De beste HBO Nordic-seriene akkurat nå

Bilde fra utvalgte serier på HBO Nordic.

Dokumentar og drama fra aller øverste hylle.

HBO Nordic er tilgjengelig som valgfri tjeneste med T-We, du kan velge tjenesten som del av din TV- og strømmepakke her.

TV-serier fra HBO Nordic er blant de mest omtalte og kritikerroste seriene i verden.

Her er noen av de nyeste titlene som virkelig engasjerer og begeistrer publikum og kritikere:

Velg HBO Nordic i din TV- og strømmepakke

Pose

Pose ny serie

Sjanger: Drama  IMDB Score: 8,6 Sesonger: Trailer: YouTube

Ryan Murphy-serien «Pose» har en intens fanskare, og det er ikke uten grunn.

Serien følger ballroom-miljøet i New York fra sin spede begynnelse, og vi blir kjent med et knippe karakterer det er umulig å ikke bli veldig glad i.

Ballroom-miljøet er et fenomen som blomstret på 80-tallet, da transkvinner og andre marginaliserte grupper kom sammen for å konkurrere mot hverandre på vogue-ball. Miljøet ble et trygt rom for mange som var utstøtt i det øvrige samfunnet, på grunn av legning og/eller hudfarge.

Forvent fantastisk musikk, nydelige kostymer og hjerteskjærende historier.

Den tredje sesongen blir for øvrig seriens siste.

Se serien her

The Handmaid's Tale

The Handmaids Tale

Sjanger: Dramaserie  IMDB Score: 8,4  Sesonger: Trailer: YouTube

Kammerpikene i Gilead fortsetter sin ubønnhørlige kamp mot den patriarkalske overmakten, og det er fortsatt gode nyheter for glaneboksentusiaster i det ganske land. Sesong tre avsluttet med et brak, og igjen satt vi med tidenes «cliffhangover».

Ett år på overtid får du endelig kurert den gnagende uvissheten, og lite tyder på at June Osborne er klar for å kaste inn håndkleet.

For de uinnvidde er «The Handmaid’s Tale» en av 2010-tallets mest interessante serier om makt og kjønnsroller. Satt til det dystopiske Gilead, et USA i fremtiden, utforsker serien hvordan totalitære tankesett og patriarkalske strukturer kan henge sammen. Det er den kritikerroste boken til Margaret Atwood som danner grunnmuren her, og det politiske engasjementet hennes skinner tydelig igjennom også i serien.

Tv er ikke bare underholdning – og godt er det.

Se serien her

Mare of Easttown

Mare of Easttown

Sjanger: Krim IMDB Score: 8,0 Sesonger: 1 Trailer: YouTube

Denne har allerede rukket å piske opp en hel del begeistring blant kritikerne. «Mare of Easttown» er et krimdrama i syv deler, med ingen ringere enn Kate Winslet i rollen som politietterforsker Mare Sheehan. Når en venninnes datter forsvinner sporløst, er det naturligvis Mare som får saken.

Satt til et nedslitt og sørgmodig Pennsylvania skyr ikke serien unna å tegne et dystert bilde av dagens USA, selv om serien først og fremst handler om de psykologiske effektene av å være berørt av en kriminalsak.

Som tv-anmelder Lucy Mangan skriver i avisen «The Guardian»: – Troverdige plottvister og vendinger gjør dette til en serie der helheten blir større enn summen av delene (...) og om det er mulig å gjøre sitt livs rolle så langt ut i karrieren, så er dette definitivt Winslets.

Se serien her

Velkommen til Utmark

Utmark på HBO Nordic.

Sjanger: Svart komiserie IMDB Score: 7,7 Sesonger: 1 Trailer: YouTube

Halliker, pastorer og alkoholiserte sauebønder er blant karakterene vi stifter nærmere bekjentskap med i den norske HBO Nordic-serien «Utmark», der mystiske ting utspiller seg i en tettvevd bygd der alle kjenner alle – tilsynelatende. 

