Film og serier

Dine britiske seriefavoritter i én strømmetjeneste

Strømmearkivet Cirkus samler det beste av britiske krim- og dramaserier.

Bilde fra strømmetjenesten Cirkus.

Britiske serier har tradisjonelt en spesiell plass i norske hjerter.

Og hvis du er blant dem som gjerne tyr til intrikate mordmysterier og fantastiske kostymedramaer når du skal kose deg i sofaen, anbefaler vi at du tar en titt på strømmearkivet Cirkus.

For kun 10 poeng får du tilgang til hundrevis av serieepisoder fra noen av de beste seriene som opprinnelig er produsert for kanaler som BBC og Channel 4.

NB: Hvilke serier Cirkus til enhver tid har rettigheter til, varierer. Det er derfor ikke sikkert at alle seriene i videoen under er tilgjengelig i tjenesten akkurat nå.

En velkjent bartevenn og korrupte politibetjenter

Bilde fra Agatha Christie's Poirot på Cirkut.

Blant krimutvalget i Cirkus finner du noen av sjangerens mest elskede krimprofiler. Agatha Christies bartekledde venn Hercule Poirot og hans etterforskninger tar deg på tvers av kloden i stil i «Poirot»

En annen seerfavoritt du finner blant Cirkus-innholdet er «Foyle’s War», som mange har et nært forhold til. Her møter du Michael Kitchen i rollen som detektiven Christopher Foyle - en enkemann med en intuisjon som er skarpere enn de flestes. 

Historien er satt direkte etter andre verdenskrig, og sakene Foyle møter på bærer sterkt preg av dette. Krigsprofitører, mordere og andre som tar nytte av forvirringen etter krigen er øverst på Foyles liste.

Bilde fra Line of Duty på Cirkus.

Politiserien «Line of Duty» (les mer om den her) er blant det mest imponerende som har kommet fra BBC i løpet av de siste årene. Her står Martin Compston og Vicky McClure i spissen som spesialetterforskere som jobber mot korrupsjon innad i politistyrkene. 

Seriens gripende plott har gjort den til en stor suksess. «Line of Duty» er den mest populære krimserien på BBC Two, og er blitt inkludert i et mangfold av “beste britiske serier”- og “beste politiserier”-lister hos publikasjoner som The Independent og Radio Times.

Øvrige glimrende krimserier du finner i tjenesten er blant annet «Endeavour», «Lewis», «No Offence», «Shetland» og «Grantchester».

Monarker og kunstig intelligens

Bilde fra Humans på Cirkus.

Krim er dog ikke det eneste du får med Cirkus. I strømmetjenestens dramaseksjon finner du for eksempel «Victoria»; et nydelig og kritikerrost historisk drama om de første årene da dronning Victoria satt på den britiske tronen. 

Å være monark er utfordrende i seg selv, men å være dronning som 18-åring? En nærmest umulig oppgave. Spesielt når hun, ved siden av pliktene hun har som monark, også sliter med å balansere dette med plikter overfor sin egen mann og barna.

Kunstig intelligens, bevissthet og forholdet mellom menneske og robot er sentrale tema i fremtidsdramaet «Humans». Serien, som er basert på det svenske sci-fi-dramaet «Real Humans», forteller om et samfunn hvor roboter («synths») har en dominerende posisjon. 

Joe anskaffer en synth-robot kalt Anita for å få hjelp med husarbeidet mens Laura er travelt opptatt med jobb, noe hun setter lite pris på. Barna knytter seg kjapt til det nye medlemmet av husholdningen, men er det egentlig trygt å la en robot være rundt barna? 

Velger du Cirkus, finner du det ut …