De beste HBO Nordic-seriene akkurat nå

Bilde fra utvalgte serier på HBO Nordic.

Dokumentar og drama fra aller øverste hylle.

HBO Nordic er tilgjengelig som valgfri tjeneste med T-We, du kan velge tjenesten som del av din TV- og strømmepakke her.

TV-serier fra HBO Nordic er blant de mest omtalte og kritikerroste seriene i verden.

Her er noen av de nyeste titlene som virkelig engasjerer og begeistrer publikum og kritikere:

Velg HBO Nordic i din TV- og strømmepakke

«The Flight Attendant»

Bilde fra The Flight Attendant på HBO Nordic.

Sjanger: Mørk komedie / Thriller  Sesonger: 1 Trailer: YouTube 

Hva ville du gjort dersom du våknet opp etter en fuktig natt, og ved din side ligger det en død person du ikke husker noe om? 

Dette er situasjonen som flyvertinnen Cassie (Kaley Cuoco) befinner seg i HBO Nordics nyeste thriller-miniserie «The Flight Attendant». Partyjenta blir innblandet i så mye mer enn det hun planla i løpet av en langdistanse flyvning til Thailand, og må prøve å fylle tomrommet i hukommelsen før FBI gjør det. Hva skjedde egentlig natten før? 

Serien er tettpakket og underholdende fra første stund, og spesielt Kuoco får mye skryt for sin sterke hovedrolle. Nettstedet CBR kaller serien for et «lett fordøyelig» mysterium, mens Hollywood Reporter kaller den gripende og skryter av at at den bare er rett-frem underholdning

Dersom du er glad i lettbeinte thrillere, burde «The Flight Attendant» være verdt tiden din!

Se serien her.

«His Dark Materials»

Bilde fra His Dark Materials på HBO Nordic.

Sjanger: Fantasy IMDB Score: 7,9 Sesonger: 2 Trailer: YouTube

TV-adapsjonen av Philip Pullmans elskede «His Dark Materials»-trilogi (også kjent som «Den mørke materien» her til lands) var en av fjorårets mest populære nykommere hos HBO Nordic. 

Fantasyhistorien finner sted i et alternativt univers hvor menneskers sjeler manifesteres utenfor kroppen i en dyrekompanjong kalt daemoner, og har fascinert leseløver i alle aldre helt siden 90-tallet. 

Ved seriens start følger vi Lyra Belacqua; en ung jente på jakt etter sin forsvunnede bestevenn Roger. Jenta begir seg ut på en farlig reise hvor hekser, panserbjørner og det skumle Magisteriet venter. 

Serien er en glimrende adapsjon av et virkelig fascinerende univers, hvor spesielt hovedrolleinnehaver Dafne Keen imponerer. «Luther»-stjernen Ruth Wilson får også vist frem sine stjernekvaliteter som den sjarmerende, dog litt intense Marisa Coulter. 

Dagbladets anmelder var spesielt fornøyd, ga serien terningkast seks, og mente den «overgikk alle forventninger». 

Se serien her.

«Industry»

Bilde fra Industry på HBO Nordic.

Sjanger: Drama IMDB Score: 5,9 Sesonger: 1 Trailer: YouTube

Pierpoint & Co. er en av Londons mest fremtredende investeringsbanker. Dette er toppen av kransekaka, en arbeidsplass de fleste aspirerende unge bare kan drømme om. De som våger å drømme om fast stilling her må være villig til å ofre alt. Og da mener vi alt. 

Dette er utgangspunktet for HBO Nordics nye dramaserie, som er delvis regissert av «Girls»-forfatter Lena Dunham. Sex, dop og en evigvarende sirkel av overarbeid, sabotasje og sammenbrudd er definerende faktorer for banklivet i «Industry» - og dette blir det godt drama av. 

The Independent refererer til serien som en slags «Mad Men» for millennials og skryter hemningsløst av den:

– En gripende fersk serie av den sjeldne sorten, og et drama som får konkurrentene til å virke trøtte og kjedelige. 

Se serien her. 

«Mr. Robot»

Bilde fra Mr. Robot

Sjanger: Thriller / Drama IMDB Score: 8,5 Sesonger: 4

Rami Maleks banebrytende rolle som cybergeniet Elliot Alderson går mot slutten. Den fjerde og siste dosen med avsnitt fra kritiker- og fanfavoritten «Mr. Robot» er omsider her, og om du ikke har fått med deg denne ennå så finnes det ikke noe bedre tidspunkt enn nå. 

