er basert på Taika Waititi og Jemaine Clements mockumentary ved samme navn, følger fire vampyrer i en gammel villa på Staten Island, New York som strever med å takle det moderne samfunnets utfordringer. Man aner ikke hva skuffelse er før man drar på en Superbowl-fest og oppdager at det ikke er en fest for å feire en «superb owl». 

Dynamikken i husholdningen er fantastisk, hvor hver av de absurde personlighetene utfyller hverandre der det trengs og krasjer der hvor det er mest underholdende. 

– [Serien] har vokst til å bli en nymoderne komiklassiker, skriver TV-nettstedet Den of Geek i deres anmeldelse.

«Yellowjackets» (SkyShowtime)

Når en gruppe fotballspillere overlever et flykrasj i den kanadiske villmarken, presses samhold og vennskap til det ytterste. 

Et titalls jenter utgjør det uheldige fotballaget, som nå må samarbeide for å overleve langt fra sivilisasjonen. Men, det er lettere sagt enn gjort når man har med hormonfylte tenåringer å gjøre.  

I mangel på mat tyr jentene til drastiske tiltak, og enhver form for allianse de trodde de hadde seg imellom blir fort brutt. Overlevelsesinnstinktet tar over, og en kamp for å overliste hverandre i de mørke skogene følger. 

Se serien i SkyShowtime

«Chucky» (TV 2 Play)

Den klassiske skrekkdukken vender tilbake – nå i serieformat! 

«Chucky» tar for seg den stille byen Hackensack i New Jersey, hvor 14-åringen Jake kjøper en dukke til et kunstprosjekt. 

Det viser seg å ikke være en vanlig dukke, men et objekt som er besatt av ånden til seriemorderen Charles Lee Ray. Dukkens morderiske tendenser slippes løs på byen, og Jake blir straks en mistenkt. 

«Doctor Sleep» (HBO Max)

«The Shining», eller «Ondskapens hotell» som den er kjent som her til lands, er en av Stanley Kubricks mest ikoniske filmer. Nå, nesten fire tiår etter, står oppfølgeren for døren og denne gangen følger vi ikke «dull boy» Jack – men hans nå voksne sønn Danny.

Danny har hatt det vanskelig i tiden etter hendelsene på det hjemsøkte hotellet, og vil helst gjemme seg fra problemene. Men, det er vanskelig når han og andre med «the shining» blir jaktet på av en gruppe mennesker som ønsker å utnytte evnene deres.

Se filmen i HBO Max

«Scream» (SkyShowtime / SF Anytime)

26 år etter originalfilmen kommer «Scream», en såkalt «requel» (remake + sequel) som tar tempen på samtidens skrekkfilmer med et blodig «whodunit»-mysterie, drapert i komikk og metakommentarer. 

«Scream» følger en ny generasjon av Woodsboro-innbyggere som på nytt blir forfulgt av en maskert mann med kniv. «Ghostface» skaper nok en gang et blodbad som ser ut til å være tilknyttet de overlevende fra de originale Woodsboro-drapene i 1996. 

PS: I humør til et maraton? På SkyShowtime ser du også den originale «Scream», samt to oppfølgere! 

Se filmen i SkyShowtime

«Hereditary» (HBO Max / TV 2 Play)

Toni Collette står i spissen av dette skrekkmesterverket fra A24, studioet bak kultfilmer som «Midsommar» og «The Lighthouse». 

Et grusomt dødsfall skaper en stor splittelse innad i familien Graham. Midt i sorgprosessen som følger begynner det å tyde på at onde krefter har en finger med i spillet, krefter som har fulgt familien over flere generasjoner.

«I Onde Dager» (Netflix / SF Anytime)

I den siste mørke komedien fra stjerneregissør Tommy Wirkola spiller Noomi Rapace og Aksel Hennie et ektepar på randen av et sammenbrudd. De er lut lei forholdet deres og de er lut lei hverandre til den grad at de begge har planlagt å ta livet av den andre under helgens hyttetur. 

Men, på hytta venter en annen trussel som for førsteprioritet over en irriterende ektefelle, en trussel som tvinger dem til å samarbeide om å overleve – en siste gang. 

PS: Anbefales ikke for folk som ikke tåler blod og et overlass av kjøttsår. 

«A Quiet Place 2» (Netflix)

Oppfølgeren til en av de mest nyskapende og spennende skrekkfilmene vi har sett de siste årene står for døren. Etter de voldsomme hendelsene i første film, står Evelyn Abbott (Emily Blunt) alene igjen med to tenåringer og en nyfødt sønn. 

Som forgjengeren utmerker «A Quiet Place Part II» seg med fravær av lyd for å skape effektive kontraster til handlingen. Den dirrende spenningen ligger konstant under overflaten, og handlingen fortsetter akkurat der den forrige filmen slapp. I stedet for å pøse på med flere virkemidler, velger heller filmskaperne å slå følge med karakterene på stien.

Skrekkelig fornøyelse!