Best på SkyShowtime akkurat nå

Bilde av utvalget i SkyShowtime.

Et digert utvalg av kvalitetsserier og filmer venter deg i strømmearkivet SkyShowtime.

Er du fan av sterke dramaserier, klassiske filmer, god familieunderholdning og grensesprengende reality? Da bør du vurdere å investere noen av poengene dine i SkyShowtime. 

Nå er nemlig strømmearkivet relansert i en ny og sterkt utvidet utgave, til 35 poeng.

Og her er det mange godbiter for alle med interesse for kvalitetsunderholdning – blant annet disse filmene og seriene. 

Sjekk innom hver uke for nye tips!

Velg SkyShowtime her

Mayor of Kingstown

Sjanger: Drama IMDB-score: 8.2 Sesonger:

Marvel-stjernen Jeremy Renner står i spissen av dette krimdramaet fra «Yellowstone»-skaper Taylor Sheridan, hvor korrupsjon og systematisk rasisme er sentral tematikk. 

Her blir vi kjent med den innflytelsesrike McLusky-familien, som tjener til sitt daglige brød ved å påvirke mennesker i maktposisjoner. I byen Kingstown i Michigan er det kun fengselsindustrien som blomstrer, og familien jobber hardt med å etablere orden og rettferdighet i en by hvor dette knapt finnes. 

Til tross for ganske middelmådig tilbakemelding fra kritikerne, har «Mayor of Kingstown» blitt en stor seersuksess for SkyShowtime. Den nye sesongen følger opp i kjølvannet av forrige sesongs brutale fengselsopprør, som har fått dødelige følger. Det er med andre ord ingen grunn til å tenke at den nye sesongen blir noe mindre heftig.

Se serien her

The Undeclared War

Sjanger: Thriller / Drama IMDB-score: 6.9 Sesonger: 1

Britene kan thrillere, og det er «The Undeclared War» fra «Wolf Hall»-skaper Peter Kosminsky et godt eksempel på.

Seriens handling utspilles i 2024; et valgår for Storbritannia. Vi følger et cyberteam som arbeider hardt med å stanse et russisk cyberangrep på stemmesystemene. 

Unge Saara, spilt av Hannah Khalique-Brown, er fersk i spillet og imponerer stort når hun klarer å oppdage et nytt angrep som er i ferd med å finne sted. Dette er starten på et gripende drama mellom de britiske sikkerhetstjenestene og russerne som jobber med nettbasert misinformasjon. 

Tilbakemeldingene fra TV-kritikerne har imidlertid vært ganske blandede. Den svenske TV-veteranen Kjell Häglund var dog ganske tydelig i hans hyllest av en anmeldelse:

– Kosminsky gjør det igjen! Den geopolitiske troverdigheten til «The Undeclared War» er helt unik, skriver han i et nyhetsbrev.

Se serien her

1923

Sjanger: Drama / Western IMDB-score: 8.6 Sesonger: 1

Fans av «Yellowstone»-universet hadde mye å glede seg over i 2022. Med både en ny sesong av moderserien og den glimrende forløperserien «1883» var det sjeldent mangel på Dutton-relatert underholdning.

Nå er serieskaper Taylor Sheridan klar med en ny utvidelse av historien om det fengende ranchlivet. «1923» tar for seg en ny generasjon av Duttons, med fokus på Cara og Jacob. På skuespillerfronten kan man ikke si annet enn at Taylor Sheridan har slått på stortromma: Helen Mirren og Harrison Ford stiller nemlig som de to familieoverhodene, som sannsynligvis alene er grunn nok til å se serien for mange.

Serien er satt til tidlig 20-tallet. Dette var en tid da Montana-området var preget av alkoholforbud, den store depresjonen («de harde trettiåra» begynte nemlig et tiår tidligere i denne delstaten). 

Se serien her

Souls

Sjanger: Drama / Thriller IMDB-score: 7.5 Sesonger:

Finnes det et liv etter døden? Forsvinner virkelig sjelen vår når vi tar vårt siste åndedrag? 

Dette er spørsmålene som står sentralt i det ferske tyske dramaet «Souls». Serien følger i fotsporene til andre tyskeserieperler som «Dark» og «1899», som holdt seere klistret til skjermen gjennom plot twists og mysterier.   

