Best på SkyShowtime akkurat nå

Bilde av SkyShowtime serier.

Et digert utvalg av kvalitetsserier og filmer venter deg i strømmearkivet SkyShowtime.

Er du fan av sterke dramaserier, klassiske filmer, god familieunderholdning og grensesprengende reality? Da bør du vurdere å investere noen av poengene dine i SkyShowtime. 

Nå er nemlig strømmearkivet relansert i en ny og sterkt utvidet utgave, til 35 poeng.

Og her er det mange godbiter for alle med interesse for kvalitetsunderholdning – blant annet disse filmene og seriene. 

Sjekk innom hver uke for nye tips!

Velg SkyShowtime her

Dreamland

Sjanger: Komedie / Drama IMDB-score: 6.3 Sesonger:

Et østrogenfylt og fargerikt eventyr i en britisk strandby står for tur i denne nye dramedien.

Britiske «Dreamland» følger en familie bestående av fire søstre. Familiens sorte får Mel (spilt av popstjernen Lily Allen) vender tilbake etter et mislykket forsøk på å jobbe i Paris, og ryster hverdagen i den idylliske småbyen Margate. 

Serien er en mørk komedie, hvor vi får se den dysfunksjonelle familien prøve å overkomme en rekke utfordringer, deriblant en uventet graviditet. 

Men hovedsakelig handler dette om forhold mellom kvinner på tvers av generasjoner, som byr på et bredt bilde av det kvinnelige livet.

«Dreamland» hadde premiere i hjemlandet tidligere i år, og fikk mye skryt for sine gode hovedroller, sjarm og hjertevarme. 

Se serien her

Fellow Travelers

Sjanger: Politisk thriller / Romantisk drama IMDB-score: 7.4 Sesonger: 1 AIDS, disco og Vietnamkrigen preger livene til to menn i denne nye miniserien. 

Hollywood-stjernene Matt Bomer og Jonathan Bailey spiller her Hawkins Fuller og Timothy Laughlin, som møtes ved en tilfeldighet i Washington D.C. på 50-tallet.

Dette blir starten på en intens romanse mellom de to, som foregår i det skjulte på tvers av flere tiår. Og med et turbulent sosiopolitisk landskap, byr dette på en rekke utfordringer på både privat og profesjonelle fronter. 

«Fellow Travelers» har imponert kritikere og seere siden premieren. Serien har for øyeblikket latterlige 94% positive tilbakemeldinger på nettstedet Rotten Tomatoes. Deriblant Variety skriver:

– [Serien] fletter et erotisk kjærlighetsforhold med et skarpt historisk epos.

Se serien her

Frasier

Sjanger: Komedie IMDB-score: 6.9 Sesonger: 1 Seattles store sønn vender tilbake! 

Kelsey Grammer går igjen inn i skoene til den elskede radiopsykologen Frasier Crane. 

I den nye serien har Frasier fått litt flere grå hår, og han omgir seg med noen nye ansikter – men han er fortsatt den samme gamle seg. 

Vi plukker opp igjen tråden idet Frasier drar til Boston etter sin far Martins bortgang, og etter at hans nesten 20 år lange forhold til Charlotte har tatt slutt. 

Nå har han et nytt mål: å styrke forholdet til sin sønn Frederik, som jobber som brannkonstabel i byen. 

Frasier tar seg en jobb på Harvard-universitetet, og flytter inn i samme leilighetsbygg som sønnen bor i. Scenen er satt, nå er det på tide å starte den tredje, store fasen av livet.

Denne nye oppfølgerserien har vært polariserende for fansen og kritikerne. Noen mener at Kelsey aldri har vært bedre i rollen sin, andre mener at denne nye serien falmer sammenlignet med originalen.

Det beste du gjør er sannsynligvis å trykke på «play» slik at du kan gjøre deg opp din egen mening.

Se serien her

Special Ops: Lioness

Sjanger: Thriller IMDB-score: 7.7 Sesonger:

En virkelig amerikansk militæroperasjon er grunnlaget for nye   «Special Ops: Lioness».

Her følger vi Joe (spilt av Zoe Saldaña) som er feltleder for CIAs «Lioness»-program, hvor kvinnelige soldater brukes for å hindre terror. 

