De beste HBO Max-seriene akkurat nå

Bilde fra utvalgte serier på HBO Max.

Dokumentar og drama fra aller øverste hylle.

HBO Max (tidligere HBO Nordic) er tilgjengelig som valgfri tjeneste med T-We, og du kan velge tjenesten som del av din TV- og strømmepakke her.

TV-serier fra HBO Max er blant de mest omtalte og kritikerroste seriene i verden. Her er noen av de nyeste seriene (og filmene) som engasjerer og begeistrer både publikum og kritikere.

Sjekk innom hver uke for nye tips!

Velg HBO Max i din TV- og strømmepakke

Doom Patrol

Sjanger: Action / Komedie IMDB: 7,9 Sesonger: 3

DC Universe-serien «Doom Patrol» er blant de sære og mer fascinerende superheltseriene vi har sett på skjermen i løpet av de siste årene. Her følger vi et lag med usannsynlige superhelter som tar opp kampen mot superskurker etter å ha levd i skyggen av samfunnet - med en rekke absurde tvister.  

Barndomstraumer som grunnlag for superkrefter, superskurker som bryter den fjerde veggen og tvister til tusen - «Doom Patrol» leverer solid på alle fronter. 

I 2019 ble serien stemplet som en av årets sterkeste nykommere, og «Doom Patrol» holdt koken helt til fjorårets sesongavslutning som ble forhastet takket være pandemien, og som ikke ble tatt imot med åpne armer av seerne. 

Når serien nå vender tilbake for en tredje sesong, melder TV-ekspertene i AV Club at «Doom Patrol» er tilbake i toppform. Kvalitetsmessig kan serien minne mye om «Watchmen», dog med en mindre alvorlig og mer surrealistisk tone.

Se serien her

Scenes from a Marriage

Sjanger: Drama IMDB: 7,4 Sesonger: 1

Bergman-filmen som i sin tid (1973) skal ha stått bak et utall skilsmisser vender tilbake, denne gang i serieformat. Stjerneskuespillerne Oscar Isaac («Inside Llewyn Davis», «Dune») og Jessica Chastain («Zero Dark Thirty», «It: Chapter Two») spiller ekteparet Mira og Jonathan, som har kommet til et dødpunkt i forholdet.

Det hele sparkes igang på kontoret til samlivsterapeuten, som prompte slenger ut brannfakkelen: Hva er deres definisjon av et lykkelig ekteskap?

Når det viser seg at definisjonene deres varierer noe, danner det opptakten til den dybdepsykologiske, bergmanske boringen som originalfilmen er kjent for: lidenskapet og begjæret som livsbetingelse, men også som konstante trusler mot monogamiet og kjærligheten.

Se serien her

Billions

Sjanger: Drama IMDB: 8,4 Sesonger: 5 Trailer: YouTube

Balladen om milliardæren og finansakrobaten Bobby Axelrod startet i 2016, og fortsetter videre i andre del av femte sesong høsten 2021.

Billions skildrer hovedsakelig intrigene og spillet mellom mennesker i et høyoktant finansmiljø, og bruker litt tid på å komme seg forbi fascinasjonen for rikmannslivets glamorøse sider, ifølge Aftenpostens anmelder.

Men serien har etterhvert funnet sin egen form, skriver anmelderen om fjerde sesong, og trekker frem hvordan serien etterhvert viser en dypere interesse for spillet og for samtiden. Det er mindre pupper og pulver, men desto flere vendinger og relasjonelle basketak:

– Seriens hurtige tempo kunne gjort den hektisk, men bidrar heller til at den oppleves som et overflødighetshorn av nye vendinger, skriver Aftenpostens anmelder.

Se serien her

What We Do in the Shadows

Sjanger: Komedie / Fantasy IMDB Score: 8,5 Sesonger: 3 Trailer: YouTube

Alle som så Taika Waititi og Jemaine Clements mockumentary «What We Do in the Shadows» i 2014, vet allerede om potensialet når man samler fire vampyrer i et moderne bykollektiv. Film ble til serie, og seriens tredje sesong har nå inntatt HBO Nordic. 

