De beste HBO Max-seriene akkurat nå

Bilde fra utvalgte serier på HBO Max.

Dokumentar og drama fra aller øverste hylle.

TV-serier fra HBO Max er blant de mest omtalte og kritikerroste seriene i verden. Her er noen av de nyeste seriene (og filmene) som engasjerer og begeistrer både publikum og kritikere.

HBO Max er tilgjengelig som valgfri tjeneste med T-We, og du kan velge tjenesten som del av din TV- og strømmepakke her.

Les mer om appen og HBO-innhold på boksen her.

Sjekk innom hver uke for nye tips!

Velg HBO Max i din TV- og strømmepakke

Succession

Sjanger: Drama / Mørk komedie IMDB-score: 8.8 Sesonger: 4

Det er ingen tvil om at penger, makt, sex, svindel og grådighet egner seg godt i serieformat. Tenk bare på «Suits», «Billions», «Black Monday» eller vår egen «Exit» for håndfaste bevis. 

Når det gjelder pur underholdningsverdi, rappkjefta sitatvennlighet og bekmørk familiedynamikk, er det imidlertid én serie som rager over alle de nevnte: «Succession». 

Serien følger den skruppelløse mediemogulen Logan Roy (Brian Cox) og hans ambisiøse, men kuede arvinger, som alle er kandidater til å ta over sjappa når den tyranniske gamlingen en gang takker for seg.

I den fjerde og avsluttende sesongen tar barna opp kampen mot pappa Roy, og familiedynastiets skjebne avgjøres. P3 skryter av den nye sesongen, som blant annet tar turen innom Norge (!) og triller terningkast 5 i deres anmeldelse: 

– Serieskaper Jesse Armstrong byr som vanlig på rikelig med saftige såpegleder, smellvakre fasader og sorthumoristiske satirepoeng fra toppen av den amerikanske medienæringskjeden.

Sesong fire hadde premiere mandag 27. mars.

Se serien her

Rain Dogs

Sjanger: Mørk komedie IMDB-score: 6.9 Sesonger: 1

Hvor langt er du villig til å gå for å skaffe datteren din tak over hodet? Om du spør London-kvinnen Costello, er svaret «ganske langt». 

Historien i den mørke komedien «Rain Dogs» begynner med at Costello og datteren blir kastet ut av hjemmet deres i den østre delen av den britiske hovedstaden. Costello jobber som en erotisk danser ved en slibrig strippebule, en jobb som ikke betaler nok til å skaffe de to en plass å bo i en by hvor boligprisene bare stiger. 

Sammen med den gode kompisen Selby, en privilegert mann som omtaler seg selv som en «klassisk homofil», begynner arbeidet med å finne en plass å bo for de to.

Serien er bekmørk på sitt mørkeste, men også hysterisk på sitt morsomste. Først og fremst er den en glimrende serie, skal vi tro kritikerne. 

– Du må tåle mye elendighet og mangel på enkle svar i «Rain Dogs», men serien gir deg også en strålende skildring av autentisk vanskelige liv, skriver NRK P3 i deres terningkast 5-anmeldelse.

Se serien her

Perry Mason

Sjanger: Krim IMDB-score: 7.5 Sesonger: 2

Tilbake i 2020 var «Perry Mason» et av de friskeste og sterkeste tilskuddene på krimfronten. Nå, etter tre år er serien omsider tilbake for en etterlengtet oppfølersesong – og vi kunne ikke vært klarere! 

Serien følger den amerikanske detektivlegenden i 1930-tallets Los Angeles, en by som blomstret til tross for at resten av landet fortsatt var sterkt preget av «the great depression». 

I en heftig neo-noir-preget fortelling blir privatetterforskeren Mason innblandet i en etterforskning som kan få alvorlige konsekvenser for ham selv, klienten hans, samt byen som en helhet. 

 Med glimrende skuespillerprestasjoner fra Matthew Rhys (og vi kommer til å savne Tatiana Maslany denne sesongen), et fengende plott og en svært gjennomført stil er «Perry Mason» et inspirert og godt valg for fans av mørk krim. 

Se serien her

C.B. Strike: Troubled Blood

Sjanger: Krim IMDB-score: 7.9 Sesonger:

J.K. Rowlings etterforsker Cormoran Strike er tilbake med en ny sesong, til stor jubel for alle fans av britiske krimserier. 

Under et besøk til sin dødssyke tante i Cornwall, snubler Strike over en 40 år gammel forsvinningssak som umiddelbart blir hans nye besettelse. 

Mens Strike og partneren Robin begge går gjennom tunge perioder i privatlivet, må de to løse saken. Hva er forklaringen på mysteriet? Finnes det en morder der ute som går på frifot? Er det flere forsvinningssaker som kan knyttes til samme person? 

Den nye sesongen av «C.B. Strike», som gikk på lufta i Storbritannia i desember, høstet glimrende kritikk fra pressen.

The Independent gav sesongen toppkarakter, og omtalte den som «BBC på sitt aller beste». 