Hun har hendene fulle med den ferske og dyktige, men absolutt hensynsløse rekrutten Cruz Manuelos. Kan de holde fokus og hindre et nytt terrorangrep mot USA? 

«Special Ops: Lioness» har store navn på plakaten. Ikke bare kommer serien fra Taylor Sheridan, skaperen av «Yellowstone», men du får også se Nicole Kidman og Morgan Freeman i viktige roller. 

Da serien hadde amerikansk premiere tidligere i år, ble den møtt av gode anmeldelser fra kritikerne. 

– [Serien] har alle egenskapene til en knitrende god militær, spionthriller, skrev Chicago Sun Times.

Se serien her

Fleeting Lies

Sjanger: Komedie Sesonger:

SkyShowtime øker tempoet og serverer en ny originalserie denne høsten: «Fleeting Lies». 

Denne spanske komiserien følger Lucia, en kvinne som har klart å jobbe seg til det perfekte liv. Hun har en glimrende jobb , et nydelig hus, en fantastisk ektemann og alt hun egentlig kan ønske seg. 

Det hele faller dog kjapt i grus når hun får sparken og blir anklaget for å ha bedrevet industriell spionasje. Hun bestemmer seg for å fikse livet sitt uten å la noen andre vite hva som har skjedd.

Med en glimrende cast av noen av Spanias morsomste skuespillere og et flust av absurde situasjoner, garanterer «Fleeting Lies» at lattermusklene dine får kjørt seg.

Se serien her

The Family Stallone

Sjanger: Dokumentar IMDB-score: 6.6 Sesonger: 1

Fra produsentene av «Keeping Up With the Kardashians» kommer en ny dokumentarserie om Hollywood-legenden Sylvester Stallone. 

Denne gangen står han dog ikke alene. «The Family Stallone» følger nemlig også kona og døtrene til Sylvester. Sammen utgjør de en av Hollywoods mest kjente familier. 

Gjennom sesongen blir vi med Stallone-gjengen i den hektiske hverdagen deres i Hollywood, og vi går tettere på Sylvester enn vi noensinne har gjort før.

Se serien her

Codename: Annika

Sjanger: Krim / Thriller Sesonger: 1

SkyShowtimes aller første nordiske lokalproduksjon er her, og det satses stort fra strømmetjenesten. 

«Codename: Annika» er en thrillerserie på seks episoder som går inn i en skjult verden av kunstsvindlere og dobbelidentitet. Sannah Nedergård spiller Emma, eller «Annika» som hun også er kjent som. 

Emma er en etterforsker som blir sendt undercover inn i Stockholms korrupte verden av kunsthandel, og skillet mellom hennes to personligheter viskes sakte, men sikkert bort. «Annika» var nemlig et ekte menneske som etterlot seg mange mysterier, som Emma dras inn i. 

Se serien her

Poker Face

Sjanger: Krim IMDB-score: 7.9 Sesonger:

Mange drar nok kjensel på Natasha Lyonne som den karismatiske dama med den raspete stemmen og det knallrøde håret fra populære «Orange is the New Black» og den mesterlige «Russian Doll».

Nå er hun tilbake i hovedrollen med en ny serie. «Poker Face» tar for seg Lyonne i rollen som Charlie Cale; en ung kvinne som jobber på et casino. Hun har en unik evne: Hun vet når folk lyver. 

Etter en rekke uheldige hendelser ender Charlie opp på rømmen gjennom USA, og i hver episode møter hun på et nytt mordmysterium der hun bidrar til å løse sakene. 

Serien, som kommer fra Rian Johnson (mannen bak blant annet «Knives Out» og «Glass Onion»), har høstet glimrende kritikk fra TV-journalistene. I skrivende stund har serien hele 98% positive tilbakemeldinger på nettstedet Rotten Tomatoes.

Se serien her

Bupkis

Sjanger: Drama / Komedie IMDB-score: 7.4 Sesonger:

Med mindre du har levd under en stein de siste årene, har du sannsynligvis hørt om morogutten Pete Davidson («SNL», «Fast X»).