Serien følger fire vampyrer i en gammel villa på Staten Island, New York som strever med å takle det moderne samfunnets utfordringer. Man aner ikke hva skuffelse er før man drar på en Superbowl-fest og oppdager at det ikke er en fest for å feire en «superb owl». 

Dynamikken i husholdningen er fantastisk, hvor hver av de absurde personlighetene utfyller hverandre der det trengs og krasjer der hvor det er mest underholdende. 

– [Serien er] hysterisk morsom i sin lavmælte absurditet, og en bekreftelse på at beklemte sideblikk i kamera fortsatt maner frem latter, skrev Dagbladets anmelder da serien først hadde premiere, og trillet terningkast 5. 

Nå står endelig seriens tredje sesong for døren, og vampyrhumoren presterer å levere på toppnivå. 

Se serien her

Fena: Pirate Princess

Sjanger: Eventyr / Action IMDB Score:  Sesonger: 1 Trailer: YouTube

HBO Nordic har lenge vært en god kilde for alt av voksenanimasjon og Adult Swim-titler. Nå styrkes også utvalget deres av japansk animasjon med den glimrende nykommeren «Fena: Pirate Princess». 

Seriens handlingsforløp finner sted på 1700-tallet, i en alternativ virkelighet, hvor foreldreløse Fena holdes til fange på en øy. Når mystiske mennesker fra fortiden hennes dukker opp, får hun endelig sjansen til å rømme og å skape en ny identitet for seg selv og løse mysteriet hennes avdøde far har gitt henne. 

Fans av sjangeren har hatt skyhøye forventninger til den nye serien, mye fordi den kommer fra Kazuto Nakazawa, mannen bak storfavoritten «Samurai Champloo». Dersom sistnevnte tittel ikke sier deg så mye, så kan vi også nevne at Nakazawa står bak anime-sekvensen i «Kill Bill: Vol 1». 

Nakazawa har fått mye skryt for arbeidet med serien, spesielt for stilvalget som ble gjort: 

– Karakterdesignene, animasjonsstilen og plottet minner svært mye om anime fra 90-tallet og tidlig 2000-tallet, og vil føles som veldig nostalgisk for fans av den anime-epoken, skriver nettstedet CBR i en hyllest av en anmeldelse

Se serien her

Woodstock 99: Peace, Love and Rage

Sjanger: Dokumentar IMDB: 7,1 Trailer: Youtube Sesonger: 1

Denne dokumentaren fra Music Box trenger du egentlig ikke å ha vært på festival for å digge – alt du trenger er en viss forkjærlighet for å se et stort arrangement gå komplett av hengslene, og være litt interessert i hvorfor.

Putt den gjerne i samme sjanger som den heidundrandes gode «Fyre Festival: The Greatest Party That Never Happened», men med en langt mer beleven festivalaktør i hovedrollen.

Det Woodstock-arrangørene ikke skjønte – eller valgte å overse – var at hippie-generasjonens budskap om fred og fri kjærlighet vanskelig lot seg forene med 90-tallets hang til hip hop, punk og retningsløst sinne. Resultatet er en skildring av et kulturelt og musikalsk tiår gjennom det som på mange måter var en varslet katastrofe.

Se serien her

Obama: In Pursuit of a More Perfect Union

Sjanger: Politikk / Dokumentar IMDB Score: 4,4 Sesonger: 1 Trailer: Youtube

En av de mest minneverdige sidene ved Barack Obamas tid som amerikansk president var utvilsomt hans mektige og inspirerende taler. At denne dokuserien om den åtte år lange perioden har hentet sin tittel fra nettopp en av disse er derfor ikke veldig overraskende. 

«Obama: In Pursuit of a More Perfect Union» er en tredelt serie som tar for seg livet til den historiske presidenten, både på jobb og privat. Her får vi se hvordan Obama tok for seg valgkampen, hvordan nasjonen vokste etter innsettelsen hans i 2009 og ikke minst hvordan Obama som president tvang en nasjon til å konfrontere en betent del av sin egen historie. 

LA Times skryter av dokuserien for tematikken, og belønner den spesielt for å vise oss flere sider ved Obamas politiske karriere enn vi noen gang har sett tidligere. 