Se serien her

The Last of Us

Sjanger: Drama / Thriller IMDB-score: 9.6 Sesonger: 1

Spranget fra videospill til TV-serie er ikke alltid lett å få til, men vi har absolutt sett eksempler på at dette kan bra – og faktisk også veldig bra (se «The Witcher» og «Halo»). 

Den seneste serien som har fått til dette spranget er «The Last of Us», basert på Sony-tittelen som ble kåret til årets spill av et mylder av mediesider i 2013. 

Serien er sentrert rundt Joel, en smugler som får oppdraget med å frakte tenåringsjenta Ellie på tvers av et postapokalyptisk USA hvor zombie-aktige skapninger løper løpsk. I disse to hovedrollene finner vi «The Mandalorian»-stjernen Pedro Pascal og Bella Ramsey, som mange sannsynligvis vil kjenne igjen fra «Game of Thrones» og «His Dark Materials».

Sammen begir de seg ut på en reise, som vil teste dem på alle mulige måter. Klarer de å holde motet oppe og finne lyset når mørket setter inn?

Både kritikere og TV-seere har vært svært positive til serien, deriblant Dagbladets Christopher Pahle som trillet terningkast seks.

– Det skulle ikke være mulig, skriver anmelderen og poengterer at serien overgår alle forventninger.

Nye episoder av serien utkommer hver mandag på HBO.

Se serien her

Your Honor

Sjanger: Krim / Drama IMDB-score: 7.6 Sesonger: 2

Etter to år er det endelig duket for den etterlengtede fortsettelsen på en av 2021s desidert mest spennende thrillerserier. Det stemmer: Bryan Cranston og «Your Honor» er tilbake med en avsluttende sesong.

I den første sesongen fikk vi se Cranston, som spiller en respektert dommer i New Orleans, ta fatt på et enormt etisk dilemma. Sønnen hans har nemlig forårsaket en ulykke hvor en gutt mistet livet sitt. I utgangspunktet tenker Cranstons rollefigur Michael umiddelbart at sønnen må melde seg til politiet.

Men, når det viser seg at offeret er sønnen til en lokal gangsterkonge, som utvilsomt vil søke en dødelig hevn, blir tanken om å tilstå utrolig mye vanskeligere.

Når andre sesong starter, er det dog Michael som søker hevn. Etter å ha mistet deler av seg selv i prosessen, og med et liv som nærmest er i ruiner, har han én sjanse igjen til å ta et ordentlig oppgjør med New Orleans korrupte underverden.

Se serien her

Sex Diaries

Sjanger: Dokumentar IMDB-score: 6.6 Sesonger:

Fra selskapet som lagde «Sex og singelliv» kommer en serie som på sett og vis fungerer som en slags ekte versjon av spalten som Carrie Bradshaw skrev i nettopp «Sex og Singelliv». 

I «Sex Diaries», som er basert på en ekte spalte fra New York Magazine, blir vi kjent med en håndfull av ekte New York-beboere, som åpner opp om deres mest intime tanker og forhold. 

Serien gjør et dypdykk i hva slags seksuell tematikk som opptar de moderne metropolitanerne. 

Hva gjør en ikke-monogam bartender når de oppdager at de har følelser for en ekskjæreste? Og hvordan går det med pandemi-forholdene når de blir utsatt for en vanlig hverdag med et gjenåpnet samfunn? 

Tidvis er den både flau og klein, men fremfor alt prater disse folkene hjertefølt og rått om usikkerheter og generelle tanker rundt sex. Resultatet er råfint, og ikke minst fascinerende.

Se serien her

His Dark Materials

Sjanger: Fantasy IMDB Score: 7.8 Sesonger:

TV-adapsjonen av Philip Pullmans elskede «His Dark Materials»-trilogi (også kjent som «Den mørke materien» her til lands) har vært et kjærkomment tilskudd på fantasyfronten. 

 Fantasyhistorien finner sted i et alternativt univers hvor menneskers sjeler manifesteres utenfor kroppen i en dyrekompanjong kalt daemoner, og har fascinert leseløver i alle aldre helt siden 90-tallet. 

 Ved seriens start følger vi Lyra Belacqua; en ung jente på jakt etter sin forsvunnede bestevenn Roger. Jenta begir seg ut på en farlig reise hvor hekser, panserbjørner og det skumle Magisteriet venter. 

Serien er en glimrende adapsjon av et virkelig fascinerende univers, hvor spesielt hovedrolleinnehaver Dafne Keen imponerer. «Luther»-stjernen Ruth Wilson får også vist frem sine stjernekvaliteter som den sjarmerende, dog litt intense Marisa Coulter. 

 Alle gode ting tar dog slutt, og nå står den avsluttende tredje sesongen for døren. 

 – Denne siste dosen med episoder er poetiske, med mye hjerte og sjel, og de gir en tilfredsstillende avslutning på en historie som (for det meste) har vært en fryd å følge med på, skriver AV Club om avslutningen

Se serien her

The Sex Lives of College Girls

Sjanger: Komedie IMDB-score: 7.8 Sesonger:

Fjorårets muligens pinligste humorserie er tilbake! 