Komikeren har vært sentral i media for sin ville livsstil, samt sine overraskende romanser med blant annet A-kjendiser som Kim Kardashian og Ariana Grande. Dette har gjort mange nysgjerrig på fyren. 

Her kommer den selvbiografiske serien «Bupkis» inn. 

 «Bupkis» er for Pete det som «Louie» er for Louis C.K. og «Curb Your Enthusiasm» er for Larry David. 

Den nye SkyShowtime-serien viser en slags overdrevet og fiktiv utgave av Davidsons liv, som begynner med at den unge voksne mannen må flytte inn igjen med sin mor på Staten Island. Med et litt kjipt offentlig persona i hælene må han prøve å finne en ny vei i livet. 

Om du setter pris på tullete humor ala «American Pie», og samtidig lar deg sjarmere av Davidsons unektelige karisma, vil du nok sette pris på denne.

Se serien her

Star Trek: Strange New Worlds

Sjanger: Sci-fi IMDB-score: 8.2 Sesonger: 2

«Star Trek» er en av de store grunnpilarene for den moderne sci-fi-sjangeren, og universet med klingons og føderasjonen har rukket å strekke seg ganske langt siden «The Original Series» hadde premiere i 1966.

I den nye «Star Trek: Strange New Worlds», som omtales som den beste «Star Trek»-serien siden «The Next Generation», følger vi kaptein Christopher Pike og resten av mannskapet på USS Enterprise i det 23. århundre. 

Handlingen finner altså sted før den originale serien, og blander moderne historiefortelling med de klassiske elementene fra Star Trek-universet. 

Den nye sesongen har fått glimrende anmeldelser fra kritikerne, deriblant The Collider som gir toppkarakter og omtaler den som større og «modigere enn noensinne».

Sesong 2 har premiere 16. juni.

Se serien her

Fatal Attraction

Sjanger: Krim  / Thriller IMDB-score: 6.0 Sesonger:

Da filmen «Fatal Attraction», kjent i Norge under tittelen «Farlig begjær«, hadde premiere på slutten av 80-tallet skapte den store overskrifter og mye ståhei. Nå er serieutgaven her, som går enda dypere inn i den banebrytende historien. 

Her møter vi den gifte mannen Dan (spilt av «Fringe»-stjernen Joshua Jackson», som har et sidesprang med unge og vakre Alex (Lizzy Caplan). 

Det hele er forbudt, tabubelagt og uten forpliktelser, som selvsagt oppleves som veldig hett for Dan. Når det imidlertid viser seg at Alex ikke er villig til å avslutte forholdet deres uten videre, blir det hele veldig komplisert og Dan står plutselig i fare for å miste alt. 

Tilbakemeldingene for serien har vært relativt lunkne, noe som ikke er overraskende når man har med en nyskaping av en klassisk film å gjøre. 

Det denne serien gjør for å skille seg fra originalen, som er ganske interessant til tider, er å sette den seksuelle tematikken fra originalen opp mot nåtidens seksualpolitikk. 

Om du er i humør til en gripende thrillerserie, så er denne verdt en titt! 

Se serien her

A Town Called Malice

Sjanger: Krim IMDB-score: 6.5 Sesonger:

I SkyShowtimes nye familiesaga-thriller tar vi turen til Spania, nærmere bestemt idylliske Costa del Sol, hvor kule strandklubber og palmetrær regjerer.

Vi befinner oss på det tidlige 80-tallet, hvor forbryterfamilien Lords fra Sør-London har sett en mulighet til å tjene stort på et uventet uhell – samtidig som de desperat ønsker å unngå politiets oppmerksomhet i en omtalt mordetterforskning.

Når familien ankommer Costa del Sol, innser de at dette kanskje har vært sjansen de har ventet på til å gjenskape familieimperiet i sin storhetstid.

Men, ikke alle barna i familien er enige i at dette er den riktige tingen å gjøre, og det oppstår en splid. Kan de bli enige seg imellom og redde Lords-dynastiet, eller vil familienavnet begraves i middelhavssanden?

«A Town Called Malice» er en rett-på-sak krimserie, hvor en gjennomført stil og et heftig lydspor fra 80-tallet spiller viktige roller.

Serien har premiere 12. mai.