Se serien her

The White Lotus

Sjanger: Satire / Komedie IMDB: 7,4 Sesonger: 1 Trailer: Youtube

En tilsynelatende perfekt resortferie på Hawaii ender opp i katastrofe i denne nye miniserien fra «School of Rock»-forfatter Mike White. «The White Lotus» følger de ansatte og besøkende ved et luksuriøst hotell på Maui i løpet av en uke hvor ingenting går som planlagt.   

«The White Lotus» frontes av Murray Bartlett som en hotellsjef med en voksende frustrasjon over jobben og gjestene som konstant må passes på. Men, det virkelige trekkplasteret her er nisjestjernen Jennifer Coolidge, et av Hollywoods mest oversette komigenier, i rollen som en desperate gjest som blir besatt av en av hotellets massører. 

Over seks episoder tar denne bizarre, satiriske komedien deg med gjennom problemene til Hawaiis eksentriske turistbefolkning og servicebransjen rundt dem, som en slags tropisk «Hotell i Særklasse». Anbefales for reiseglade seere som foretrekker humoren av den særere sorten.

Se serien her

Rick and Morty

Sjanger: Sci-fi / Komedie IMDB Score: 9,2 Sesonger: 5 Trailer: Youtube

Den alkoholiserte Rick og hans naive barnebarn Morty har sjarmert en hel generasjon med sine utenomjordiske og interdimensjonale eventyr. I «Rick and Morty» blandes genial sci-fi-humor med det mørke og absurde ved menneskeheten, som gjør serien til en helt original og absolutt fascinerende opplevelse. 

Nå er serien tilbake for en etterlengtet femte sesong, som P3 omtaler som «frisk og meget underholdende» i sin terningkast 5-anmeldelse.

Se serien her

Love Life

Sjanger: Romantikk / Komedie IMDB Score: 7,5 Sesonger: 1 Trailer: Youtube

«Pitch Perfect»-stjernen Anna Kendrick skinner i spissen av denne ukompliserte og lett fordøyelige romantiske komedien. «Love Life» tar for seg de kleine og komiske situasjonene vi treffer på i løpet av kjærlighetslivet vårt, hele veien fra barneskoleromansene til voksenlivets lidenskaper. 

The Guardian er blant de som skryter mest av serien. De fremhever Anna Kendricks komiske talenter, og kaller manuset «uanstrengt bra» til tross for at serien ikke bidrar med noe svært originalt i løpet av dens 10 episoder.

Se serien her

Oslo

Sjanger: Drama IMDB Score: 6,4 Lengde: 118 minutter Trailer: Youtube

Slik situasjonen i skrivende stund er mellom Israel og Palestina (ikke god), er «Oslo» en film med skummelt god timing. For det er en helaftens spillefilm, dette – som er delvis fiksjonalisert: Her blir bakteppet for Oslo-avtalen i 1993, der PLO anerkjente Israel som legitim stat, og Israel anerkjente PLO, rullet ut med lavmælt dramatikk.

I hovedrollene møter vi FAFO-leder Terje Rød-Larsen (Andrew Scott) og UDs Midtøsten-ekspert Mona Juul (Ruth Wilson). Fra norsk side blir vi dermed vitne til hvordan det kompetente ekteparet gikk frem i meklingen om en mildertidig våpenhvile mellom de to dypt splittede partene, i en konflikt som fortsatt raser den dag i dag.

Dramatikken i «Oslo» skapes primært av hendelsene som dirrer i bakgrunnen, og filmen tar noen snarveier. Likevel er det nettopp tyngden av konflikten, gjenklangen det har med vår samtid og prestasjonen av det som ble oppnådd her, som gjør denne HBO-originalen severdig. Også er den jo delvis spilt inn i Norge, da.

Se serien her

Pose

Sjanger: Drama  IMDB Score: 8,6 Sesonger: Trailer: Youtube

Ryan Murphy-serien «Pose» har en intens fanskare, og det er ikke uten grunn.

Serien følger ballroom-miljøet i New York fra sin spede begynnelse, og vi blir kjent med et knippe karakterer det er umulig å ikke bli veldig glad i.