I første sesong av «The Sex Lives of College Girls» kom vi tett på kollektivlivet til de fire venninnene Kimberly, Leighton, Bela og Whitney og deres første møte med college og alt som hører med. 

Mange gamle, men også noen nye fjes vil vise seg på skjermen denne sesongen. Blant andre Charlie Hall, sønnen til «Seinfeld»-skuespilleren Julia Louis-Dreyfus, noe som i seg selv lover godt.

I den nye sesongen kommer venninnene tilbake fra Thanksgiving-ferie, og får raskt øynene opp for den nye naboen og klimakrisen på en gang. Det viser seg nemlig at kjekkasen er klimaflyktning.

The White Lotus

Sjanger: Mørk komedie / Mystikk IMDB-score: 7,6 Sesonger:

Fjorårets store prisvinner (hele 10 Emmy-priser!) «The White Lotus» er endelig tilbake for en ny runde mørk satire, og forfatter / regissør Mike White er virkelig i storform.

Der fjorårets sesong tok for seg en tilsynelatende perfekt Hawaii-ferie som endte i katastrofe, tar denne nye runden for seg et «White Lotus»-hotell på en annen luksusdestinasjon: Sicilia, Italia. 

Her følger vi en ny gruppe ansatte som sliter med rike turister som tar turen til resorthotellet, bortskjemte, privilegerte turister uten innsikt og uten forståelse for hvordan verden rundt dem fungerer. Det blir det mye bra humor av. 

Seriens store trekkplaster er selvsagt nisjestjernen Jennifer Coolidge, et av Hollywoods mest oversette komigenier, som er den eneste av fjorårets karakterer som vender tilbake for mer satirisk drama. 

Anbefales for reiseglade seere som foretrekker humoren av den særere sorten. 

Se serien her

All American

Sjanger: Drama / Sport IMDB Score: 7,6 Sesonger:

Kulturforskjeller er gjeldende når den lovende amerikanske fotballspilleren Spencer James (Daniel Ezra) blir hentet inn for å spille for Beverly Hills. 

Mens Beverly Hills-treneren Billy Baker (Taye Diggs) ser en stjerne i tenåringen, ser resten av overklassemiljøet ham som en trussel - og det ikke bare på fotballbanen. Oddsene er aldri i hans favør - kan han likevel klare å karre til seg en plass blant eliten? 

Historien om Spencer er løst basert på den virkelige fortellingen om Spencer Paysinger, som gjorde en merkverdig karriere blant annet for New York Giants et knapt tiår tilbake.

Nettstedet IndieWire skryter stort av serien, og kaller den for «avhengighetsskapende underholdning, enten man er fotballfan eller ikke»

Se serien her

The Handmaid's Tale

Sjanger: Thriller / Drama IMDB-score: 8.4 Sesonger: 5

Elizabeth Moss og June er tilbake på skjermene våre for en femte runde av den prisvinnende suksesserien «The Handmaid’s Tale», og innsatsen er høyere enn noensinne. 

Den dystopiske thrillerserien, som er basert på Margaret Atwoods innflytelsesrike roman fra 1985, tar for seg en mørk fremtid hvor USA har blitt til Gilead; et totalitært regime med konservative religiøse lover. 

Fertilitetsraten har stupt som følger av forurensing, og de få kvinnene som kan bli gravide blir tvunget til å bli «handmaids», eller tjenerinner. De mister rettighetene til å bestemme over sine egne kropper, og blir brukt av infertile familier i overklassen som ønsker å få barn. 

Historiene er intense, tematikken viktig og spenningsnivået konstant skyhøyt. 

Se serien her

The Good Fight

Bilde fra The Good Fight på HBO Max.

Sjanger: Drama IMDB-score: 8.3 Sesonger: 6

Hvor ofte følges en terningkast 6-serie opp med en terningkast 6-spin-off? Ikke så veldig ofte.

Dette er en av grunnene til at «The Good Fight» definitivt er verdt en titt. Den desidert verdige oppfølgeren til Julianna Marguiles-serien «The Good Wife» er blant de store serieperlene du finner på HBO Max.

Serien tar for seg det samme politiske universet vi ble kjent med i løpet av dens forgjenger, med nok blanke ark til at vi fortsatt kan utforske nye historier uten at det føles gammelt. Serien finner sted et år etter slutten på forgjengeren, og tar for seg et polarisert og usikkert USA under en problematisk president. 

I denne «må-se»-oppfølgeren spiller Christine Baranski, kjent for mange nordmenn fra «Mamma Mia», Diane Lockhart, seriens råe hovedrolle. Etter å ha blitt frasvindlet alle sparepengene sine må hun ta en ny jobb ved et lovende advokatbyrå i Chicago, 

Intense Intriger, umulige etiske dilemma, samt en rekke fenomenale gjesteskuespillere gjør «The Good Fight» til en av våre store favoritter på strømmetjenesten. 