«Mr. Robot» tar for seg karakteren Alderson, en talentfull, men paranoid hacker og IT-arbeider som jobber for sikkerhetsselskapet Allsafe. En dag blir han kontaktet av en anonym cyberaktivist («Mr. Robot», spilt av dyktige Christian Slater) som trenger Aldersons hjelp med å slette all verdens gjeld. 

Serien har vunnet en drøss av prestisjetunge priser, deriblant to Emmy, og har høstet glimrende kritikk for dens nyskapende og modige historiefortelling.  

Se serien her

«How to with John Wilson»

Bilde fra How to With John Wilson

Sjanger: Dokumentar / Komedie IMDB Score: 8,1 Sesonger: 1 Trailer: YouTube

«How to with John Wilson» er en serie utenom det vanlige. Den tørrvittige filmskaperen fra New York har satt seg som mål å forklare visse fenomener («Slik behersker du smalltalk», «Derfor er det så mange stillaser i New York»), alt illustrert av opptak han selv har gjort av hverdagslige situasjoner og mennesker. 

Som John Wilson selv sier:

– Serien min er som «Planet Earth», om den var satt til New York og David Attenborough ble tvunget til å filme alt på egenhånd. 

Resultatet er ofte veldig morsomt, innimellom merkelig rørende og ofte til å bli klok av.

– [Serien] er glimrende samtidig som den er forvirrende, helt til alle historiene viser seg å passe sammen perfekt, som om det var planen hele tiden, skriver Rolling Stone og gir fire av fem stjerner til serien. 

Se serien her

«The Undoing»

Bilde fra The Undoing på HBO Nordic.

Sjanger: Psykologisk thriller IMDB Score: 8,2 Sesonger: 1 Trailer: YouTube

Hugh Grant og Nicole Kidman byr på lekkert stjernespill i HBO Nordics nyeste storserie, «The Undoing». 

De to Hollywood-legendene spiller ekteparet Fraser, en markant familie blant New Yorks ypperste elite. Alt er på stell for Kidmans rollefigur Grace, med en flott familie, prestisjefylt jobb og høy sosial status. Livet tar dog en brå vending når en kvinne i Graces krets blir brutalt myrdet, og sporene tyder på at hun er involvert. Ektemannen hennes er sporløst forsvunnet, og Grace står igjen alene i et uønsket rampelys. 

Serien er skapt av David E. Kelly, mannen bak suksesser som «Ally McBeal» og «Chicago Hope». Men, «The Undoing» bærer større preg av Kellys nyere verk - «Big Little Lies» - til den grad at den kan føles som en slags søsterserie. 

P3s anmelder skryter av seriens to hovedroller, samt den danske regissøren Susanne Bier, og triller terningkast fem: 

– «The Undoing» ser ut som det prestisjedramaet det er.

Se serien her

«What We Do in the Shadows»

Bilde fra What We Do In the Shadows på HBO Nordic.

Sjanger: Komedie / Fantasy IMDB Score: 8,5 Sesonger: 2 Trailer: YouTube

Alle som så Taika Waititi og Jemaine Clements mockumentary «What We Do in the Shadows» i 2014, vet allerede om potensialet når man plasserer fire vampyrer midt i et bylandskap. Nå er filmen blitt til serie, som byr på minst like mye moro. 

Noen elementer er dog forandret: Serien følger fire vampyrer i en gammel villa på Staten Island, New York som strever med å takle det moderne samfunnets utfordringer. Man aner ikke hva skuffelse er før man drar på en Superbowl-fest og oppdager at det ikke er en fest for å feire en «superb owl». 

Dynamikken i husholdningen er fantastisk, hvor hver av de absurde personlighetene utfyller hverandre der det trengs og krasjer der hvor det er mest underholdende. 

– [Serien er] hysterisk morsom i sin lavmælte absurditet, og en bekreftelse på at beklemte sideblikk i kamera fortsatt maner frem latter, skrev Dagbladets anmelder da serien hadde premiere, og trillet terningkast 5.

Se serien her.

«Bjørnstad»

Bilde fra Bjørnstad på HBO Nordic.

Sjanger: Krim / Drama IMDB Score: 8,0 Sesonger: 1 Trailer: YouTube 

Bjørnstad - en småby som er utelukkende kjent for hockeysporten - blir rystet når en ung jente blir utsatt for et overgrep av stjernen på det lokale hockeylaget. Uten særlige beviser blir det fort ord mot ord, og det hjelper ikke for den unge jenta at hun er ny i byen og at lokalmiljøets store håp og drømmer hviler på overgriperens skuldre. 