Ballroom-miljøet er et fenomen som blomstret på 80-tallet, da transkvinner og andre marginaliserte grupper kom sammen for å konkurrere mot hverandre på vogue-ball. Miljøet ble et trygt rom for mange som var utstøtt i det øvrige samfunnet, på grunn av legning og/eller hudfarge.

Forvent fantastisk musikk, nydelige kostymer og hjerteskjærende historier.

Den tredje sesongen blir for øvrig seriens siste.

Se serien her

The Handmaid's Tale

Sjanger: Dramaserie  IMDB Score: 8,4  Sesonger: Trailer: Youtube

Kammerpikene i Gilead fortsetter sin ubønnhørlige kamp mot den patriarkalske overmakten, og det er fortsatt gode nyheter for glaneboksentusiaster i det ganske land. Sesong tre avsluttet med et brak, og igjen satt vi med tidenes «cliffhangover».

Ett år på overtid får du endelig kurert den gnagende uvissheten, og lite tyder på at June Osborne er klar for å kaste inn håndkleet.

For de uinnvidde er «The Handmaid’s Tale» en av 2010-tallets mest interessante serier om makt og kjønnsroller. Satt til det dystopiske Gilead, et USA i fremtiden, utforsker serien hvordan totalitære tankesett og patriarkalske strukturer kan henge sammen. Det er den kritikerroste boken til Margaret Atwood som danner grunnmuren her, og det politiske engasjementet hennes skinner tydelig igjennom også i serien.

Tv er ikke bare underholdning – og godt er det.

Se serien her

Mare of Easttown

Sjanger: Krim IMDB Score: 8,0 Sesonger: 1 Trailer: Youtube

Denne har allerede rukket å piske opp en hel del begeistring blant kritikerne. «Mare of Easttown» er et krimdrama i syv deler, med ingen ringere enn Kate Winslet i rollen som politietterforsker Mare Sheehan. Når en venninnes datter forsvinner sporløst, er det naturligvis Mare som får saken.

Satt til et nedslitt og sørgmodig Pennsylvania skyr ikke serien unna å tegne et dystert bilde av dagens USA, selv om serien først og fremst handler om de psykologiske effektene av å være berørt av en kriminalsak.

Som tv-anmelder Lucy Mangan skriver i avisen «The Guardian»: – Troverdige plottvister og vendinger gjør dette til en serie der helheten blir større enn summen av delene (...) og om det er mulig å gjøre sitt livs rolle så langt ut i karrieren, så er dette definitivt Winslets.

Se serien her

Velkommen til Utmark

Sjanger: Svart komedie IMDB Score: 7,7 Sesonger: 1 Trailer: Youtube

Halliker, pastorer og alkoholiserte sauebønder er blant karakterene vi stifter nærmere bekjentskap med i den norske HBO Nordic-serien «Utmark», der mystiske ting utspiller seg i en tettvevd bygd der alle kjenner alle – tilsynelatende. 

Tobias Santelmann, Stig Henrik Hoff, Marie Blokhus er alle på rollelista i denne skakke hevnkomedien, som fra offisielt hold beskrives som en historie om «horerier, ensomhet, sjalusi, svindel og nederlag».

Se serien her

The Nevers

Sjanger: Fantasy IMDB-score: 6,8 Sesonger: 1 Trailer: Youtube

En sci-fi-serie fra det viktorianske England, med en gjeng hardtslående og karismatiske kvinner med overnaturlige evner i hovedrollen? Ja takk! 

Den opprinnelige serieskaperen Joss Whedon («Buffy the Vampire Slayer», «Agents of S.H.I.E.L.D») er riktignok dyttet ut av produksjonen etter at rapporter om utålelig oppførsel på tidligere film- og serieinnspillinger nådde internett. 

Men smakebitene fra «The Nevers» bærer mange av hans (tross alt) appellerende kjennetegn som filmskaper – deriblant heftig action, visuelt snop og humor som er like deler skarp og tørr. 

Se serien her

Knutby: I blind tro

Sjanger: Virkelighetskrim IMDB: 6,5 Sesonger: 1 Trailer: Youtube

Sex. Gud. Drap. Dette er – isolert sett – tidløse ingredienser i ethvert drama fra vår tid. Men det spørs om noen skandinavisk kriminalsak har fanget potensialet av denne uhellige treenigheten bedre enn Knutby-saken, der svik og mord etterhvert skulle skygge for alle de gode sidene ved trossamfunnet. 

