De beste HBO Nordic-seriene akkurat nå

killing eve

Dokumentar og drama fra aller øverste hylle.

HBO Nordic er tilgjengelig som valgfri tjeneste med T-We, du kan velge tjenesten som del av din TV- og strømmepakke her.

TV-serier fra HBO Nordic er blant de mest omtalte og kritikerroste seriene i verden.

Her er noen av de nyeste titlene som virkelig engasjerer og begeistrer publikum og kritikere:

«I’ll be gone in the dark»

Mellom 1974 og 1986 utførte Joseph James DeAngelo mer enn 50 voldtekter, 13 drap og 100 ran i California. Forfatter Michelle McNamara var en essensiell del av arbeidet med å få fanget ham. Dette er dokuserien om hennes jakt på «The Golden State Killer».

Over seks deler følger vi den nervepirrende saken om den tidligere politimannen og de forferdelige forbrytelsene han kom seg unna med i 12 år. «I’ll be gone in the dark» (et sitat fra DeAngelos samtale med et offer) er basert på boken McNamara skrev, og er produsert av skuespilleren Patton Oswalt, forfatterens enkemann. 

Forfatteren jobbet natt og dag for å få løst saken før hun døde i 2016 - to år før DeAngelo ble arrestert. Hun løste store deler av mysteriet selv via hennes true crime-blogg, til den grad at politietterforskerne lot henne ta del i den offisielle etterforskningen.

Om du skal se en true crime-dokuserie i sommer, la det bli denne!

Perry Mason

Denne bør du glede deg til - en miniserie i åtte deler om den legendariske detektiven Perry Mason, gjort kjent gjennom drøyt 80 romaner og noveller skrevet av forfatter Erle Stanley Gardner. Vi befinner oss i Los Angeles på 1930-tallet. En tid da dresser og kjoler ofte var skreddersydde, men samtidig en konfliktfylt tid full av rasisme og kjønnsdiskriminering. Mason blir hentet inn da et barn blir drept på bestialsk vis, og foreldrene blir mistenkt. Serien er full av glitrende skuespillere, blant dem Emmy-vinner Matthew Rhys i tittelrollen.

«I May Destroy You»

Supertalentet Michaela Coel («Chewing Gum») er tilbake på skjermene våre, og nok en gang beviser hun at det ikke finnes noe ved TV-serier som hun ikke mestrer. Dramakomedien «I May Destroy You» viser briten på sitt skarpeste, og tar for seg Arabella (spilt av Coel selv) som må få livet på stell igjen etter å ha fått en dose partydop i drinken.

Humoren er mørk, uforventet og til tider i grenseland for hva man kanskje tenker det er greit å vitse med - uten at det skader serien. Coel er fryktløs og vidunderlig effektiv i sin historiefortelling, som fortsetter i fotsporene til ferske suksesser som «Unbelievable».

De 12 episodene er røffe og kan til tider være vanskelige for en seer. Våre egne fordommer utfordres, og vi blir plassert midt i de ukomfortable scenarioene som forfølger voldtektsofre. Handlingen er dog så fengende, humoren sitter så støpt og Coel er så fengslende at man bare må se videre. Så bra er faktisk «I May Destroy You». 

Mrs. America

HBO tar en tur tilbake i tid og serverer oss en viktig oppfriskning i historie i «Mrs. America». Miniserien tar for seg 70-tallets USA og kampen for kvinners rettigheter og the «Equal Rights Amendment», og kulturkrigen som kom etter. Kvinner av alle farger og klasser kjempet for likestilling, men ikke alle hadde like mye sympati for saken.

Superstjernen Kate Blanchett står i fronten av en cast som er som tatt utifra en drøm, i rollen som Phyllis Schlafly – en ildsjel og ikke minst en konservativ kvinne som raser mot frigjøringsforkjemperne.

Rose Byrne («Bridesmaids»), Uzo Aduba («Orange is the New Black»), Elizabeth Banks («The Hunger Games»), Sarah Paulson («American Horror Story») og Margo Martindale («The Good Wife») bidrar til å gjøre «Mrs. America» til en av vårens største serieperler.

Killing Eve

Driftige Phoebe Waller-Bridge skrev manuset til første sesong av «Killing Eve», en serie der MI6-agenten Eve (Sandra Oh) jakter den psykopatiske leiemorderen Villanelle (Jodie Comer) – eller motsatt.

Besettelse, grov vold og ømhet er sentrale ingredienser i denne spionserien, der den intense dynamikken mellom Eve og Villanelle driver handlingen videre i nye og uforutsigbare retninger.

Nå er sesong tre endelig klar, og her møter vi hovedpersonene seks måneder etter den brutale avslutningen av sesong to. Om du fortsatt ikke har begynte på den: Gjør det – og gled deg.

Bosch

Den hardkokte etterforskeren Harry Bosch (Titus Welliver) er tilbake!

Mange krimelskere anser «Bosch» for å være en av tidenes mest undervurderte serier, og det er lett å skjønne hvorfor. Welliver er fabelaktig som rettskaffen, jazzelskende LAPD-snut, og historiene – basert på den enormt populære bokserien til Michael Connelly – er spennende, troverdige og gjennomarbeidede.

Den nye sesongen av serien – den sjette i rekken – kretser rundt et tyveri av radioaktivt materiale fra et laboratorium, og frykten for at Los Angeles kan bli utsatt for et terrorangrep i form av en «skitten» bombe. Smakebitene så langt ser sedvanlig herlige ut.

I Know This Much is True

Superstjernen Mark Ruffalo tar sine prisbelønte skuespillerevner til “the small screen” i miniserien «I Know This Much Is True».

Her spiller Ruffalo ikke bare én hovedrolle, men to - nemlig tvillingparet Dominick og Thomas Birdsey. Thomas sliter med paranoia og schizofreni, og det blir vanskeligere for Dominick å vite hvordan han kan være der for broren.

Serien er basert på Wally Lambs kritikerroste bok, og viser en episk fortelling om familiedrama, svik og selvoppofrelse. Formidable skuespillere som Melissa Leo, John Procaccino, Kathryn Hahn og Rosie O’Donnell utgjør resten av casten rundt Ruffalo, men det er den hjerteskjærende historien om to brødre som desperat vil holde sammen som virkelig trekker fokuset her.

Et godt tips: Ha lommetørklene lett tilgjengelig.

Insecure

En av de siste årenes mest kritikerroste dramakomedier har trolig – urettferdig nok – gått mange hus forbi. «Insecure» handler om venninnene Issa (Issa Rae) og Molly (Yvonne Orji), og hvordan de som svarte kvinner i LA manøvrerer seg gjennom karriere, kjærlighet og vennskap.

Den selvbiografiske serien er basert på nettserien «Awkward Black Girl», og fjerde sesong bygger videre på den smarte, frekke og herlige humoren som preget de tre foregående. Gi denne en sjanse!

Relaterte artikler

Se flere artikler