Tobias Santelmann, Stig Henrik Hoff, Marie Blokhus er alle på rollelista i denne skakke hevnkomedien, som fra offisielt hold beskrives som en historie om «horerier, ensomhet, sjalusi, svindel og nederlag».

Se serien her

The Nevers

The Nevers på HBO Nordic.

Sjanger: Fantasy IMDB-score: 6,8 Sesonger: 1 Trailer: YouTube

En sci-fi-serie fra det viktorianske England, med en gjeng hardtslående og karismatiske kvinner med overnaturlige evner i hovedrollen? Ja takk! 

Den opprinnelige serieskaperen Joss Whedon («Buffy the Vampire Slayer», «Agents of S.H.I.E.L.D») er riktignok dyttet ut av produksjonen etter at rapporter om utålelig oppførsel på tidligere film- og serieinnspillinger nådde internett. 

Men smakebitene fra «The Nevers» bærer mange av hans (tross alt) appellerende kjennetegn som filmskaper – deriblant heftig action, visuelt snop og humor som er like deler skarp og tørr. 

Se serien her

Knutby: I blind tro

Knutby

Sex. Gud. Drap. Dette er – isolert sett – tidløse ingredienser i ethvert drama fra vår tid. Men det spørs om noen skandinavisk kriminalsak har fanget potensialet av denne uhellige treenigheten bedre enn Knutby-saken, der svik og mord etterhvert skulle skygge for alle de gode sidene ved trossamfunnet. 

Endelig kommer det en serie som skildrer de bisarre forbrytelsene i Sverige i 2004 – og miljøet som gjorde at de kunne finne sted – dyptgående. «Drap i Knutby» byr på nye intervjuer med flere av de involverte og gir nye innsikter i hva som skjedde i den elleville svenske menigheten.

Se serien her

Breeders

Breeders

Sjanger: Komedie IMDB Score: 7,3 Trailer: YouTube

Endelig er denne humorskatten tilbake med en ny sesong. Serien som gir oss et hysterisk og brutalt ærlig blikk på foreldrerollen. 

Det er et år siden vi først ble kjent med de gjennomstressa tobarnsforeldrene Paul (Martin Freeman) og Ally (Daisy Haggard). Og det har ikke nødvendigvis blitt enklere å oppdra barna med tiden. Sesong to fokuserer mer på Paul, som prøver å gjøre noe med temperamentet sitt. Men samtidig er det ene barnet blitt religiøst, mens det andre er blitt veganer.

Sinnemestringen hans blir med andre ord satt grundig på prøve.

Se serien her

Zack Snyder's Justice League

Bilde fra Rick and Morty på HBO Nordic.

Sjanger: Action IMDB Score: NA Trailer: YouTube

Digger du action og blockbustere? Da er du nærmest programforpliktet til å se «Zack Snyder's Justice League». Dette eposet varer i spinnville fire timer og inneholder nok av superhelter og superskurker i overdådige krigsscener.

Og hvis du var i tvil, ja, dette er en gjenfortelling av «Justice League» fra 2017. For fire år siden startet fans fra hele verden en folkebevegelse for å slippe regissør Zack Snyders «egentlige» visjon av actionfilmen. Ved forrige film måtte Snyder droppe ut av prosjektet på grunn av familiære årsaker.

Nå er filmen endelig her i all sin storslåtte prakt, til glede for alle actionfans.

Se filmen her

Generation

Bilde fra Generation

Sjanger: Drama IMDB Score: 4,9 Sesonger: 1 Trailer: YouTube

Å være ung kan være et helvete, men – på sitt beste – også temmelig magisk. Det er utgangspunktet for HBO-dramaserien «Generation», som passer for fans av «Euphoria», «Skins» og «We Are Who We Are». 