Nå utkommer den sjette og avsluttende sesongen ukentlig på HBO Max, og det er tydelig at serien lader opp til å gå av med et smell!

Se serien her

Rick and Morty

Sjanger: Sci-fi / Komedie IMDB-score: 9.2 Sesonger: 6

I en sjanger hvor «The Simpsons», «Family Guy» og «South Park» tidligere har tronet øverst, sitter nå «Rick and Morty» på toppen.

Den populære, og ganske helsprø sci-fi-serien har endret spillereglene for hvor dypt en animert komedie kan gå. 

«Rick and Morty» henter sitt navn fra den absurde duoen som står i sentrum av den: Alkoholiserte og generelt problematiske Rick tar med seg sitt nervøse, og dessuten svært påvirkelige, barnebarn Morty på en rekke reiser gjennom dimensjoner og virkeligheter. Her finnes det ingen grenser for eventyrene som venter. 

Ved å blande genial sci-fi med en humor som allerede var ganske utenomjordisk av seg, har sitcomen prestert å bli noe fullstendig originalt og fullstendig fascinerende. 

Nå står seriens 6. sesong for døren, og selv etter et halvt tiår med interdimensjonal action leverer fortsatt «Rick and Morty» på høyt nivå:

— Seriens nye episoder finner nytt liv i sine gamle styrker, skriver IndieWire i en anmeldelse. 

Se serien her

Elvis

Sjanger: Musikk / Drama IMDB-score: Lengde: 2t og 40 min  

Historien om en av musikkhistoriens aller største profiler har nådd storskjermen.

«Elvis» tar for seg de store milepælene til the king, fra oppveksten i den fattigste delen av Mississipi til en av de mest imponerende musikkarrierene verden har sett. 

Hovedrolleinnehaver Austin Butler er glimrende som Elvis Presley, og bringer liv og sjarm til den biografiske filmen – med god hjelp fra Tom Hanks som manageren Tom Parker.  

Med «Elvis» har regissør Baz Luhrmann («The Great Gatsby») skapt en ren gave til rockekongens fans – og musikkelskere generelt. 

Filmen slippes på HBO Max til strømming 2. september.

House of the Dragon

Sjanger: Fantasy / Drama IMDB-score: 8.9 Sesonger: 1

«House of the Dragon» er et etterlengtet tilskudd til «Game of Thrones»-universet, basert på George R. R. Martins roman «Fire & Blood» fra 2018. 

Serien tar for seg historien om den mektige Targaryen-slekten og hvordan den falt sammen i tiden før historiene i «Game of Thrones» fant sted. 

Med «Colony»-forfatteren Ryan J. Condal som serieskaper og en rekke solide skuespillertalent som Matt Smith («Doctor Who», «The Crown»), Olivia Cooke («Bates Motel») og Paddy Considine («The Bourne Ultimatum») med på laget, er franchisen i svært trygge hender.

Det syns i hvert fall Aftenpostens anmelder Asbjørn Slettemark, som trillet terningkast 6 i sin anmeldelse.

Se serien her

Industry

Sjanger: Drama IMDB-score: 6.9 Sesonger:

«Industry» har etter kort tid blitt en av HBO Max’ mest spennende titler. Sommerens nye sesong har fått glimrende mottakelse (100% på Rotten Tomatoes) og uttrykket «serieperle» blir nesten en underdrivelse. 

Serien tar for seg en av Londons mest fremtredende investeringsbanker, hvor kun de beste av de beste får plass. De aspirerende unge som vil jobbe der må være villig til å ofre alt. 

Og da mener vi alt. 

The Independent refererer til serien som en slags «Mad Men» for millennials og skryter hemningsløst av den:

– En gripende fersk serie av den sjeldne sorten, og et drama som får konkurrentene til å virke trøtte og kjedelige.

Se serien her

This Is Going To Hurt

Sjanger: Drama / Komedie IMDB-score: 8.4 Sesonger:

En fødeavdeling og det britiske helsevesenet NHS står sentralt i det som kanskje er årets serieperle fra Storbritannia. 

«This Is Going To Hurt» følger helsearbeider Adam Kay («James Bond»-stjernen Ben Whishaw), som er basert på den ekte Adam Kay – forfatter, komiker og tidligere lege. 

Kay jobber på en travel fødeavdeling ved et London-sykehus på midten av 2000-tallet, og forteller (ofte direkte til kamera) om en røffe realiteten ved arbeidsplassen hans. Juniorstillingene ved avdelingen er nemlig preget av mangel på støtte og mangelfull opplæring, noe som tydelig har en negativ effekt på de ansatte.

Den internasjonale pressen har mildt sagt lagt sin elsk på BBC-serien. Time omtaler blant annet «This Is Going To Hurt» som som «det beste medisinske dramaet vi har sett på mange år», og Whishaws portrettering av Kay trekkes frem som et absolutt høydepunkt. 

Se serien her

The Tower

Sjanger: Krim / Drama IMDB-score: 6,5 Sesonger:

Når en politibetjent og en tenåringsjente faller utfor en av Londons høyblokker, må inspektør Sarah Collins oppklare tre mysterier.