Endelig kommer det en serie som skildrer de bisarre forbrytelsene i Sverige i 2004 – og miljøet som gjorde at de kunne finne sted – dyptgående. «Drap i Knutby» byr på nye intervjuer med flere av de involverte og gir nye innsikter i hva som skjedde i den elleville svenske menigheten.

Se serien her

Breeders

Sjanger: Komedie IMDB Score: 7,3 Trailer: YouTube

Endelig er denne humorskatten tilbake med en ny sesong. Serien som gir oss et hysterisk og brutalt ærlig blikk på foreldrerollen. 

Det er et år siden vi først ble kjent med de gjennomstressa tobarnsforeldrene Paul (Martin Freeman) og Ally (Daisy Haggard). Og det har ikke nødvendigvis blitt enklere å oppdra barna med tiden. Sesong to fokuserer mer på Paul, som prøver å gjøre noe med temperamentet sitt. Men samtidig er det ene barnet blitt religiøst, mens det andre er blitt veganer.

Sinnemestringen hans blir med andre ord satt grundig på prøve.

Se serien her

Zack Snyder's Justice League

Sjanger: Action IMDB: 8,1 Trailer: YouTube Lengde: 202 minutter

Digger du action og blockbustere? Da er du nærmest programforpliktet til å se «Zack Snyder's Justice League». Dette eposet varer i spinnville fire timer og inneholder nok av superhelter og superskurker i overdådige krigsscener.

Og hvis du var i tvil, ja, dette er en gjenfortelling av «Justice League» fra 2017. For fire år siden startet fans fra hele verden en folkebevegelse for å slippe regissør Zack Snyders «egentlige» visjon av actionfilmen. Ved forrige film måtte Snyder droppe ut av prosjektet på grunn av familiære årsaker.

Nå er filmen endelig her i all sin storslåtte prakt, til glede for alle actionfans.

Se filmen her

Generation

Sjanger: Drama IMDB Score: 4,9 Sesonger: 1 Trailer: YouTube

Å være ung kan være et helvete, men – på sitt beste – også temmelig magisk. Det er utgangspunktet for HBO-dramaserien «Generation», som passer for fans av «Euphoria», «Skins» og «We Are Who We Are». 

Her blir vi kjent med et kalifornisk high school-miljø der ung, skeiv seksualitet utgjør et viktig omdreiningspunkt for handlingen. Rollegalleriet er fargesterkt og karismatisk, og «Generation» lykkes med å skildre overgangen fra ungdom til voksen på gjenkjennelig, morsomt og sterkt vis.    

Se serien her

Allen v. Farrow

Sjanger: Dokumentar IMDB: 6,4 Sesonger: 1 Trailer: YouTube

Med dokumentaren «Allen V. Farrow», som utspiller seg over fire episoder, går serieskaperne Kirby Dick og Amy Ziering inn i en av de mest betente konfliktene i det moderne Hollywood – den mellom det tidligere paret Woody Allen og Mia Farrow, og beskyldningene om at Allen skal ha forgrepet seg på datteren Dylan i 1992, da hun var sju år gammel.    

Miniserien – som kanskje kan ses på som et svar på Woody Allens selvbiografi «Apropos of Nothing» fra i fjor – har blitt kritisert for å være ensrettet og tendensiøs. 

Men den har også fått rikelig med ros fra mange anmeldere, som blant annet mener at den er «en omfattende, overbevisende og til syvende og sist knusende dokumentar som truer med å brenne det som er igjen av Allens karriere og testamente ned til grunnen» (Los Angeles Times). 

Se serien her

Painting with John

Sjanger: Komedie / Dokumentar IMDB Score: 6,8 Sesonger: 1 Trailer: YouTube

– Denne serien er noe av det rareste og fineste du kan strømme nå, skriver Erlend Loe i sin terningkast 5-anmeldelse av HBO Nordics nye hitserie, «Painting with John». 

Denne nye, sære serieperlen fra maleren John Lurie er kanskje ikke et åpenbart førstevalg når man skal velge seg ut en ny serie, men det burde sannsynligvis være det. 