I denne serien blir vi kjent med tre kvinner som får livene sine snudd på hodet etter at sønnen til en av dem, Jacob, havner i en ulykke.

Etter at Jacob våkner opp dukker det opp minner i hodet hans. Jakob mener selv at disse minnene kommer fra et tidligere liv han har levd, et liv som en pilot fra et verdensberømt flykrasj. 

Over åtte episoder bygger seriens handling seg sakte opp, og ender i det som kommentarfeltene beskriver som en «uforglemmelig» finaleepisode. Serien utkommer ukentlig.

Se serien her

FBI: Most Wanted

Sjanger: Krim / Drama IMDB: 6.9 Sesonger: 3

Om du er glad i krim, men samtidig kjenner at du er litt lei de samme, vanlige fortellingene om kriminaletterforskning og bevisjakt, vil «FBI: Most Wanted» være vel verdt en titt.

I «FBI: Most Wanted» fokuseres det nemlig på profilering og analysering av noen av USAs mest notoriske kriminelle. Serien, som for øvrig er en spin-off fra den originale «FBI»-serien fra 2018, er et høyintensitets drama sentrert rundt et eliteteam av FBI-agenter med veteranen Jess LaCroix (Julian McMahon) i spissen. 

Serien kommer fra manusforfatter René Balcer, mannen bak noen av de beste sesongene av «Law & Order». At serien har blitt en av de mest populære krimseriene på Paramount+ er med andre ord ikke uforventet. 

Om du allerede er kjent med «FBI»-serieuniverset, så vil «FBI: Most Wanted» sannsynligvis falle i smak! 

Se serien her

Top Gun: Maverick

Sjanger: Action / Drama IMDB-score: 8.4 Lengde: 130 minutter

Blant Tom Cruises lange filmografi, så må man kunne si at rollen han gjorde i «Top Gun» er den mest ikoniske av dem.

Filmlegenden vender nå tilbake i rollen som piloten Pete Mitchell i «Top Gun: Maverick», en av 2022s største kassasuksesser.

I denne oppfølgeren møter vi en ny generasjon av Top Gun-piloter som skal trenes opp til farlige oppdrag, deriblant Bradley «Rooster» Bradshaw, sønnen til Mitchells avdøde bestevenn. Kaptein Mitchell blir samtidig tvunget til å ta et oppgjør med sin egen fortid.

Filmen ble møtt av hyllest da den debuterte, deriblant av The Telegraph som ga toppkarakter:

– Joseph Kosinskis oppfølger til 1986-hiten er spennende, rørende og strålende Cruise-aktig. Den er uten tvil den beste studio-actionfilmen vi har sett på mange år.

«Top Gun: Maverick» har premiere på SkyShowtime 22. desember.

Pitch Perfect: Bumper in Berlin

Bilde fra Pitch Perfect: Bumper in Berlin på SkyShowtime.

Sjanger: Komedie / Musikal IMDB-score: 6.6 Sesonger: 1

Sammen med Rebel Wilson var Adam DeVines karakter «Bumper» alltid høydepunktet for for vår del når det gjaldt acapellafranchisen «Pitch Perfect». Det er tilsynelatende også folkene i SkyShowtime enige i, da de har gitt ham sin egen komiserie. 

«Pitch Perfect: Bumper in Berlin» finner, logisk nok, sted i Tyskland. DeVines karakter har nemlig oppnådd kommersiell suksess på det europeiske kontinentet, og når ideen om å flytte over Atlanterhavet dukker opp er ikke den narsissistiske Bumper vanskelig å be.

Men, det skal fort vise seg at det ikke er bare bare å innta det tyske musikkmarkedet. Mellom sang- og dansenumre blir vi introdusert for Bumpers nye nemesis, den europeiske popstjernen Gisela (Jameela Jamil) – som byr på en bump in the road for sangfuglen. 

Dedikerte fans av «Modern Family» vil sannsynligvis legge sin elsk på denne, utelukkende fordi den gjenforener Andy med motskuespiller Sarah Hyland – som dukker opp som en potensiell romanse for ham. 

I sann «Pitch Perfect»-stil er sangopptredenene sterke, fengende og fulle av showeffekter. Og humoren sitter som støpt for DeVine, som virkelig beviser at han har det som skal til for å stå i spissen av en egen serie.