Hvordan falt to mennesker fra taket på dette bygget? Hvor er de to andre som var på åstedet? Og sist, men absolutt ikke minst: Kan politiet ha vært involvert i de grusomme drapene?

Denne hendelsen preger denne miniserien, som er basert på Kate Londons populære «Metropolitan»-romaner. «The Tower» er en gripende og underholdende titt på korrupsjon innenfor London-politiet, og er delt opp i tre tettpakkede episoder. 

Fans av storserien «Game of Thrones» vil sannsynligvis dra kjensel på hovedrolleinnehaver Gemma Whelan, som høster glimrende kritikk for hennes opptreden. 

«The Tower» føyes til i rekken av suverene politiserier britene har gitt oss de siste fem årene. Likte du «Line of Duty», bør du vurdere å sjekke ut denne her.

Se serien her

What We Do in the Shadows

Sjanger: Komedie / Mockumentary IMDB-score: 8.6 Sesonger:

Alle som så Taika Waititi og Jemaine Clements mockumentary «What We Do in the Shadows» i 2014, vet allerede om potensialet når man samler fire vampyrer i et moderne bykollektiv. Film ble til serie, og seriens tredje sesong har nå inntatt HBO Nordic. 

Serien følger fire vampyrer i en gammel villa på Staten Island, New York som strever med å takle det moderne samfunnets utfordringer. Man aner ikke hva skuffelse er før man drar på en Superbowl-fest og oppdager at det ikke er en fest for å feire en «superb owl». 

Dynamikken i husholdningen er fantastisk, hvor hver av de absurde personlighetene utfyller hverandre der det trengs og krasjer der hvor det er mest underholdende. 

Seriens fjerde sesong står nå for døren, og kritikerne er enige: Folkene bak «What We Do in the Shadows» har perfeksjonert den humoristiske skrivepennen og leverer toppkvalitet nok en gang. 

– [Serien] har vokst til å bli en nymoderne komiklassiker, skriver TV-nettstedet Den of Geek i deres anmeldelse.

Se serien her

Irma Vep

Sjanger: Drama / Thriller IMDB-score: 6.3 Sesonger:

Svenske Alicia Vikander («Tomb Raider») står i spissen av det som kanskje er HBOs mest spenstige thriller hittil i år. 

«Irma Vep» tar for seg den amerikanske filmstjernen Mira, som etter et samlivsbrudd og en liten nedtur i karrieren, drar til Frankrike for å ta en spennende filmrolle. Hun skal nemlig spille karakteren «Irma Vep» i en remake av den klassiske franske stumfilmen «Les Vampires». 

Med en uhyggelig thriller som bakteppe, begynner mystiske ting å skje og skillet mellom Mira og karakteren hun spiller begynner å viskes ut. 

Aftenpostens anmelder var svært positiv til «Irma Vep», som han omtaler som «en elegant og leken metaserie». 

Er du glad i særegne dramathrillere som ikke er redd for å leke med sjangerform og publikums forventninger, så er «Irma Vep» definitivt verdt en titt. 

Se serien her

The Time Traveler's Wife

Sjanger: Drama / Sci-fi IMDB-score: 7.3 Sesonger:

Hvert eneste øyeblikk teller i HBOs ferske dramatisering av Audrey Niffeneggers romansuksess «The Time Traveler’s Wife». 

Serien tar for seg ekteskapet mellom Clare og Henry, spilt av «Game of Thrones»-stjernen Rose Leslie og Theo James, kjent fra «Divergent»-serien. 

De to turtelduene er i utgangspunktet ment for hverandre, men hyppige tidsreiser setter en effektiv stopper for romansen deres. Kan kjærligheten blomstre til tross for de sporadiske hoppene mellom årene? 

Til tross for en litt lunken respons fra internettets kritikere, virker det som om «The Time Traveler’s Wife» egentlig treffer målgruppen dens godt. Nettstedet The Collider beskriver blant annet den saftige romansen som «et uimotståelig melodrama». 

Er du glad i kjærlighet som trosser tid og rom, og ikke har noe imot litt overdramatiske tendenser, vil nok denne binge-vennlige serien treffe godt.

Conversations with Friends

Sjanger: Drama Sesonger:

Forfatter Sally Rooney har så langt hatt stor suksess med TV-adapsjoner av hennes verk. I 2020 var «Normal People» en av årets største serier på tvers av kloden, og den hentet inn fire prestisjefylte Emmy-nominasjoner. 

HBO Max’ nye dramatittel «Conversations with Friends» kommer via BBC, og er basert på Rooneys debutroman med samme tittel. Serien tar for seg to unge venninner som blir romantisk involvert med et godt voksent ektepar. Spenningen er høy, men det tar ikke lang tid før komplikasjonene melder seg. 

Mens «Normal People» i stor grad var basert på ungdomsromanser, tar «Conversations with Friends» steget videre til mer voksen tematikk, og det stilles kritiske spørsmål ved verdien av monogami og andre av de etablerte normene vi slavisk følger. 