Meditativ, reflektert og uanstrengt morsom, og med mye inspirasjon fra Bob Ross’ klassiske «The Joy of Painting»-serie («Bob Ross was wrong!» utbryter John i løpet av serien, «not everyone can paint»), fungerer serien som en slags fire timer lang øvelse i mindfulness. 

Dokuseriens fire deler er sentrert rundt Luries liv i Karibien, en avslappende og zen tilværelse hvor maleren tar en dag og et maleri av gangen, mens han byr på livsvisdom og brukbare maletips(«alle trærne er ulykkelige») til alle som er villige til å lytte.

Se serien her

Tiger

Sjanger: Dokumentarserie IMDB Score: 7,9 Sesonger: 1 Trailer: YouTube

Mange har en mening om Tiger Woods, men sannsynligvis vil den meningen endre seg etter å ha sett denne dyptpløyende dokumentarserien i to deler hos HBO Nordic. Her går man virkelig i dybden på det globale golfikonet Tiger Woods’ vekst, fall og forsøksvise comeback. 

Dokumentaren starter idet Tiger viser fram golfferdighetene som toåring (!), og gjør det svært tydelig for oss seere hvorfor et så sterkt press - fra media, sponsorer og familie - er blitt umulig å leve med på sikt. 

Dokumentaren inneholder klipp som aldri har vært vist før, og avslørende intervjuer med de som kjenner Tiger best.

The Lady and the Dale

Sjanger: Historisk dokumentar IMDB Score: 7,3 Sesonger: 1 Trailer: YouTube

Amerikansk bilhistorie står i sentrum av den nye HBO Nordic-satsingen «The Lady and the Dale». 

Dokumentarserien kommer fra Emmy-vinnerne Mark og Jay Duplass, og tar over fire deler for seg historien til entreprenøren Elizabeth Carmichael og hennes banebrytende trehjuling «The Dale». 

Carmichael debuterte ideen under den amerikanske oljekrisen på 70-tallet, og markedsførte doningen som et fartøy som kun skulle bruke 4L drivstoff per 100 km - en påstand som var såpass modig at det førte til at media utførte en grundig granskning av hele hennes person i offentligheten. 

– «The Lady and the Dale» er en dokumentarserie som begeistrer med kreativ fortellerstil, en spinnvill svindelhistorie og noen velplasserte kilevinker til media og rettsvesen, skriver P3s anmelder, som gav serien terningkast 5.

Se serien her

It’s A Sin

Sjanger: Drama / Komedie IMDB Score: 9,1 Sesonger: 1 Trailer: YouTube

Serien tar for seg begynnelsen på AIDS-pandemien i England, og hvordan den påvirket landets homofile miljøer. Skammen og stigmaen, forsøkene på å legge skjul på spredningen og fordommene som oppstod er sentrale elementer som påvirker seriens figurgalleri.

«Years and Years»-sangeren Olly Alexander står foran som unge Ritchie - en ung, skeiv mann som begir seg ut blant de blendene lazerlysene i Londons nattklubber. Han er elsket av mange, bærer store tvil om hvorvidt AIDS-fenomenet faktisk er reelt eller bare et påfunn fra myndighetene for å skremme homofile. 

Seriemesteren Russel T. Davies («Years and Years», «Queer as Folk») ser ikke ut til spare på kruttet med tårevåte «It’s A Sin», som vever sammen humor og sorg omtrent sømløst. 

Britiske Empire gav serien en toppkarakter og omtaler den som et rent «mesterverk».

Se serien her

All American

Sjanger: Drama / Sport IMDB Score: 7,7 Sesonger: 3 Trailer: YouTube

Kulturforskjeller er gjeldende når den lovende amerikanske fotballspilleren Spencer James (Daniel Ezra) blir hentet inn for å spille for Beverly Hills. 

Mens Beverly Hills-treneren Billy Baker (Taye Diggs) ser en stjerne i tenåringen, ser resten av overklassemiljøet ham som en trussel - og det ikke bare på fotballbanen. Oddsene er aldri i hans favør - kan han likevel klare å karre til seg en plass blant eliten? 

