God farsdag! Her er filmer du vil se med fatter'n

Farsdag filmtips

Søndag er det farsdag, og vi har valgt ut noen filmer du kan se med pappaen din - uansett hva slags type far han er. 

Hva er vel en bedre måte å feire farsdag på enn å by på en ordentlig god pappa-film? 

Gripende far og datter-eventyr, tårevåte familiedrama og spennende thrillere hvor far og datter er desperate etter å gjenforenes… Papparollen står i sentrum av noen av våre absolutt største filmfavoritter fra de siste tiårene. 


Under har vi samlet noen anbefalinger til filmer dere kan se sammen: 


Skreddersy din TV- og strømmepakke her

For bekymret-pappa: Light of My Life (T-We Filmleie)

I denne helt ferske amerikanske dramafilmen stiller «Manchester by the Sea»-stjernen og Oscar-vinner Casey Affleck som både regissør, manusforfatter og hovedrolleinnehaver.

Historien tar for seg en situasjon hvor mesteparten av verdens kvinnelige befolkning har blitt utryddet av en pandemi. Affleck spiller en far som er på flukt gjennom et dystopisk, amerikansk landskap med datteren «Rag».

Faren gjør alt for å beskytte og lære datteren sin om livet, litt om det å være kvinne, før dagen kommer hvor hun må stå på egne ben.

Se filmen her

For action-pappa: Bølgen (Nordisk Film+)

Alarmen går ved skredsenteret i Geirangerfjorden! Raset geologene har fryktet er et faktum og en gigantisk flodbølge er på vei mot Geiranger. Den erfarne geologen Kristian Eikjord - spilt av Kristoffer Joner - befinner seg plutselig midt i sitt livs verste mareritt. 

Han er splittet fra sin familie og det er 10 minutter til det fossende infernoet treffer. Det blir en livsviktig kamp mot klokken før de kraftigste naturkreftene Norge har sett treffer land.

Se filmen her

For pappaen som er glad i spenning: Taken (T-We Filmleie)

Eks-agenten Bryan har vansker med å koble bort fortiden sin og ser farer overalt. Når hans datter vil reise til Paris med en kompis, sier han bestemt nei, men gir etter for å vinne plusspoeng hos datteren. 

Hans verste mareritt blir likevel en realitet når datteren blir kidnappet. Bryan har bare 96 timer på seg til å redde henne fra å selges som prostituert og sannsynligvis forsvinne for godt.

Se filmen her

For den sentimentale pappaen: Big Fish (T-We Filmleie)

Edward Bloom har alltid vært en mann med stor appetitt på livet, enorm lidenskap og med en forkjærlighet for utrolige historier. I sitt livs høst - portrettert av Albert Finney, mange ganger Oscar-nominert for beste mannlige hovedrolle - er han fremdeles en gåte for sønnen William. 

For å lære sin far skikkelig å kjenne begynner Will å legge sammen de ulike bitene ut ifra historiene om farens fantastiske eventyr i dette filmiske mesterverket.

Se filmen her

For adrenalin-pappaen: Die Hard (T-We Filmleie)

Det er jul i LA og i en skyskraper feirer et storkonsern sin årlige julefest. Men festen blir avbrutt av terrorister som vil presse til seg en enorm sum penger. De er forberedt på alt, men mot politimannen John McClane, hvis kone er et av gislene, har de intet forsvar. 

En av filmhistoriens villeste katt-og-mus-lek i toppen av en skyskraper.

Se filmen her

For pappaen som liker romantikk: About Time (Netflix)

Når en godhjertet, men tafatt, ung advokat (Domhnall Gleeson) får vite av sin far (Bill Nighy) at alle menn i hans familie kan reise i tiden, bestemmer han seg for å forsøke å bruke tidsreisene for å finne "den rette", oppvarte henne og skaffe seg familie.

Få Netflix på boksen

For pappaen som er glad i historie: Kongens nei (Nordisk Film+)

I april 1940 får den norske kongen et ufattelig ultimatum av den tyske krigsmakten: Overgivelse eller døden. Med tyske fly og soldater i hælene tvinges kongefamilien på flukt. De bestemmer seg for å skille lag uten å vite om de noensinne vil se hverandre igjen. 

Etter tre døgns desperat flukt, fatter kong Haakon sin endelige beslutning. Han nekter å kapitulere selv om dette kan koste både ham selv, hans familie, og mange uskyldige nordmenn livet.

Se filmen her

For pappaen som liker klassikere: Gudfaren (T-We Filmleie)

Mafialederen Don Vito Corleone styrer sitt mektige imperium gjennom et brutalt system av tjenester og gjentjenester. Når han dør må noen av sønnene ta over: advokaten Tom, playboyen Sonny, lojale Fredo - eller Michael, den yngste og minst villige. 

Den første delen av Francis Ford Coppolas storslagne mesterverk, som stadig rangerer blant verdens beste filmer. 

Se filmen her

For komi-pappaen: Shaft (Netflix)

Når den steinharde privatdetektiven John Shaft blir kontaktet av sin ukjente sønn, viser det seg at John Jr. trenger hjelp - og at han slettes ikke ligner på faren. 

«Shaft» er den femte filmen i denne serien, og er en direkte oppfølger til actionthrilleren ved samme navn fra 2000. 

Actionlegenden Samuel L. Jackson («Avengers», «Snakes on a Plane») venter tilbake i rollen som John Shaft - sønnen til actionhelten som regjerte filmsjangeren tidlig på 70-tallet. 

Få Netflix på boksen

Relaterte artikler

Se flere artikler