Se serien her

Tulsa King

Sjanger: Krim / Drama IMDB-score: 8.4 Sesonger:

Sylvester Stallone er en av Hollywoods største filmlegender. Nå inntar han TV-skjermene våre, og det med hjelp fra ingen ringere enn «Yellowstone»-skaper Taylor Sheridan. 

«Tulsa King» er et heftig mafiadrama hvor Stallone spiller rollen som Dwight «The General» Manfredi; en beryktet mafioso som blir sendt hele veien til Tulsa etter å ha sonet 25 år i fengsel. 

Dwights overordnede ønsker nemlig å etablere sitt kriminelle imperium der, noe som krever at Dwight går til anskaffelse av et helt nytt crew for å overta området. 

Tilbakemeldingene på Stallones nye seriesatsing har så langt vært svært gode. Blant annet omtaler den amerikanske avisen Chicago Sun Times serien som «øyeblikkelig fengslende» og «dramatisk slagkraftig». 

Nye episoder kommer hver mandag. 

Se serien her

Yellowstone

Sjanger: Drama / Neo-Western IMDB: 8,6 Sesonger: 5

Til en western å være, er «Yellowstone» relativt spesiell av seg. Historien finner sted i moderne tid, hvor det lovløse livet på store ranch-eiendommer for lengst er utdatert. 

I spissen av serien står filmlegenden og Oscar-vinneren Kevin Costner som John Dutton – overhodet i et rikt familiekonsern som kontrollerer USAs aller største sammenhengende ranch. 

Med store rikdommer og verdifullt storfe, er Yellowstone-gården et stort mål for investorer og andre slimåler. I klassisk, men brutal stil må Dutton-familien forsvare den smellvakre eiendommen sin – uansett hvor mye blod som måtte gå til spille. 

«Yellowstone» har i løpet av få sesonger bygget opp en enorm fanskare og det er ikke uten grunn: Mellom tettpakket action og konstant høye innsatser, så er det få serier på TV som er mer gripende enn denne.

 14. november er serien tilbake for en femte runde, hvor John Dutton har kommet i en svært gunstig maktposisjon: guvernør i Montana.

Se serien her

A Friend of the Family

Sjanger: Drama / Krim IMDB-score: 7.3 Sesonger: 1

Med en mesterlig blanding av dramatikk og krim, tar denne serieperlen for seg en av de mest sjokkerende kriminalsakene som preget nyhetsbildet i Idaho, USA på 70-tallet.

«A Friend of the Family» følger familien Broberg, i det de opplever alle foreldres verste mareritt: Noen kidnapper barnet deres. Tvisten? Mannen som har bortført lille Jan er ingen ringere enn familiens nabo, den nære familievennen Robert. 

Uten å spoile for mye, kan vi røpe at Jan blir bortført av denne samme, besatte mannen flere ganger i løpet av en periode på flere av. Robert bruker takt og utnytter familiens sårbarhet til å skape en splid blant dem, og forsøker å vende datteren mot dem. 

Serien har rukket å høste glimrende kritikk fra pressen: 

– Det som er så fascinerende ved [serien] er at den ikke prøver å svare på hvorfor dette skjedde, men hvordan det skjedde. Hvordan klarte denne mannen så enkelt å sjarmere denne familien og sette seg selv inn i livene deres? skriver Paste Magazine. 

Se serien her

Star Trek: Strange New Worlds

Sjanger: Sci-fi IMDB-score: 8.2 Sesonger:

«Star Trek» er en av de store grunnpilarene for den moderne sci-fi-sjangeren, og universet med klingons og føderasjonen har rukket å strekke seg ganske langt siden «The Original Series» hadde premiere i 1966.

I den nye «Star Trek: Strange New Worlds» følger vi kaptein Christopher Pike og resten av mannskapet på USS Enterprise i det 23. århundre. Handlingen finner altså sted før den originale serien, og blander moderne historiefortelling med de klassiske elementene fra Star Trek-universet. 

– Denne serien er den beste «Star Trek»-serien siden «The Next Generation», skriver Paste Magazine i særdeles positiv anmeldelse. 

