De beste HBO Nordic-seriene akkurat nå

killing eve

Dokumentar og drama fra aller øverste hylle.

HBO Nordic er tilgjengelig som valgfri tjeneste med T-We, du kan velge tjenesten som del av din TV- og strømmepakke her.

TV-serier fra HBO Nordic er blant de mest omtalte og kritikerroste seriene i verden.

Her er noen av de nyeste titlene som virkelig engasjerer og begeistrer publikum og kritikere:

Mrs. America

HBO tar en tur tilbake i tid og serverer oss en viktig oppfriskning i historie i «Mrs. America». Miniserien tar for seg 70-tallets USA og kampen for kvinners rettigheter og the «Equal Rights Amendment», og kulturkrigen som kom etter. Kvinner av alle farger og klasser kjempet for likestilling, men ikke alle hadde like mye sympati for saken.

Superstjernen Kate Blanchett står i fronten av en cast som er som tatt utifra en drøm, i rollen som Phyllis Schlafly – en ildsjel og ikke minst en konservativ kvinne som raser mot frigjøringsforkjemperne.

Rose Byrne («Bridesmaids»), Uzo Aduba («Orange is the New Black»), Elizabeth Banks («The Hunger Games»), Sarah Paulson («American Horror Story») og Margo Martindale («The Good Wife») bidrar til å gjøre «Mrs. America» til en av vårens største serieperler.

Run

Flukten fra det streite livet står i sentrum for «Run», en romantisk thriller med «Fleabag»-favoritt Phoebe Waller-Bridge som produsent og birolleinnehaver.

Som ungdommer inngikk Ruby (Merritt Wever) og Billy (Domhnall Gleeson) en pakt om å rømme avgårde sammen om voksenlivet skulle bli for klamt. Og nettopp den avtalen er premisset for «Run», som utvikler seg i en stadig mer spennende retning i løpet av sin første sesong.

Stikkord: En togtur til begjær og besvær, gamle spøkelser og glimrende skuespill.

Killing Eve

Apropos Phoebe Waller-Bridge: Den driftige briten skrev manuset til første sesong av «Killing Eve», en serie der MI6-agenten Eve (Sandra Oh) jakter den psykopatiske leiemorderen Villanelle (Jodie Comer) – eller motsatt.

Besettelse, grov vold og ømhet er sentrale ingredienser i denne spionserien, der den intense dynamikken mellom Eve og Villanelle driver handlingen videre i nye og uforutsigbare retninger.

Nå er sesong tre endelig klar, og her møter vi hovedpersonene seks måneder etter den brutale avslutningen av sesong to. Om du fortsatt ikke har begynte på den: Gjør det – og gled deg.

Bosch

Den hardkokte etterforskeren Harry Bosch (Titus Welliver) er tilbake!

Mange krimelskere anser «Bosch» for å være en av tidenes mest undervurderte serier, og det er lett å skjønne hvorfor. Welliver er fabelaktig som rettskaffen, jazzelskende LAPD-snut, og historiene – basert på den enormt populære bokserien til Michael Connelly – er spennende, troverdige og gjennomarbeidede.

Den nye sesongen av serien – den sjette i rekken – kretser rundt et tyveri av radioaktivt materiale fra et laboratorium, og frykten for at Los Angeles kan bli utsatt for et terrorangrep i form av en «skitten» bombe. Smakebitene så langt ser sedvanlig herlige ut.

Insecure

En av de siste årenes mest kritikerroste dramakomedier har trolig – urettferdig nok – gått mange hus forbi. «Insecure» handler om venninnene Issa (Issa Rae) og Molly (Yvonne Orji), og hvordan de som svarte kvinner i LA manøvrerer seg gjennom karriere, kjærlighet og vennskap.

Den selvbiografiske serien er basert på nettserien «Awkward Black Girl», og fjerde sesong bygger videre på den smarte, frekke og herlige humoren som preget de tre foregående. Gi denne en sjanse!

I Know This Much is True

Superstjernen Mark Ruffalo tar sine prisbelønte skuespillerevner til “the small screen” i miniserien «I Know This Much Is True».

Her spiller Ruffalo ikke bare én hovedrolle, men to - nemlig tvillingparet Dominick og Thomas Birdsey. Thomas sliter med paranoia og schizofreni, og det blir vanskeligere for Dominick å vite hvordan han kan være der for broren.

Serien er basert på Wally Lambs kritikerroste bok, og viser en episk fortelling om familiedrama, svik og selvoppofrelse. Formidable skuespillere som Melissa Leo, John Procaccino, Kathryn Hahn og Rosie O’Donnell utgjør resten av casten rundt Ruffalo, men det er den hjerteskjærende historien om to brødre som desperat vil holde sammen som virkelig trekker fokuset her.

Et godt tips: Ha lommetørklene lett tilgjengelig.

McMillions

Bølgen av snakkis-dokumentarer ser ikke ut til å ha noen ende, og vi klager definitivt ikke.

Sist ut i må-se-rekken av sanne historier er denne fortellingen om en storsvindel basert på en populær variant av Monopol som kunne spilles hos burgerkjeden McDonald's.

Førstepremien var én million dollar, og populariteten var enorm.

Så oppdaget FBI at ingen av vinnerne var ekte.

Regissør James Lee Hernandez har fortalt The Guardian at alle FBI-agentene han kontaktet sa at av alle sakene de hadde etterforsket var dette favoritten, men at «ingen hadde spurt om den før.»

The Plot Against America

TV blir ikke mer KVALITET enn dette. Denne miniserien i seks deler er produsert av David Simon og Ed Burns, som tidligere har laget «The Wire», og er basert på en roman av Philip Roth.

Vi befinner oss i et alternativ univers i 1940, der flygerhelten Charles Lindbergh er blitt amerikansk president i stedet for Roosevelt. Liderbergh hadde nazisympatier, og bestemmer seg i denne historien for å sende alle jødene ut på landsbygda - rett i klørne på Ku Klux Klan.

Skremmende, rørende og utrolig velskrevet - og dessverre en høyaktuell fortelling med tanke på det høye konfliktnivået USA preges av akkurat nå.