Yellowjackets

Sjanger: Drama / Thriller IMDB-score: 7.9 Sesonger: 2

Det nervepirrende mysteriet om jentegruppen med de gule fotballdraktene er endelig tilbake! 

«Yellowjackets» var en glimrende overraskelse da den debuterte på skjermene våre sent i 2021. I denne skarpe serien møter traumer tenåringsangst og et hint av kannibalisme, og resultatet er et fascinerende skrekkdrama.

Historien følger en gruppe fotballspillere som overlever et flykrasj i den kanadiske villmarken. Seriens handlingsforløp deles inn i to tidslinjer som vi følger samtidig: tiden etter krasjet og tiden etter at jentene blir funnet, to år senere.

Parallellene til TVNorge-suksessen «Lost» er enkle å trekke av flere grunner.

I mangel på mat tyr de overlevende til drastiske tiltak, og enhver form for allianse de trodde de hadde seg imellom blir fort brutt. Overlevelsesinnstinktet tar over, og en kamp for å overliste hverandre i de mørke skogene følger.

Den nye sesongen, som slippes ukentlig på SkyShowtime, har allerede fått mye skryt av pressen. The Guardian gir toppkarakter og skriver:

– Juliette Lewis er fantastisk, Christina Ricci finner sin perfekte partner [i nykommeren Elijah Wood], og du holdes konstant på kanten av setet med parallelle tidslinjer og massevis av spennende øyeblikk. For en oppfølgersesong!

Se serien her

Rabbit Hole

Sjanger: Thriller Sesonger:

«24»-stjernen Keifer Sutherland vender tilbake til rampelyset i denne skarpe spionthrilleren. 

I «Rabbit Hole» spiller Sutherland agenten John Weir, en dyktig mann som er ekspert på å lure og bedra. En dag blir han mistenkt for et drap han ikke har vært involvert i, og et mystisk, internasjonal maktorgan står bak. Hvordan skal han bevise sin uskyld? 

Weir begynner å kjempe mot de fremmede, og plutselig handler det ikke bare om han og skjebnen hans lenger. Det handler om selve demokratiet. 

Nettstedet Slashfilm skryter av serien i sin anmeldelse, og påpeker at til tross for at serien ikke er nyskapende (ikke at den prøver å være det heller), så leverer den meget godt på spenningsfronten:

– Dette er den type serie som fokuserer mere på å levere kjente varer, og å sørge for at disse varene fungerer, enn å prøve og skape noe nytt. Og, helt ærlig, så er det mer enn nok, skriver de.

«Rabbit Hole» har premiere 31. mars.

Funny Woman

Sjanger: Komedie IMDB-score: 7.6 Sesonger:

Møt Barbara Parker; en ung dame fra 60-tallets Blackpool, England. Barbara er en vakker og attraktiv dame, men har store ambisjoner om å bli langt mer enn det. Hun vil nemlig være morsom. 

Med «007: Quantum of Solace»-stjernen Gemma Arterton i spissen, forteller denne serien historien om hvordan Parker inntok Londons komiscene, og hvordan hun fikk en audition til et humorprogram på TV. 

«Funny Woman», basert på den populære romanen til Nick Hornby, viser hvordan Barbara på sett og vis redefinerer hva det vil si å være en morsom dame på 60-tallet. 

Se serien her

Mayor of Kingstown

Sjanger: Drama IMDB-score: 8.2 Sesonger:

Marvel-stjernen Jeremy Renner står i spissen av dette krimdramaet fra «Yellowstone»-skaper Taylor Sheridan, hvor korrupsjon og systematisk rasisme er sentral tematikk. 

Her blir vi kjent med den innflytelsesrike McLusky-familien, som tjener til sitt daglige brød ved å påvirke mennesker i maktposisjoner. I byen Kingstown i Michigan er det kun fengselsindustrien som blomstrer, og familien jobber hardt med å etablere orden og rettferdighet i en by hvor dette knapt finnes. 

Til tross for ganske middelmådig tilbakemelding fra kritikerne, har «Mayor of Kingstown» blitt en stor seersuksess for SkyShowtime. Den nye sesongen følger opp i kjølvannet av forrige sesongs brutale fengselsopprør, som har fått dødelige følger. Det er med andre ord ingen grunn til å tenke at den nye sesongen blir noe mindre heftig.