Fredrik Backmans glimrende roman om spenningene i et lokalsamfunn har blitt gjort om til en like glimrende TV-serie, som fanger alle de riktige nyansene i fortellingen om den problematiske småbyen. 

P3s anmelder kaller «Bjørnstad» for «en velspilt og vellaget serie som på sitt beste virkelig lar noen ubehagelige sannheter skinne i det kjølige vinterlyset».

– [Regissør] Peter Grönlund viser seg nok en gang som en av Sveriges skarpeste samfunnsobservatører når han lar folkeidrettens heltedyrkelse ramle gjennom isen, skriver anmelderen. 

Se serien her

«The Good Lord Bird»

BIlde fra The Good Lord Bird.

Sjanger: Historisk drama  IMDB Score: 6,8 Sesonger: Trailer: YouTube

Selv med færre episoder og mindre tid, får miniserier noen ganger sagt like mye som «vanlige serier» som strekker seg over flere sesonger. «The Good Lord Bird» finner du i samme kategori som fjorårets store prisvinner «Watchmen», både når det gjelder tema og kvalitet.

Seriens historie finner sted på 1850-tallet hvor vi følger slaven Henry Shackleford (Joshua Caleb Johnson), som tar del i en militærgruppe som prøver å starte et slaveopprør i forkant av den amerikanske borgerkrigen. 

P3s anmelder var særdeles fornøyd med serien, og skrøt spesielt av Ethan Hawkes «gnistrende gode» rolle som John Brown - lederen av militærgjengen. 

– [Serien] er en fengende, provoserende og, med litt faktahjelp fra nettleksikonet, lærerik historietime for TV-skjermen.

Se serien her

«The Walking Dead»

Bilde fra The Walking Dead på HBO Nordic.

Sjanger: Skrekk / Thriller  IMDB Score: 8,2   Sesonger: 10 Trailer: YouTube

Ja, det er fortsatt futt i «The Walking Dead». Zombieserien er for tiden inne i sin tiende sesong (!), og selv om fanskaren neppe er like ivrig og stor som for noen år siden, er det fremdeles mer hjernespisende action i vente før de runder av for godt i 2022. 

Etter en lengre COVID-pause slapp serien endelig episode 16 (det som originalt skulle fungere som sesongfinalen). Nå får vi fortsettelsen på Daryl og gjengens krig mot de fiendtlige overlevende, «The Whisperers», som skjuler seg bak zombiehud for å kunne gå i ett med de levende døde.

Ja, «The Walking Dead» har definitivt flere gufne kort skjult i ermet.

Se serien her

«Patria»

Bilde fra Patria på HBO Nordic.

Sjanger: Drama IMDB Score: 8,0 Sesonger: 1 Trailer: YouTube

Dette historiske dramaet utspiller seg i Nord-Spania i årene da ETA var som mest ivrige i sine forsøk på å frigjøre Baskerland. Men, i stedet for å bare gi oss en historietime, maler «Patria» det store bildet ved å rette søkelyset mot de små detaljene - nemlig et gammelt vennskap som har blitt ødelagt etter et grusomt mord.

– Dette er gjennomført helstøpt i hvert eneste lille sekund som er festet til film, skriver VGs anmelder og triller en sekser. 

Dramaet er råsterkt, nydelig og hjerterått. Ved hjelp av glimrende skuespill og et solid manus fra serieskaper Aitor Gabilondo, er «Patria» enda et eksempel på at Spania har blitt en ny storaktør innen TV. 

Se serien her

«The Vow»

Bilde fra The Vow på HBO Nordic.

Sjanger: Dokumentar IMDB Score: 7,4  Sesonger: 1 Trailer: YouTube

HBO holder på sin plass blant klodens stødigste leverandører av engasjerende true crime-serier, med «I’ll Be Gone In The Dark» og «I Love You, Now Die» som ferske og sterke eksempler.

«The Vow» følger is samme fotspor og tar for seg selvhjelpssekten NXIVM, der tidligere medlemmer tegner opp et stadig mer forstyrrende bilde av den karismatiske lederen Keith Raniere og hans medhjelpere gjennom ni episoder.

Tross tabloid tema, bruker serien mye tid på å forsøke å f – og absolutt severdig.

Se serien her

«We Are Who We Are»

Bilde fra We Are Who We Are på HBO Nordic.

Sjanger: Drama IMDB-score: 6,6 Sesonger: 1 Trailer: YouTube

Ung kjærlighet og søken etter egen identitet satt til pittoreske italienske landskap: Det er ikke vanskelig å kjenne igjen avtrykket til «Call Me By Your Name»-regissøren Luca Guadagnino i HBO Nordics flotte miniserie «We Are Who We Are». 