Britiske Telegraph er blant nettsidene som har omfavnet serien varmest. Toppanmeldelsen beskriver «Conversations» som en «sexy» og «kompleks» adapsjon som er full av liv og sjel. 

Serien har premiere på HBO Max 15. mai.

We Own this City

Sjanger: Krim / Drama IMBD-score: 8,1 Sesonger:

Blant de store amerikanske byene har Baltimore over årene blitt notorisk for dens skitne og korrupte politidistrikt. 

«We own this City» forteller historien om hvordan den katastrofale «Gun Trace Task Force»-underavdelingen, som opprinnelig skulle fjerne våpen og kriminelle fra gatene, tok imot bestikkelser og benyttet brutal vold til å styre gatene.

Jon Bernthal, kjent for mange etter sin rolle i «The Walking Dead», står i spissen av krimserien som betjent Wayne Jenkins. Jenkins styrer Gun Trace-undergruppen med jernhånd og er bestemt på at arbeidet han gjør og volden han utøver gagner Baltimore stort. 

Så langt har kritikerne vært svært positive til «We Own this City». TV-nettstedet The AV Club var spesielt fornøyde med serien, og kalte den en «fengslende arvtaker» til «The Wire». 

Er du glad i mørk krim med grunnlag i virkeligheten, så bør «We own this City» stå på listen din.

Se serien her

The Flight Attendant

Sjanger: Mørk komedie / Thriller IMDB-score: 7.1  Sesonger:

Hva ville du gjort dersom du våknet opp etter en fuktig natt, og ved din side ligger det en død person du ikke husker å ha møtt?

Slik begynner historien til flyvertinnen Cassie («The Big Bang Theory»-stjernen Kaley Cuoco). «The Flight Attendant» følger partyjenta mens hun blir innblandet i så mye mer enn hun hadde planer om på en langdistanseflyvning til Thailand. 

Hun prøver så godt hun kan å fylle tomrommet i hukommelsen hennes før FBI gjør det. Hva var det egentlig som skjedde kvelden før? Har hun faktisk drept noen? 

Serien er tettpakket og underholdende fra første stund, og spesielt Cuoco får mye skryt for sin sterke hovedrolle. Nettstedet CBR kaller serien for et «lett fordøyelig» mysterium, mens Hollywood Reporter kaller den gripende og skryter av at at den bare er rett-frem underholdning

Dersom du er glad i lettbeinte thrillere, burde «The Flight Attendant» være verdt tiden din!

Se serien her

Tokyo Vice

Sjanger: Krim Sesonger:

HBO Max’ nyeste krimperle er løst basert på livet til Jake Adelstein; en ekte amerikansk journalist som tilbrakte tid sammen med Tokyos politistyrker. 

Med blant andre Michael Mann på regi gjør «Tokyo Vice» et dypdykk i den kriminelle underverdenen som skjuler seg bak den japanske hovedstadens skinnende overflate. 

Adelstein (spilt av «Baby Driver»-stjernen Ansel Elgort) jobber som skribent for et større japansk nyhetsmedium, og får være med en veteranetterforsker ut på oppdrag, som blant annet leder ham rett inn til Tokyos notoriske Yakuza-klan

Kritikerne har lagt sin elsk på «Tokyo Vice», og sammenligner den positivt med Manns klassiske 80-tallsserie «Miami Vice». 

– «Tokyo Vice» byr på et spennende innblikk på maktstruktur og kriminalitet i Japan, skriver Variety i en svært positiv anmeldelse.  

Om du setter pris på serier som tar seg god tid til å bygge opp riktig stemning og som ikke har hastverk med å sette opp historiens spillebrikker, så vil du nok kunne like «Tokyo Vice» svært godt. 

Serien har premiere 8. april.

Minx

Sjanger: Komedie IMDB-score: 7.7 Sesonger:

Et forsøk på å starte et nytt feministmagasin på 70-tallet tar en erotisk vending i denne spenstige komiserien fra manusforfatter Ellen Rapoport. 

I «Minx» følger vi Joyce Prigger, en ung og ambisiøs kvinne som oppdager nye sider ved feminismen når hun møter forleggeren Doug. Doug vil nemlig virkeliggjøre drømmen hennes om å skape et feministisk blad, men i form av verdens første erotiske kvinnemagasin. Tenk nakne midtsidemenn ved siden av artikler om likestilling og rettigheter.

Serien har høstet glimrende kritikk for dens lekne og komiske holdning til sex og erotikk. The Hollywood Reporter påpeker at «Minx» har nok hjertevarme og sjel til at man lett ignorerer det av småfeil og skavanker som den har. 

– «Minx» er en veldig god serie med stort potensiale om å bli enda bedre, forhåpentligvis i form av mange flere fremtidige sesonger, skriver nettstedet.

Nye episoder av «Minx» slippes ukentlig.