Her blir vi kjent med et kalifornisk high school-miljø der ung, skeiv seksualitet utgjør et viktig omdreiningspunkt for handlingen. Rollegalleriet er fargesterkt og karismatisk, og «Generation» lykkes med å skildre overgangen fra ungdom til voksen på gjenkjennelig, morsomt og sterkt vis.    

Se serien her

«Allen v. Farrow»

Bilde fra Allen v. Farrow på HBO Nordic.

Sjanger: Dokumentar IMDB Score: 3,6 Sesonger: 1 Trailer: YouTube

Med dokumentaren «Allen V. Farrow», som utspiller seg over fire episoder, går serieskaperne Kirby Dick og Amy Ziering inn i en av de mest betente konfliktene i det moderne Hollywood – den mellom det tidligere paret Woody Allen og Mia Farrow, og beskyldningene om at Allen skal ha forgrepet seg på datteren Dylan i 1992, da hun var sju år gammel.    

Miniserien – som kanskje kan ses på som et svar på Woody Allens selvbiografi «Apropos of Nothing» fra i fjor – har blitt kritisert for å være ensrettet og tendensiøs. 

Men den har også fått rikelig med ros fra mange anmeldere, som blant annet mener at den er «en omfattende, overbevisende og til syvende og sist knusende dokumentar som truer med å brenne det som er igjen av Allens karriere og testamente ned til grunnen» (Los Angeles Times). 

Se serien her

«Painting with John»

Bilde fra Painting with John på HBO Nordic.

Sjanger: Komedie / Dokumentar IMDB Score: 6,8 Sesonger: 1 Trailer: YouTube

– Denne serien er noe av det rareste og fineste du kan strømme nå, skriver Erlend Loe i hans terningkast 5-anmeldelse av HBO Nordics nye hitserie, «Painting with John». 

Denne nye, sære serieperlen fra maleren John Lurie er kanskje ikke et åpenbart førstevalg når man skal velge seg ut en ny serie, men det burde sannsynligvis være det. 

Meditativ, reflektert og uanstrengt morsom, og med mye inspirasjon fra Bob Ross’ klassiske «The Joy of Painting»-serie («Bob Ross was wrong!» utbryter John i løpet av serien, «not everyone can paint»), fungerer serien som en slags fire timer lang øvelse i mindfulness. 

Dokuseriens fire deler er sentrert rundt Luries liv i Karibien, en avslappende og zen tilværelse hvor maleren tar en dag og et maleri av gangen, mens han byr på livsvisdom og brukbare maletips(«alle trærne er ulykkelige») til alle som er villige til å lytte.

Se serien her

«Locked Down»

Bilde fra Locked Down på HBO Nordic.

Sjanger: Komedie IMDB Score: 5,1 Lengde: 118 minutter Trailer: YouTube

Vi har alle forskjellige metoder og strategier for å hindre oss i å gå på veggen under lockdown. Noen baker surdeigsbrød, noen har hjemmetrening. Andre utfører massive juveltyveri. 

Anne Hathaway («Les Miserables») og «12 Years a Slave»-stjernen Chiwetel Ejiofor har hovedrollene i denne romantiske tyverikomedien, som ble skrevet og spilt inn i sin helhet i løpet av den første lockdown-perioden i 2020. 

«Locked Down» minner litt on Pitt og Jolie-festen «Mr. & Mrs. Smith», mye grunnet at de begge kommer fra regissør Doug Liman. 

Filmen tar for seg et falleferdig ekteskap hvor den ene parten er klar for å dra ut døren, akkurat i det COVID-lockdown blir innført i London. For å finne tilbake til gnisten og spenningen mellom dem lager de en plan om å stjele en diamant verdt mangfoldige millioner.

Konseptet i seg selv er fengende, selv om tilbakemeldingene fra presse og seere har vært litt blandet. 

– Regissøren vet virkelig hvordan han skaper spenning, selv under en pandemi. «Locked Down» er en dyktig kjærlighetshistorie, skriver nettstedet Film Threat, som også kritiserte filmens tyveriplott.