Historien om Spencer er løst basert på den virkelige fortellingen om Spencer Paysinger, som gjorde en merkverdig karriere blant annet for New York Giants et knapt tiår tilbake.

Nettstedet IndieWire skryter stort av serien, og kaller den for «avhengighetsskapende underholdning, enten man er fotballfan eller ikke».

Se serien her

Your Honor

Sjanger: Krim / Thriller IMDB Score: 8,3 Sesonger: 1 Trailer: YouTube

Når en tenåring kjører på sønnen til byens store mafiaboss, må faren hans - en av New Orleans fremste dommere - ta affære. Kan han redde sønnen fra lovens lange arm, den samme som han selv er valgt til å opprettholde? Eller er det kanskje mafiaen han burde være mest redd for? 

Bryan Cranston står i spissen av denne krimthrilleren, som til tider minner sterkt om Cranstons egne «Breaking Bad». Karakteren hans Michael er en mann som lever et ærlig og lovlydig liv før han blir satt i en nærmest umulig situasjon som tvinger ham til å begå moralsk tvilsomme handlinger.

Handlingen er gripende fra første stund, og seriens dyktige skuespillere holder oss klistret gjennom seriens 10 episoder.

P3s anmelder skryter mye av serien, og spesielt av Cranstons rolle: 

– Cranstons glitrende skuespill holder på engasjementet og nysgjerrigheten min. Han og Hunter Doohan har et godt samspill som overbeviser… Dialogen i manuset er velskrevet og når den leveres av et så dyktig ensemble som vi har her blir det fengende TV.

Se serien her.

Let Them All Talk

Sjanger: Drama / Komedie Lengde: 113 minutter Trailer: YouTube

Oscar-dronningen Meryl Streep har kanskje hovedrollen i denne spesielle filmen om en forfatter på et cruiseskip, men det er den anerkjente regissøren Steven Soderbergh som virkelig får vist frem sine kreative talenter i «Let Them All Talk». 

Mens Meryls karakter Alice strever med å få ferdig manuset sitt, har nemlig ikke filmens skuespillere fått utlevert noe manus for rollene sine - kun retningslinjer for hvordan handlingen foregår. Dialogen er improvisert, og sett bort fra lydutstyret er det ikke benyttet noe utstyr du vanligvis finner på et filmsett. 

Streep har selv sagt at hun kun fikk betalt 25 cent (omtrent 2 kroner og 20 øre) for jobben, som essensielt var en «to ukers gratis båttur». 

Filmen har høstet nydelig kritikk så langt, blant annet fra The Film Stage som skryter av filmens utradisjonelle format:   

– [Filmen] er Soderberghs mest følelsesmessige relaterbare film på lenge, og en super syntese av hans eksperimentelle og dramatiske sider, skriver de.

Se filmen her.

The Flight Attendant

Sjanger: Svart komedie / Thriller  Sesonger: 1 Trailer: YouTube 

Hva ville du gjort dersom du våknet opp etter en fuktig natt, og ved din side ligger det en død person du ikke husker noe om? 

Dette er situasjonen som flyvertinnen Cassie (Kaley Cuoco) befinner seg i HBO Nordics nyeste thriller-miniserie «The Flight Attendant». Partyjenta blir innblandet i så mye mer enn det hun planla i løpet av en langdistanse flyvning til Thailand, og må prøve å fylle tomrommet i hukommelsen før FBI gjør det. Hva skjedde egentlig natten før? 

Serien er tettpakket og underholdende fra første stund, og spesielt Kuoco får mye skryt for sin sterke hovedrolle. Nettstedet CBR kaller serien for et «lett fordøyelig» mysterium, mens Hollywood Reporter kaller den gripende og skryter av at den bare er rett-frem underholdning

Dersom du er glad i lettbeinte thrillere, burde «The Flight Attendant» være vel verdt tiden din!

Se serien her.

His Dark Materials

Sjanger: Fantasy IMDB Score: 7,9 Sesonger: 2 Trailer: YouTube

TV-adapsjonen av Philip Pullmans elskede «His Dark Materials»-trilogi (også kjent som «Den mørke materien» her til lands) var en av fjorårets mest populære nykommere hos HBO Nordic. 

