T-We brukertips

Discovery+: Norsk serieunderholdning i toppklasse

For 50 poeng får du førsteklasses humor, reality, underholdning, true crime og naturdokumentarer.

Discovery+

Med fantastiske realityprogrammer, humorserier og spennende true crime-dokumentarer, er discovery+ en favoritt når vi er på utkikk etter norske serier å binge. 

Derfor er vi glade for å fortelle at discovery+ er tilgjengelig som en app på din TV-boks. Ved å velge den inn i din TV- og strømmepakke (for 50 poeng) får du tilgang til alle serieperlene helt reklamefritt, samt mulighet til å se eksklusive premierer før de blir vist på «vanlig» direkte-TV. 

NB: Dette tilsvarer discovery+-abonnementet Underholdning, og inkluderer ikke sport.

Førsteklasses humor på norsk

Blant innholdet i discovery+ Underholdning finner du hele sesonger av noen av de mest populære norskspråklige seriene, deriblant superpopulære «Hvite gutter»

Er du mer i gameshow-lynne og hypp på ablegøyer med programleder Atle Antonsen som fast los, har vi den norske utgaven av «Kongen befaler» i ferskvaredisken. Ps. Også den britiske utgaven er tilgjengelig nå!

En annen mye omtalt serie er  «Sigurd fåkke pult». Her møter vi Sigurd, en 24 år gammel mann fra Oslo som sliter med mangel på intim kontakt. Seriens tittel hinter til sexfikseringen som ofte kan prege guttegjenger, men den er også en fin og sår serie om ensomhet. 

Norske komiserier er i det hele tatt tungt representert på discovery+. Lene Kongsvik Johansen og hennes brede humorunivers må for eksempel nevnes, og «Costa del Kongsvik», «Kongsvikfamiliene» og «Kongsvik VGS» er bare noen av hennes titler som du ser i tjenesten. 

I den sjarmerende familiekomedien «Aldri voksen» møter vi en vennegjeng som har kjent hverandre siden ungdomstiden, og som nå, et par tiår senere, selv har fått tenåringer i hus. Her inntar flere kjente norske skuespillere rollene som de litt kleine foreldrene som prøver å henge med i livene til avkommene deres, deriblant Laila Goody, Ine F. Jansen og Atle Antonsen. 

Andre nesten-obligatoriske humorperler du finner her er Thomas Giertsen og hans «Helt perfekt», «Basic Bitch» og «Neste sommer»

Kul reality for alle pengene

Det er dog ikke bare humor å finne på discovery+. Utvalget av grensesprengende reality er også sterkt. 

I denne kategorien er det vel få ting som slår «Ex on the Beach», som du finner flere utgaver av i tjenesten. 

Det populære realityformatet, som finnes i både norsk, svensk og dansk utgave, tar for seg en rekke single mennesker som reiser avgårde til varmere strøk for å feste, drikke og å finne kjærligheten - eller i hvert fall noe som minner om den. Tvisten? Én etter én får deltakerne besøk av ekser som skaper drama i ferieparadiset.  

Du kan også meske deg videre med andres lidelse i «16 ukers helvete»: Smålubne kjendiser som Jørn Hoel, Christer Falck og Håvard Lilleheie, med toppidrettsutøver Martin Sundby Johnsrud som coach, skal piskes i form gjennom et helvetes opplegg - trenger vi si mer? Kanskje du plukker opp et og annet tips underveis?

Seermagneten «Første date» er også å finne her. I dette bingevennlige programmet blir vi med single og håpefulle nordmenn på blinddate og alle de herlige, dog svært kleine, øyeblikkene som hører til. Tips: Ha en pute klar som du kan gjemme deg bak når stemningen mellom parene blir for ille. 

Andre virkelighetsbaserte serier i discovery+-utvalget er for eksempel «Ex and the City», «Norske rednecks», «Naked Attraction», «Wahlgrens verden» og «Voksensmerter»

Rumler det litt i magen, eller trenger du inspirasjon til kjøkkenet? Da kan vi også diske opp med en annen reality-lekkerbisken i form av Den store matfesten: Toscana. Programleder Ronny Brede Aase og kometkokk Lise Finckenhagen tar med seg en diger bukett kjendiser til et av jordens mest idylliske og beste steder for mat og drikke, med flere overraskelser underveis.

Hvis romantikk er mer din greie, kan du jo heller slå følge med Linni Meister når hun skal spore opp drømmeprinsen. I «Linni søker drømmeprinsen» må bloggeren velge og vrake mellom flere staute og varierte kandidater. Hvem går seirende ut med Linnis hånd?

Norske true crime-serier

True crime-sjangeren blir bare mer og mer populær, også på norsk. Har du fått nok av drapssaker, kan kanskje «Norges største bankraner» være din greie? Her får du historien om rikmannsgutten Martin Pedersen servert over fire episoder, og her er det garantert detaljer du ikke kjente til fra før av.

Discovery+-serien «Baneheia - kampen om sannheten» tar for seg den svært omtalte Baneheia-saken, fra jentene først blir meldt savnet i 2000, gjennom etterforskningen, rettsprosesser og helt frem til i dag. 

Dokuserien «Forbrytelsene som rystet Norge» er delt inn i ni enkeltstående dokumentarer som retter søkelyset mot det som omtales som de mest oppsiktsvekkende kriminalsakene vi har sett her til lands. Drapssaker, bortføringer og korrupsjonsskandaler er bare noe av det du får se her.

«Drapet i Holmenkollen» er en annen norsk true crime på tjenesten, som tar for seg drapet på diplomatfruen Anni Nielsen Iranzo i Oslo i 1974.

Krimperler fra Storbritannia

Føler du trang til å reise ut av landet innimellom, byr discovery+ også på en rekke glimrende titler fra Storbritannia.

Kritikerfavoritten «Line of Duty» følger for eksempel spesialetterforskere som jobber mot korrupsjon innad i politistyrkene, og har fått svært gode kritikker. 

I serien «Blood» er det mørke familiehemmeligheter som står i fokus. Her returnerer en ung kvinne til barndomshjemmet etter morens død, og begynner straks å mistenke faren for å ha noe med dødsfallet å gjøre. 

Discovery+ gir deg også en god del klassisk krim å velge mellom, som «Mord og mysterier», «Poirot» og «Foyle’s War»

Velg discovery+ her