Serien er satt til en amerikansk militærbase i nordøst-Italia, hvor tenåringene Fraser («It»-stjerneskuddet Jack Dylan Grazer) og Caitlin Harper (Jordan Kristine Seamon) sliter med å finne sin plass og identitet blant de italienske ungdommene. Året er 2016 og vi nærmer oss slutten på det amerikanske presidentvalget, noe som skaper en helt spesiell situasjon for militærfamiliene i området. 

Kritikerne har så langt vært henrykte over miniserien, og sammenligninger med Guadagninos tidligere verk og glimrende tenåringsserier som «Euphoria» dras hyppig. 

- Denne historien er samtidsriktig, livlig og fantastisk menneskelig, skriver Vanity Fair

TV-elskere med forkjærlighet for stemningsbyggende historiefortelling der plottet ikke alltid er skrudd opp til 11, vil sannsynligvis nyte «We Are Who We Are». 

Se serien her

«Lovecraft Country»

Bilde fra Lovecraft Country på HBO Nordic.

Sjanger: Fantasy / Skrekk IMDB Score: 7,2  Sesonger: 1 Trailer: YouTube

I «Lovecraft Country» skjuler rasisme og vold seg rundt hvert hjørne, men dette er ikke de eneste farene som venter unge Atticus Black, som leter etter sin far i 1950-årenes USA.

Serieskaper Misha Green har sammen med stjerneprodusentene Jordan Peele og J.J. Abrams skapt en virkelig guffen skrekkhistorie basert på Matt Ruff-romanen fra 2016. Overnaturlige monstre blir brukt som et uhyggelig bakteppe for serien idet den tar en titt på det svært reelle problemet som fortsatt preger det moderne Amerika.  

Jonathan Majors, Jurnee Smollett og Courtney B. Vance innehar hovedrollene som trioen som begir seg ut for å finne den savnede mannen, og de byr på herlig dynamikk mens de prøver å overvinne farene rundt seg. 

Nydelig 50-tallsestetikk settes opp mot groteske handlinger og holdninger, noe som skaper en svært fascinerende visuell opplevelse. Falt du for skumle mesterverk som «Get Out», «Twin Peaks» eller «Watchmen», blir dette sannsynligvis en av høstens mest fråtsbare serier.

Se serien her

«I May Destroy You»

Bilde fra I May Destroy You på HBO Nordic.

Sjanger: Drama / Komedie IMDB Score: 8,1  Sesonger: Trailer: YouTube

Supertalentet Michaela Coel («Chewing Gum») er tilbake på skjermen og beviser her hvorfor hun blir sett på som en av de mest lovende TV-skaperne i sin generasjon. Dramakomedien «I May Destroy You» viser briten på sitt skarpeste og tar for seg Arabella (spilt av Coel selv), som må få livet på stell igjen etter å ha fått en dose partydop i drinken.

Humoren er mørk, uforutsigbar og til tider i grenseland for hva man kanskje tenker det er greit å vitse med - uten at det skader serien. Coel er fryktløs og vidunderlig effektiv i sin historiefortelling, som fortsetter i fotsporene til ferske suksesser som «Unbelievable».

De tolv episodene er tidvis røffe og vanskelige å se på. Våre egne fordommer utfordres, og vi plasseres midt i de opprivende scenarioene som forfølger voldtektsofre. Handlingen er dog så fengende, humoren så helstøpt og Coel så fengslende at man bare må se videre. Så bra er faktisk «I May Destroy You». 

Se serien her

«The Night Manager»

Bilde fra The Night Manager på HBO Nordic.

Sjanger: Krim / Drama IMDB Score: 8,1 Sesonger: 1 Trailer: YouTube

«Tom Hiddleston, Hugh Laurie og Olivia Colman samlet i én serie, regissert av danske Susanne Bier». I utgangspunktet var de ordene alt det vi trengte for å bli solgt på BBC-miniserien «The Night Manager». Men det er langt mer å hente i denne heftige spionserien enn bare kjente ansikter. 

Jonathan Pine (Hiddleston) har ansvaret for et luksushotell på nattestid, men han får snart langt større byrder i hendene når han blir rekruttert av det britiske utenriksdepartementet til å infiltrere den innerste sirkelen til våpenhandleren Richard Hoper (Laurie). 

Serien er basert på den berømte boken til John Le Carré fra 1993 og ble en kjempesuksess i Storbritannia da den kom i 2016. Historien er modernisert, og Bier og hennes kollegaer har gjort en særdeles dyktig jobb på å få Le Carrés kjente historie til å passe inn i nåtida. 