Se serien her

1923

Sjanger: Drama / Western IMDB-score: 8.6 Sesonger: 1

Fans av «Yellowstone»-universet hadde mye å glede seg over i 2022. Med både en ny sesong av moderserien og den glimrende forløperserien «1883» var det sjeldent mangel på Dutton-relatert underholdning.

Nå er serieskaper Taylor Sheridan klar med en ny utvidelse av historien om det fengende ranchlivet. «1923» tar for seg en ny generasjon av Duttons, med fokus på Cara og Jacob. På skuespillerfronten kan man ikke si annet enn at Taylor Sheridan har slått på stortromma: Helen Mirren og Harrison Ford stiller nemlig som de to familieoverhodene, som sannsynligvis alene er grunn nok til å se serien for mange.

Serien er satt til tidlig 20-tallet. Dette var en tid da Montana-området var preget av alkoholforbud, den store depresjonen («de harde trettiåra» begynte nemlig et tiår tidligere i denne delstaten). 

Se serien her

FBI: Most Wanted

Sjanger: Krim / Drama IMDB: 6.9 Sesonger: 3

Om du er glad i krim, men samtidig kjenner at du er litt lei de samme, vanlige fortellingene om kriminaletterforskning og bevisjakt, vil «FBI: Most Wanted» være vel verdt en titt.

I «FBI: Most Wanted» fokuseres det nemlig på profilering og analysering av noen av USAs mest notoriske kriminelle. Serien, som for øvrig er en spin-off fra den originale «FBI»-serien fra 2018, er et høyintensitets drama sentrert rundt et eliteteam av FBI-agenter med veteranen Jess LaCroix (Julian McMahon) i spissen. 

Serien kommer fra manusforfatter René Balcer, mannen bak noen av de beste sesongene av «Law & Order». At serien har blitt en av de mest populære krimseriene på Paramount+ er med andre ord ikke uforventet. 

Om du allerede er kjent med «FBI»-serieuniverset, så vil «FBI: Most Wanted» sannsynligvis falle i smak! 

Se serien her

Tulsa King

Sjanger: Krim / Drama IMDB-score: 8.4 Sesonger:

Sylvester Stallone er en av Hollywoods største filmlegender. Nå inntar han TV-skjermene våre, og det med hjelp fra ingen ringere enn «Yellowstone»-skaper Taylor Sheridan. 

«Tulsa King» er et heftig mafiadrama hvor Stallone spiller rollen som Dwight «The General» Manfredi; en beryktet mafioso som blir sendt hele veien til Tulsa etter å ha sonet 25 år i fengsel. 

Dwights overordnede ønsker nemlig å etablere sitt kriminelle imperium der, noe som krever at Dwight går til anskaffelse av et helt nytt crew for å overta området. 

Tilbakemeldingene på Stallones nye seriesatsing har så langt vært svært gode. Blant annet omtaler den amerikanske avisen Chicago Sun Times serien som «øyeblikkelig fengslende» og «dramatisk slagkraftig». 

Nye episoder kommer hver mandag. 

Se serien her

Yellowstone

Sjanger: Drama / Neo-Western IMDB: 8,6 Sesonger: 5

Til en western å være, er «Yellowstone» relativt spesiell av seg. Historien finner sted i moderne tid, hvor det lovløse livet på store ranch-eiendommer for lengst er utdatert. 

I spissen av serien står filmlegenden og Oscar-vinneren Kevin Costner som John Dutton – overhodet i et rikt familiekonsern som kontrollerer USAs aller største sammenhengende ranch. 

Med store rikdommer og verdifullt storfe, er Yellowstone-gården et stort mål for investorer og andre slimåler. I klassisk, men brutal stil må Dutton-familien forsvare den smellvakre eiendommen sin – uansett hvor mye blod som måtte gå til spille. 

«Yellowstone» har i løpet av få sesonger bygget opp en enorm fanskare og det er ikke uten grunn: Mellom tettpakket action og konstant høye innsatser, så er det få serier på TV som er mer gripende enn denne.

 14. november er serien tilbake for en femte runde, hvor John Dutton har kommet i en svært gunstig maktposisjon: guvernør i Montana.