Our Flag Means Death

Sjanger: Komedie IMDB-score: 7,4 Sesonger: 1

«Pirates of the Caribbean»-filmene har for lengst bevist at pirater og komedie er to ting som hører sammen helt naturlig, som ost og kjeks, salt og pepper. Legger man til humorlegenden Taika Waititi («What We Do in the Shadows») og det konseptuelle arbeidet til David Jenkins til i blandingen, blir resultatet intet mindre enn gull.

«Our Flag Means Death» er løst basert på historien om kaptein Stede Bonnet, en aristokrat som forlater familie og et bekymringsløst liv for å bli pirat. Sammen med et dysfunksjonelt lag av sjøfolk går han ombord på skuta Revenge, og gjør sitt beste for å overleve det som finnes av trusler på det åpne hav. 

Underholdningsnettstedet Polygon hyller piratserien, og spesielt prestasjonene til Rhys Dharby og Taika Waititis som Stede og piratlegenden Blackbeard. Anmelderen understreker videre at dette er en serie som egner seg for å binging. 

– Darby og Waititis prestasjoner blir bedre og mer nyanserte utover i serien. Når serien kommer på dypere vann, viser disse to så mye sjarm og nyanse i karakterene sine at de alene gjør serien verdt å se, skriver de.

Phoenix Rising

Sjanger: Dokumentar IMDB-score: Sesonger: 1 

Skuespiller Evan Rachel Wood har flere ganger fortalt at hun har blitt utsatt for overgrep utført av en av hennes nærmeste. I november 2021 gikk navnga hun sin tidligere forlovede  Marilyn Manson som sin overgriper.

«Phoenix Rising» viser Woods kamp for å oppnå rettferdigheten hun søker, nesten et helt tiår etter at forholdet til Manson tok slutt. Den todelte dokumentarserien tar blant annet for seg hvordan hun opprettet «The Phoenix Act», et lovforslag som skal utvide foreldelsesfristen for familievoldssaker i California fra tre til fem år

Nettstedet IndieWire kaller dokumentarserien «kraftfull»

—  Woods mot skinner gjennom, og ved å fokusere på Mansons påståtte overgrep, gjør dokumentarserien en gripende utforskning av Hollywoods maktdynamikk og forhold, heter det i nettstedets terningkast 5-anmeldelse.

Se serien her

Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty

Sjanger: Sportsdrama IMDB: 8,5 Lengde: 1 sesong

Når du leser at mannen bak filmer som «The Big Short» og «Don’t Look Up» (Adam McKay) har regien på pilotepisoden av «Winning Time», vet du at du det innebærer løfter om kvalitet. 

Liker du basket, er det en bonus: I «Winning Time» får vi servert historien om hvordan The Lakers ble et av verdens mest kjente basketlag, presentert på sprettent vis gjennom arkivklipp og dramatiseringer hvor skuespillerne henvender seg direkte til kameraet. Her får du blant annet se John C. Reilly utfolde seg som bedugget klubbeier, flankert av Quincy Isaiah som en struttende Magic Johnson.

Resultatet er en potent potpurri av sportshistorie og intriger i dramatisert form, som i likhet med Netflix’ «Michael Jordan - Den siste dansen» makter å sette idrettshistorien i kontekst. Stor skryt for å ha brukt mer kreative virkemidler og fiksjonsgrep enn Bulls/Jordan-dokumentaren, uten å miste verken tidskoloritt eller historisk tyngde.

Better Things

Sjanger: Drama / Komedie IMDB-score: 7,8 Sesonger: 5

Om det var mulig å slå opp uttrykket «skjult serieperle» i ordboken, burde sannsynligvis Pamela Adlon og hennes «Better Things» vært ført opp der som et prima eksempel. 

Adlon spiller Sam Fox; en travel trebarnsmor og skuespiller som etter hvert har blitt en ekspert på å balansere en hektisk hverdag og ansvaret hun har for menneskene rundt henne. Hun er en stødig klippe for de kaotiske døtrene hennes, hennes eksentriske mor / nabo Phyllis og et mylder av nære familievenner, og sprer visdom og støtte hvor enn hun drar. 

Serien har nærmest perfeksjonert slice of life-fortellingsformatet. Dramaet og underholdningsverdien ligger i det hverdagslige, i de gode samtalene mellom de sjarmerende rollefigurene i Sams liv.

NRK har hyllet serien flere ganger i løpet av dens fem år lange løp, sist i 2020 da de puttet den øverst på lista over de beste seriene om familieliv.

– Det er umulig å ikke elske denne vittige og drøye serien som ærlig portretterer det kompliserte forholdet mellom mødre og døtre, skrev journalisten den gang. 

Med hjertevarme og tonnevis med sjarm har «Better Things» blitt et høydepunkt blant HBO Max’ serieutvalg. Setter du pris på de små øyeblikkene og plot som tar den tiden det trenger, er denne vel verdt tiden din. 

Seriens femte og siste sesong utkommer ukentlig.

Se serien her

Killing Eve

Sjanger: Krimthriller / Mørk komedie IMDB-score: 8,2 Sesonger:

Den intense katt-og-mus-jakten (eller katt-og-katt?) mellom Eve og Villanelle nærmer seg slutten.

