Film og serier

«Dalmatinerveien 101»: Et herlig hundeliv

Disneys klassiske dalmatiner-univers vekkes til live igjen i den dypt sjarmerende og flott animerte serien «Dalmatinerveien 101».

dalmatinere

Fra Cruella DeVil til hjemme-alene-fest

Mange vil – med rette – forbinde den hvite og sortflekkede hunderasen med Glenn Close, som gjorde en uforglemmelig figur som ultranifse Cruella DeVil i filmen «101 dalmatinere» (1996).

Men der DeVil hadde en diabolsk plan om å flå hundene for å bruke skinnet deres til en kåpe, er premisset ikke fullt like opprivende for de minste i «Dalmatinerveien 101».

Her blir vi kjent med dalmatinersøsknene Dylan og Dolly, som har fått ansvaret med å passe sine 97 yngre brødre og søstre mens foreldrene Delilah og Doug er på jobb.

Store deler av handlingen utspiller seg i et hus i Camden Town i London, der den store hundefamilien bor uten innblanding fra mennesker. Det byr på morsomme forviklinger, særlig mellom pertentlige, snusfornuftige Dylan og mer rebelske Dolly.

Se hele serien

De britiske serieskaperne har i intervjuer hevdet at de verken har sett spillefilmen fra 1996, den animerte serien som kom året etter eller andre utgivelser i den stadig voksende franchisen.

I stedet har de latt seg inspirere av den opprinnelige Disney-tegnefilmen fra 1961, som ble en enorm suksess da den kom fem år etter den originale boken av Dodie Smith (som for øvrig hylles ved at den bortreiste huseieren i den nye serien bærer hennes navn).

Hvis deler av eller hele familien faller for de 101 firbeinte sjarmtrollene, er det heldigvis gode nyheter: Hele sesong 1 er tilgjengelig i Disney Channels Xtra, og episoder sendes hver uke på på Disney Channel kanalene.

Voff, som vi gleder oss!