Se serien her

A Friend of the Family

Sjanger: Drama / Krim IMDB-score: 7.3 Sesonger: 1

Med en mesterlig blanding av dramatikk og krim, tar denne serieperlen for seg en av de mest sjokkerende kriminalsakene som preget nyhetsbildet i Idaho, USA på 70-tallet.

«A Friend of the Family» følger familien Broberg, i det de opplever alle foreldres verste mareritt: Noen kidnapper barnet deres. Tvisten? Mannen som har bortført lille Jan er ingen ringere enn familiens nabo, den nære familievennen Robert. 

Uten å spoile for mye, kan vi røpe at Jan blir bortført av denne samme, besatte mannen flere ganger i løpet av en periode på flere av. Robert bruker takt og utnytter familiens sårbarhet til å skape en splid blant dem, og forsøker å vende datteren mot dem. 

Serien har rukket å høste glimrende kritikk fra pressen: 

– Det som er så fascinerende ved [serien] er at den ikke prøver å svare på hvorfor dette skjedde, men hvordan det skjedde. Hvordan klarte denne mannen så enkelt å sjarmere denne familien og sette seg selv inn i livene deres? skriver Paste Magazine. 

Se serien her

Let the Right One In

Sjanger: Grøsser / Drama IMDB-score: 7.2 Sesonger:

Blant høstens saftigste storserier finner du det mørke skrekkdramaet «Let the Right One In». 

Om du kjenner at du drar kjensel på denne tittelen, så er ikke det så rart. Den amerikanske serien er nemlig basert på den svenske boken La den rette komme inn, som også fikk en filmadapsjon i 2008. 

Serien følger Mark og datteren Eleanor, som i 10 år har levd et liv i skjul. 12 år gamle Eleanor har nemlig blitt forvandlet til en vampyr, og faren byr generøst nok på sitt eget blod for å holde Eleanor i live. 

Se serien her

The Offer

Sjanger: Biografisk drama IMDB-score: 8.7  Sesonger: 1  

Du har sett Francis Ford Coppolas «Gudfaren». Det du ikke har sett er den fascinerende, og nesten-for-utrolig-til-å-være-sann-utrolige historien om hvordan Coppola skapte «Gudfaren». 

«The Offer» tar for seg den hittil ukjente historien bak innspillingsprosessen av en av filmhistoriens aller største titler. 

Her følger vi den prisbelønnede produsenten Albert S. Ruddy (her spilt av «Divergent»-stjernen Miles Teller) og den intense og problemfylte ferden fra å pitche «Gudfaren» til ferdig innspilling. 

Tilbakemeldingene for serien har vært blandede, og den generelle enigheten ser ut til å være at «The Offer» kan være litt langdryg, men at kildematerialet fortsatt er ganske interessant. 

Er du interessert i å lære mer om filmhistoriens mest innflytelsesrike tittel, og ikke har noe imot at ting ikke raser avgårde i fart, vil nok «The Offer» underholde godt.

Se serien her

American Gigolo

Sjanger: Drama / Krim IMDB-score: 7.1 Sesonger:

Den populære Richard Gere-filmen fra 1980 vender tilbake – men nå i serieformat med «The Walking Dead»-stjernen Jon Bernthal i spissen. 

«American Gigolo» følger Julian Kaye, som blir frikjent 15 år etter at han ble arrestert og fengslet for mord. Mens han jobber som sexarbeider, sliter han med å bli komfortabel i det moderne, frie samfunnet, og bruker sin tid på å lete etter sannheten om drapet han ble dømt for. 

Til tross for litt blandede tilbakemeldinger, ser det ut til at det generelle inntrykket av SkyShowtime-serien at den byr på en interessant adapsjon av kultklassikeren. 

– «American Gigolo» river opp malen til originalfilmen, og tjener godt på det. Det er en solid whodunit, med en sjarmerende hovedrolle og en moderne bevissthet om Los Angeles’ sleske underbuk, skriver LA Times.

Se serien her

NB: Titlenes IMDB-score er basert på poengsummen serien eller filmen har i skrivende stund. Vi tar forbehold om at det reelle tallet kan endres på IMDB i etterkant.

Relaterte artikler