Fantasyhistorien finner sted i et alternativt univers hvor menneskers sjeler manifesteres utenfor kroppen i en dyrekompanjong kalt daemoner, og har fascinert leseløver i alle aldre helt siden 90-tallet. 

Ved seriens start følger vi Lyra Belacqua; en ung jente på jakt etter sin forsvunnede bestevenn Roger. Jenta begir seg ut på en farlig reise hvor hekser, panserbjørner og det skumle Magisteriet venter. 

Serien er en glimrende adapsjon av et virkelig fascinerende univers, hvor spesielt hovedrolleinnehaver Dafne Keen imponerer. «Luther»-stjernen Ruth Wilson får også vist frem sine stjernekvaliteter som den sjarmerende, dog litt intense Marisa Coulter. 

Dagbladets anmelder var spesielt fornøyd, ga serien terningkast seks, og mente den «overgikk alle forventninger». 

Se serien her.

Industry

Sjanger: Drama IMDB Score: 5,9 Sesonger: 1 Trailer: YouTube

Pierpoint & Co. er en av Londons mest fremtredende investeringsbanker. Dette er toppen av kransekaka, en arbeidsplass de fleste aspirerende unge bare kan drømme om. De som våger å drømme om fast stilling her må være villig til å ofre alt. Og da mener vi alt. 

Dette er utgangspunktet for HBO Nordics nye dramaserie, som er delvis regissert av «Girls»-forfatter Lena Dunham. Sex, dop og en evigvarende sirkel av overarbeid, sabotasje og sammenbrudd er definerende faktorer for banklivet i «Industry» - og dette blir det godt drama av. 

The Independent refererer til serien som en slags «Mad Men» for millennials og skryter hemningsløst av den:

– En gripende fersk serie av den sjeldne sorten, og et drama som får konkurrentene til å virke trøtte og kjedelige. 

Se serien her. 

How to with John Wilson

Sjanger: Dokumentar / Komedie IMDB Score: 8,1 Sesonger: 1 Trailer: YouTube

«How to with John Wilson» er en serie utenom det vanlige. Den tørrvittige filmskaperen fra New York har satt seg som mål å forklare visse fenomener («Slik behersker du smalltalk», «Derfor er det så mange stillaser i New York»), alt illustrert av opptak han selv har gjort av hverdagslige situasjoner og mennesker. 

Som John Wilson selv sier:

– Serien min er som «Planet Earth», om den var satt til New York og David Attenborough ble tvunget til å filme alt på egenhånd. 

Resultatet er ofte veldig morsomt, innimellom merkelig rørende og ofte til å bli klok av.

– [Serien] er glimrende samtidig som den er forvirrende, helt til alle historiene viser seg å passe sammen perfekt, som om det var planen hele tiden, skriver Rolling Stone og gir fire av fem stjerner til serien. 

Se serien her

The Undoing

Sjanger: Psykologisk thriller IMDB Score: 8,2 Sesonger: 1 Trailer: YouTube

Hugh Grant og Nicole Kidman byr på lekkert stjernespill i HBO Nordics nyeste storserie, «The Undoing». 

De to Hollywood-legendene spiller ekteparet Fraser, en markant familie blant New Yorks ypperste elite. Alt er på stell for Kidmans rollefigur Grace, med en flott familie, prestisjefylt jobb og høy sosial status. Livet tar dog en brå vending når en kvinne i Graces krets blir brutalt myrdet, og sporene tyder på at hun er involvert. Ektemannen hennes er sporløst forsvunnet, og Grace står igjen alene i et uønsket rampelys. 

Serien er skapt av David E. Kelly, mannen bak suksesser som «Ally McBeal» og «Chicago Hope». Men, «The Undoing» bærer større preg av Kellys nyere verk - «Big Little Lies» - til den grad at den kan føles som en slags søsterserie. 

P3s anmelder skryter av seriens to hovedroller, samt den danske regissøren Susanne Bier, og triller terningkast fem: 

– «The Undoing» ser ut som det prestisjedramaet det er.

Se serien her

NB: Titlenes IMDB-score er basert på poengsummen serien/filmen har i skrivende stund. Vi tar forbehold om at det reelle tallet kan endres på IMDB i etterkant.

Relaterte artikler

Se flere artikler