Film og serier

Helt ny film om skolesvindel imponerer kritikerne

«Bad Education» med Hugh Jackman er bare én av flere ferske filmer som kommer eksklusivt for strømming.

Bad education

Stadig flere gode filmer slippes i disse dager direkte for strømming i hjemmets lune rede.

Enkelte av dem er laget spesielt for de store strømmetjenestene, som HBO eller Netflix. Andre er gode eksempler på at kinoene ikke alltid har kapasitet til å sette opp alle knallfilmene som produseres.

Fra en Tarantino-skrekkfavoritt til Brexit-drama og b-filmlykke: Her sju ferske favorittfilmer som aldri tok veien innom kinoen – og som du trygt kan investere tiden din i.

Bad Education (HBO Nordic)

HBO-filmen «Bad Education» er basert på en sann historie om en folkekjær Long Island-skoleinspektør og hans brutale fall. Hugh Jackman har fått rause doser skryt for sin prestasjon i rollen som Frank Tassone, sjarmøren som svindlet det amerikanske skolevesenet for millioner av dollar. Det samme har Allison Janney («The West Wing») og Ray Romano («Alle elsker Raymond»).

Crawl (Paramount+)

Quentin Tarantinos favorittfilm fra 2019! En nifs og effektiv horrorthriller der alligatoren endelig får den filmatiske oppmerksomheten den fortjener. «Crawl» er regissert av Alexandre Aja, som kanskje er mest kjent for sin vellykkede nyinnspilling av «The Hills Have Eyes». Her knar han en nervepirrende og brutal katastrofefilm ned til 87 intense minutter, der vi følger den unge svømmeren Haley og hennes far på flukt fra skrubbsultne reptiler som inntar huset deres etter en orkan.

Extraction (Netflix)

Chris Hemsworth («Thor») bærer b-film-fakkelen høyt og stolt i denne eksplosive og fengende actionkaramellen. Han spiller her den plagede leiesoldaten Tyler Rake, som må redde tenåringssønnen til en narkobaron fra en rivaliserende bande i Bangladesh. Svært voldelig, ja visst, men like fullt en helt uimotståelig film for fredagskvelden.

Avengement (Paramount+)

Orker du enda mer action? Klart du gjør! Den hardkokte spenningsfesten «Avengement» handler, som tittelen antyder, om hevn: Cain Burgess (Scott Adkins) lokkes med på et kriminelt opplegg av broren Lincoln (Craig Fairbrass), og havner i et av Englands voldeligste fengsler. Veien til oppgjørets time er lang og brutal – og svært severdig, ikke minst for fans av røffe britiske filmer.

Deadwood: The Movie (HBO Nordic)

«Deadwood: The Movie» er det hittil beste eksempelet på hvor vellykket det kan bli når strømmegigantene bestemmer seg for å lage film basert på kvalitetsserier. I filmen møter vi Al Swearengen (Ian McShane), Trixie (Paula Malcomson), Seth Bullock (Timothy Olyphant) og de andre sliterne i Deadwood ti år etter at serien tok slutt, og her rundes historien av på mesterlig vis, med strålende manus, herlige skuespillerprestasjoner, inspirert skitsnakk og gritty tidskoloritt på menyen.

Brexit (HBO Nordic)

Sliter du fortsatt med å henge med på Brexit og alt kaoset rundt? Det britiske dramaet «Brexit: The Uncivil War» gir en strålende titt inn i kulissene bak dramaet, med Benedict Cumberbatch («Sherlock Holmes») i rollen som den utspekulerte kampanjelederen Dominic Cummings. Dette er en samtidshistorie som viser hvor skjørt demokratiet er – og som underholder mens den gjør det.

Tigertail (Netflix)

Andrew Yang er kanskje best kjent som produsent og manusforfatter for komiserier som «Parks and Recreation» og «Master of None», men hans første film som regissør er et sobert drama om immigranttilværelsen i USA. Med enkle virkemidler tegner han opp et bilde av et liv, fra Pin-Jui (Hong-Chi Lee) flytter fra Taiwan til USA på 70-tallet til han ser tilbake på livet som eldre mann. Rørende, vakker og kritikerrost.