Film og serier

God farsdag! Her er filmer og serier du vil se med fatter'n

Her er filmer og serier du kan se med pappaen din - uansett hva slags type far han er.

Farsdag filmtips

Hva er vel en bedre måte å feire farsdag på enn litt kvalitetstid i sofaen?  

Pappaer kommer i alle farger og fasonger, og veldig få av dem er like. Våre anbefalinger er derfor skreddersydd flere ulike typer.

Under har vi samlet noen anbefalinger til ferske filmer og serier dere kan se sammen: 

Skreddersy din TV- og strømmepakke her

For pappaen som digger dansk dynamitt: Rettferdighetens ryttere (T-We Filmleie)

Offiseren Markus, spilt av hele Danmarks Mads Mikkelsen, vender tilbake fra militæroppdrag i Midtøsten for å begrave sin kone etter at hun omkom i en togulykke. 

Når han får hint om at ulykken slettes ikke var en ulykke likevel, får han med seg kollegaen Lennart og hackeren Emmenthaler og på hevntokt for å finne og straffe de som forårsaket konas død. 

«Rettferdighetens ryttere» er en glimrende svart komedie om effekten av tilfeldigheter, som styrkes av et suverent cast og sylskarpt manus.

Lei i T-We Filmleie

For pappaen som elsker John Wick: Nobody (T-We Filmleie)

«Breaking Bad»-stjernen Bob Odenkirk skinner i Nobody; en film om den litt for ordinære familiemannen Hutch. Etter et innbrudd våkner instinkter fra hans tidligere liv, og det tar ikke lang tid før det eskalerer i en voldsspiral. 

Han bestemmer seg for finne tilbake til sitt tidligere jeg, og det tar ikke lang tid før han blir et attraktivt mål for en russisk narkobaron.

Herlig b-filmmoro, fra mange av de samme folka som lagde «John Wick».

Lei filmen her

For pappa med cowboyhatt: Yellowstone (Paramount+)

Filmlegenden Kevin Costner står i spissen av den moderne westernserien «Yellowstone». Her spiller han John Dutton, overhodet i et rikt familiekonsern som kontrollerer Yellowstone – USAs aller største sammenhengende ranch. 

Her blir vi servert solide doser med eksplosjoner og pistoldueller på hesteryggen, samt en evig kamp om å vise dominans i det ville Montana-landskapet. Ting står sjeldent stille i «Yellowstone», som gjør Dutton-dramaet svært lett å bli hektet på. 

Det er sjeldent vi får servert ferske westernserier i 2021, og nettopp derfor er det så gøy at når det først dukker opp en så er den intet mindre enn suverén.

Se filmen her

For pappaen som er glad i blodig krim: Dexter: New Blood (Paramount+)

Michael C. Halls Dexter, seriemorderen med en unik oppfatning av rettferdighet, er tilbake etter et helt tiårs pause. 

Etter en seriefinale som ga en litt dårlig ettersmak, vender serien nå tilbake i ny form et forsøk på å rette opp sine feil.

Her har Dexter gjemt seg blant småbylivet i Iron Lake. Maskert som en hverdagslig butikkarbeider, innleder han et forhold med byens overkonstabel og prøver å leve et ordinært liv hvor hans blodige tendenser ikke passer inn i timeplanen. Dette er dog lettere sagt enn gjort… 

PS: Har du og papsen ikke sett originalserien? Du finner også denne hele serien i sin helhet på Paramount+!

Se serien her

For den thriller-glade pappaen: Furia (Viaplay)

«Furia» følger politimannen Asgeir (spilt av Pål Sverre Hagen), som er på flukt fra en russisk storkriminell. I den anledning lever han i skjul ved det lokale politikontoret i den fiktive småbyen Vestvik. 

Men, bygdelivet er alt annet enn stillestående, og det tar ikke lang tid før Asgeir blir satt på en sak hvor noen har prøvd å brenne ned Vestviks asylmottak. Motivet er tilsynelatende knyttet til byens høyreradikale røtter, som leder Asgeir mot en mye større sak som strekker seg utenfor Norges grenser. 

Med «Furia» byr «Mammon»-skaper Gjermund Stenberg Eriksen på en heftig nordisk-europeisk thriller om de radikaliserende aspektene ved terrorisme, skrevet med mye særpreg og sjel.

Se filmen her

For pappaen som liker teit action: Hitman’s Wife’s Bodyguard (T-We Filmleie)

Oppfølgeren til 2017-festen «The Hitman’s Bodyguard» er ingen banebrytende actionfilm, og er heller ingen kritikerfavoritt. Likevel er det nok futt og bannskap i stjernetrioen Samuel L. Jackson, Salma Hayek og Ryan Reynolds til at «Hitman’s Wife’s Bodyguard» blir en fet og underholdende filmopplevelse. 

Her blir livvakten Michael Bryce (Reynolds) og resten av trioen bedt om å redde Europa fra den greske fraktmagnaten Aristotle Papadopoulos, glimrende portrettert av Antonio Banderas. 

Lei filmen her

For pappaen med sansen for sci-fi: Dune (HBO Max)

Å lage en noenlunde dugende filmadapsjon av Frank Herbert-boken «Dune», en av sci-fi-sjangerens desidert største klassikere, er lenge blitt sett på som en umulig oppgave. Men stjerneregissør Denis Villeneuve klarer biffen.

«Dune» introduserer oss for et univers hvor krydderet melange er den viktigste handelsvaren. Historien vår begynner når familiehuset Atreides får ansvaret for å drive en av kongerikets eneste krydderplantasje: Ørkenplaneten Arrakis. 

Maktskiftet blir starten på et farlig politisk spill blant kongerikets adelige hus, og hvem som egentlig manipulerer hvem er vanskelig å si.

Se filmen her

For den lattermilde pappaen: I onde dager (Netflix)

I den siste mørke komedien fra stjerneregissør Tommy Wirkola spiller Noomi Rapace og Aksel Hennie et ektepar på randen av et sammenbrudd. De er lut lei forholdet deres og de er lut lei hverandre til den grad at de begge har planlagt å ta livet av den andre under helgens hyttetur. 

Men, på hytta venter en annen trussel som for førsteprioritet over en irriterende ektefelle, en trussel som tvinger dem til å samarbeide om å overleve – en siste gang. 

PS: Anbefales ikke for pappaer som ikke tåler blod og et overlass av kjøttsår.

Se filmen med Netflix på boksen