Jodie Comer («My Mad Fat Diary») har trollbundet en hel verden med hennes Emmy-vinnende opptreden som verdens mest moteriktige leiemorder, Villanelle, og i seriens avsluttende kapittel er det duket for et endelig oppgjør mellom henne og Sandra Ohs MI6-agent. 

Etter at forrige sesongavslutning endte i et blodig sammenstøt mellom Carolyn Martens (Fiona Shaw) og et mistenkt medlem av skyggeorganisasjonen The Twelve. Et hevnangrep forventes, og både Eve og Villanelle står nå i skuddlinjen. 

Til tross for at de første anmeldelsene har vært litt tamme, lover serien at dens siste innsats skal være både episk og eksplosiv. Om de klarer å levere på dette gjenstår å se, men tradisjonen tro blir nok «Killing Eve» en av vårens store snakkiser uansett. 

Se serien her

Somebody Somewhere

Sjanger: Komedie IMDB-score: 7,6 Sesonger: 1

Standup-komiker og sanger Bridget Everett har lenge bidratt til mye skøy på amerikansk TV, blant annet som en del av «Inside Amy Schumer» og «Lady Dynamite»-seriene. Likevel har hun aldri fått det nivået av oppmerksomhet som hun sannsynligvis fortjener. 

Dette er dog i ferd med å endres. 

Nå er Everett endelig aktuell med «Somebody Somewhere», en komiserie om det å finne motet til å skille seg ut. Everett spiller Sam; en kvinne hvis liv har gått i autopilot-modus ettre at hun mistet søsteren et halvt år før seriens handlingsforløp starter.

Ved hjelp av et lokalt kirkekor og et nytt vennskap, må hun prøve å finne en slags gnist i hverdagen igjen. Kan et bugnende sangtalent være veien til lysere tider?

The Guardian er blant dem som har skrytt serien opp til himmels. Spesielt hyller de Everetts prestasjoner:

– Hovedtrekkplasteret her er Bridget Everett. Hun har gitt rollen Sam såpass mye forslått karisma, at jeg har lyst til å se henne i hva som helst, skriver anmelderen.

Euphoria

Sjanger: Drama IMDB: 8,4 Sesonger:

Med bekmørk tematikk og en ikonisk visuell stil bestående av en forførende blå-lilla og tonnevis av glittersminke, samt superstjernen Zendaya i spissen, er det ikke vanskelig å se hvordan «Euphoria» har blitt et flaggskip for HBOs ungdommelige seerandel. 

Etter å ha servert to generøse spesialepisoder i fjor er det nå omsider duket for en offisiell andresesong av serien, og serieskaper Sam Levinson sparer ikke på kruttet. 

De nye avsnittene utforsker livene til Rue og vennegjengen rundt henne. Både Jules, Cassie, Maddy, Kat og Lexi får tid på skjermen, men serien er unektelig på sitt beste når den fokuserer på dens hovedrolle.  

Som et resultat av handlingsforløpet i første sesong, og slik vi så i spesialavsnittene, er forholdet mellom Jules og Rue i ruiner. Sistnevnte sliter med å skjule tilbakefallet til tunge rusmidler, og med et nytt vennskap som muliggjør misbruket ser det i utgangspunktet mørkt ut for Rue. 

Tilbakemeldingene på den nye sesongen er riktignok ikke like glimrende som de var for seriens første sesong, men pressen er fortsatt enig i at serien er vel verdt en binge.

– «Euphoria» er fortsatt det beste tenåringsdramaet som finnes på TV, skriver nettstedet NME.

Se serien ukentlig her

And Just Like That…

Sjanger: Drama / Komedie IMDB: 8,3 Sesonger: 1 

Det neste kapittelet i historien om Carrie Bradshaw, Miranda Hobbes og Charlotte York er omsider her! Hvor originalserien var banebrytende fordi den viste de kompliserte vennskapene og rike sexlivene til storbykvinner i 30-årene, tar oppfølgeren «And Just Like That» for seg de enda mer kompliserte 50-årene. 

Ting forandrer seg selvsagt på 20 år. Carrie har erstattet den ukentlige avisspalten sin med en podcast, Charlotte har nå fullvoksne barn og sexguruen Samantha er ikke lenger en del vennegjengen. Men, New York? Den er fortsatt den samme. 

Nettstedet TV Line påpeker at integreringen av de nye karakterene ikke går helt sømløst, men at gruppedynamikken fortsatt leverer:

– For det meste er det bare fint å tilbringe tid med Carrie, Charlotte og Miranda igjen. Skuespillerne går rett inn i rollene sine igjen, og småpraten er like skarp som før, skriver nettstedet. 

Du ser nye episoder av «And Just Like That» hver torsdag fremover.

NB: Titlenes IMDB-score er basert på poengsummen serien/filmen har i skrivende stund. Vi tar forbehold om at det reelle tallet kan endres på IMDB i etterkant.

Relaterte artikler

Se flere artikler