Se serien her

Let the Right One In

Sjanger: Grøsser / Drama IMDB-score: 7.2 Sesonger:

Blant høstens saftigste storserier finner du det mørke skrekkdramaet «Let the Right One In». 

Om du kjenner at du drar kjensel på denne tittelen, så er ikke det så rart. Den amerikanske serien er nemlig basert på den svenske boken La den rette komme inn, som også fikk en filmadapsjon i 2008. 

Serien følger Mark og datteren Eleanor, som i 10 år har levd et liv i skjul. 12 år gamle Eleanor har nemlig blitt forvandlet til en vampyr, og faren byr generøst nok på sitt eget blod for å holde Eleanor i live. 

Se serien her

The Offer

Sjanger: Biografisk drama IMDB-score: 8.7  Sesonger: 1  

Du har sett Francis Ford Coppolas «Gudfaren». Det du ikke har sett er den fascinerende, og nesten-for-utrolig-til-å-være-sann-utrolige historien om hvordan Coppola skapte «Gudfaren». 

«The Offer» tar for seg den hittil ukjente historien bak innspillingsprosessen av en av filmhistoriens aller største titler. 

Her følger vi den prisbelønnede produsenten Albert S. Ruddy (her spilt av «Divergent»-stjernen Miles Teller) og den intense og problemfylte ferden fra å pitche «Gudfaren» til ferdig innspilling. 

Tilbakemeldingene for serien har vært blandede, og den generelle enigheten ser ut til å være at «The Offer» kan være litt langdryg, men at kildematerialet fortsatt er ganske interessant. 

Er du interessert i å lære mer om filmhistoriens mest innflytelsesrike tittel, og ikke har noe imot at ting ikke raser avgårde i fart, vil nok «The Offer» underholde godt.

Se serien her

American Gigolo

Sjanger: Drama / Krim IMDB-score: 7.1 Sesonger:

Den populære Richard Gere-filmen fra 1980 vender tilbake – men nå i serieformat med «The Walking Dead»-stjernen Jon Bernthal i spissen. 

«American Gigolo» følger Julian Kaye, som blir frikjent 15 år etter at han ble arrestert og fengslet for mord. Mens han jobber som sexarbeider, sliter han med å bli komfortabel i det moderne, frie samfunnet, og bruker sin tid på å lete etter sannheten om drapet han ble dømt for. 

Til tross for litt blandede tilbakemeldinger, ser det ut til at det generelle inntrykket av SkyShowtime-serien at den byr på en interessant adapsjon av kultklassikeren. 

– «American Gigolo» river opp malen til originalfilmen, og tjener godt på det. Det er en solid whodunit, med en sjarmerende hovedrolle og en moderne bevissthet om Los Angeles’ sleske underbuk, skriver LA Times.

Se serien her

Yellowjackets

Sjanger: Skrekk / Drama IMDB-score: 7,8 Sesonger: 1

Traumer møter tenåringsangst møter kannibalisme i «Yellowjackets»; et fascinerende skrekkdrama Christina Ricci og Juliette Lewis. 

Historien følger en gruppe fotballspillere som overlever et flykrasj i den kanadiske villmarken. Seriens handlingsforløp deles inn i to tidslinjer som vi følger samtidig: tiden etter krasjet og tiden etter at jentene blir funnet, to år senere. 

Parallellene til TVNorge-suksessen «Lost» er enkle å trekke av flere grunner. 

I mangel på mat tyr de overlevende til drastiske tiltak, og enhver form for allianse de trodde de hadde seg imellom blir fort brutt. Overlevelsesinnstinktet tar over, og en kamp for å overliste hverandre i de mørke skogene følger.

Yellowjackets har rukket å høste nydelig kritikk fra amerikanske medier som New York Times og Variety. IndieWire er blant dem som skryter mest i deres terningkast 6-anmeldelse:

– Premisset bak denne serien føles som en historie man har sett før, som i filmen «Alive» og Amazon-serien «The Wilds», men ingens om har laget en slik historie har fått det til slik som serieskaperne Ashley Lyle og Bart Nickerson gjør med «Yellowjackets».

Se serien her

NB: Titlenes IMDB-score er basert på poengsummen serien eller filmen har i skrivende stund. Vi tar forbehold om at det reelle tallet kan endres på IMDB i etterkant.

Relaterte artikler

Se flere artikler