«The Night Manager» er dyktig, oppslukende og spennende, og den solide rollebesetningen bidrar til å gjøre Biers Le Carré-tolkning blant de mest imponerende vi har sett. Perfekt for alle oss som lengter etter mer James Bond-action. 

Se serien her

«The Young Pope»

Bilde fra The Young Pope på HBO Nordic.

Sjanger: Drama IMDB Score: 8,4 Sesonger: 1 Trailer: YouTube

I denne serien spiller selveste Jude Law en kjederøykende mann som blir utvalgt som den nye paven og overhodet av den katolske kirken. 

Dette er ikke resten av Vatikanet forberedt på, ettersom Law (eller pave Pius XIII) har andre planer for kirken. Kort oppsummert: Dette blir det drama av. Saftig drama, av den beste sorten.

Sammen med nonnen Mary (Diane Keaton) bestemmer paven seg for å vende om på kirkens tradisjoner, noe som går alt annet enn stille for seg blant hans kritikere og konkurrenter. 

«The Young Pope» er en fenomenal serie som byr på foto som får deg til å måpe, dyktige skuespillere og drama som uforskammet krysser grensen til det overdramatiske - med stort hell.  

Se serien her

«Rick and Morty»

Bilde fra Rick and Morty på HBO Nordic.

Sjanger: Komedie / Sci-fi IMDB Score: 9,2 Sesonger: 4 Trailer: YouTube

Da det ble kjent at HBO Nordic skulle bli det nye hjemmet for Adult Swim-serier, var kultfavoritten «Rick and Morty» blant titlene vi gledet oss mest til å strømme. 

Eventyrene til den alkoholiserte og temmelig problemfylte Rick og hans naive barnebarn Morty har sjarmert en hel generasjon med sin utenomjordiske og interdimensjonale kvaliteter. Humoren er helsprø, uforutsigbar og langt over grensen - på best tenkelige vis. 

I likhet med en rekke andre Adult Swim-serier som «The Jellies» og «Samurai Jack», vet man aldri hvor disse fortellingene ender opp. 

I «Rick and Morty» blandes genial sci-fi-humor med det mørke og absurde ved menneskeheten, med en helt original og absolutt fascinerende serieopplevelse som resultat. 

Se serien her

«I Know This Much Is True»

Bilde fra I Know This Much Is True på HBO Nordic.

Sjanger: Drama / Thriller IMDB Score: 8,2 Sesonger: 1 Trailer: YouTube

Superstjernen Mark Ruffalo flekser sine prisbelønte skuespillermuskler i den sterke miniserien «I Know This Much Is True».

Her spiller Ruffalo ikke bare én hovedrolle, men to - nemlig tvillingene Dominick og Thomas Birdsey. Thomas sliter med paranoia og schizofreni, og det blir vanskeligere for Dominick å vite hvordan han kan være der for broren.

Serien er basert på Wally Lambs kritikerroste bok, og viser en episk fortelling om familiedrama, svik og selvoppofrelse. Formidable skuespillere som Melissa Leo, John Procaccino, Kathryn Hahn og Rosie O’Donnell utgjør resten av casten rundt Ruffalo, men det er den hjerteskjærende historien om to brødre som desperat vil holde sammen som virkelig drar lasset her.

Et godt tips: Ha lommetørklene lett tilgjengelig.

Se serien her

«Doom Patrol»

Bilde fra Doom Patrol på HBO Nordic.

Sjanger: Action / Komedie IMDB Score: 7,9 Sesonger: 2 Trailer: YouTube

DC Universe-serien «Doom Patrol» er blant de særere og mer fascinerende superheltseriene vi har sett på skjermen de siste årene. Her følger vi et lag med usannsynlige superhelter som tar opp kampen mot superskurker etter å ha levd i skyggen av samfunnet.  

Barndomstraumer som grunnlag for superkrefter, superskurker som bryter den fjerde veggen og bøttevis med absurde tvister - «Doom Patrol» leverer solid på alle fronter. 

Etter å ha blitt stemplet som en av de sterkeste nykommerne i 2019, vendte «Doom Patrol» tilbake i høst med en oppfølgersesong som nettstedet Polygon refererer til som «en av de beste superheltseriene TV har å by på». 

Kvalitetsmessig minner serien mye om «Watchmen», dog med en mindre alvorlig og mer surrealistisk tone. 

Se serien her

NB: Titlenes IMDB-score er basert på poengsummen serien/filmen har i skrivende stund. Vi tar forbehold om at det reelle tallet kan endres på IMDB i etterkant.

Relaterte artikler

Se flere artikler