Film og serier

Høstens storfilmer - rett i sofakroken

Filmelskerene blant oss har en travel høst. Nå kan du se den nye HBO Max-filmen «Don't Worry Darling» og en rekke andre storfilmer direkte fra sofakroken.

Storfilmen "Don't Worry Darling"

Joda, vi elsker kino! Men når regnet øser ned, tåka ligger tett og mørket brer seg, er det knapt noe bedre enn å sige ned i sofaen med potetgull og godis, og sette på en helt fersk film.

Her er fire godbiter du kan kose deg med, enten du liker eventyr, skrekk, en psykologisk tankevekker eller bare et godt, gammeldags mysterium:

For en thriller!

Det har vært et herlig spetakkel rundt Olivia Wildes psykologiske thriller «Don't Worry Darling». Dramaet som har spilt seg i forkant av filmen er verdt en Hollywood-produksjon i seg selv. Bare hør på dette: 

Hovedrolleinnehaver Florence Pugh («Black Widow» og «Little Women») har vært kritisk til all sex-fokuset hun og medspiller, og One Direction-stjerna, Harry Styles har fått, regissør Wilde har blitt angrepet av eksen, og Shia LaBeouf, som egentlig var tiltenkt hovedrollen, nekter for ha blitt sparka fra settet, selv om det skal ha vært noen ugreier mellom han og Pugh. Puh!

Filmen handler om ekteparet Alice (Pugh) og Jack (Styles) som bor i det idylliske samfunnet Victor. Der jobber mennene med det topphemmelige Victory-prosjektet, mens kvinnene nyter livet. Men er egentlig alt bare fryd og gammen?

Filmen skal ifølge Olivia Wilde være inspirert av både «The Matrix», «Inception» og «The Truman Show», så her gjelder det å henge med! 

Se filmen med HBO Max

Action, eventyr og krim i ett

Millie Bobby Brown har sjarmert (og skremt) oss i «Stranger Things». Nå er hun tilbake som den snarrådige og standhaftige Enola Holmes, som prøver å skaffe seg en karriere á la storebror Sherlock Holmes, spilt av Supermann-kjekkas Henry Cavill.

I «Enola Holmes 2» driver hun et detektivbyrå i London, uten videre suksess, helt til ei lita jente en dag kommer innom kontoret. Det blir starten på en etterforskning som viser seg å være av historiske proporsjoner, der Enola får brukt både kløkt og kampferdigheter.

Mysterier, et mørkt og skittent London, herlige kostymer og en alltid fornøyelig Helena Bonham Carter, trenger vi å si mer?

Se Netflix med T-We

Finn fram popkornet!

Sørg for å ha nok snop og rigg deg skikkelig godt til i sofaen, for her kommer et eventyr av typen National Treasure og Indiana Jones!

«Uncharted» er basert på den kjente spillserien om skattejegeren Nathan Drake. Tom Holland, best kjent som Spider-Man, spiller den unge og gatevante tyven Drake. Han blir rekruttert av den erfarne skattejegeren Victor «Sully» Sullivan (Mark Wahlberg) for å stjele et gullkors. Det skal være nøkkelen til den tapte gullskatten etter oppdageren Ferdinand Magellan. Jada, og så er vi i gang.

Her er det skjulte skatter, underjordiske grotter, gull, gamle skuter og hensynsløse menn i fleng! Og kanskje får Drake vite hva som har skjedd med broren?

Se med v series & film

I denne overnaturlige skrekkthrilleren spiller Ethan Hawke eklingen The Grabber, som skjuler seg bak noen ubehagelige masker. En svart telefon er også helt sentral i filmen som er satt til 1978. 

Søskenparet Finney (Mason Thames) og Gwen (Madeleine McGraw) har det ikke akkurat enkelt. Mammaen er død, og den alkoholiserte pappaen må de passe seg for. Og ute lurer seriemorderen The Grabber, som kidnapper barn og etterlater svarte ballonger igjen på stedet.

– «The Black Phone» er en velspilt, stilsikker og effektiv sjangerfilm som blander seriemorderjakt, guffen kjellerskrekk, high school-sjangerens outsidermotiv og det overnaturlige, skriver Filmpolitiet, som gir filmen terningkast 5.

Lei filmen med SF Anytime