Se filmen her

«Tiger»

tIGER wOODS

Sjanger: Dokumentarserie IMDB Score: 7,9 Sesonger: 1 Trailer: YouTube

Mange har en mening om Tiger Woods, men sannsynligvis vil den meningen endre seg etter å ha sett denne dyptpløyende dokumentarserien i to deler hos HBO Nordic. Her går man virkelig i dybden på det globale golfikonet Tiger Woods’ vekst, fall og forsøksvise comeback. 

Dokumentaren starter idet Tiger viser fram golfferdighetene som toåring (!), og gjør det svært tydelig for oss seere hvorfor et så sterkt press - fra media, sponsorer og familie - er blitt umulig å leve med på sikt. 

Dokumentaren inneholder klipp som aldri har vært vist før, og avslørende intervjuer med de som kjenner Tiger best.

«The Lady and the Dale»

Bilde av The Lady and the Dale på HBO Nordic.

Sjanger: Historisk dokumentar IMDB Score: 7,3 Sesonger: 1 Trailer: YouTube

Amerikansk bilhistorie står i sentrum av den nye HBO Nordic-satsingen «The Lady and the Dale». 

Dokumentarserien kommer fra Emmy-vinnerne Mark og Jay Duplass, og tar over fire deler for seg historien til entreprenøren Elizabeth Carmichael og hennes banebrytende trehjuling «The Dale». 

Carmichael debuterte ideen under den amerikanske oljekrisen på 70-tallet, og markedsførte doningen som et fartøy som kun skulle bruke 4L drivstoff per 100 km - en påstand som var såpass modig at det førte til at media utførte en grundig granskning av hele hennes person i offentligheten. 

– «The Lady and the Dale» er en dokumentarserie som begeistrer med kreativ fortellerstil, en spinnvill svindelhistorie og noen velplasserte kilevinker til media og rettsvesen, skriver P3s anmelder, som gav serien terningkast 5.

Se serien her

«It’s A Sin»

Bilde fra It's a Sin på HBO Nordic.

Sjanger: Drama / Komedie IMDB Score: 9,1 Sesonger: 1 Trailer: YouTube

Serien tar for seg begynnelsen på AIDS-pandemien i England, og hvordan den påvirket landets homofile miljøer. Skammen og stigmaen, forsøkene på å legge skjul på spredningen og fordommene som oppstod er sentrale elementer som påvirker seriens figurgalleri.

«Years and Years»-sangeren Olly Alexander står foran som unge Ritchie - en ung, skeiv mann som begir seg ut blant de blendene lazerlysene i Londons nattklubber. Han er elsket av mange, bærer store tvil om hvorvidt AIDS-fenomenet faktisk er reelt eller bare et påfunn fra myndighetene for å skremme homofile. 

Seriemesteren Russel T. Davies («Years and Years», «Queer as Folk») ser ikke ut til spare på kruttet med tårevåte «It’s A Sin», som vever sammen humor og sorg omtrent sømløst. 

Britiske Empire gav serien en toppkarakter og omtaler den som et rent «mesterverk».

Se serien her

«All American»

Bilde fra All-American på HBO Nordic.

Sjanger: Drama / Sport IMDB Score: 7,7 Sesonger: 3 Trailer: YouTube

Kulturforskjeller er gjeldende når den lovende amerikanske fotballspilleren Spencer James (Daniel Ezra) blir hentet inn for å spille for Beverly Hills. 

Mens Beverly Hills-treneren Billy Baker (Taye Diggs) ser en stjerne i tenåringen, ser resten av overklassemiljøet ham som en trussel - og det ikke bare på fotballbanen. Oddsene er aldri i hans favør - kan han likevel klare å karre til seg en plass blant eliten? 

Historien om Spencer er løst basert på den virkelige fortellingen om Spencer Paysinger, som gjorde en merkverdig karriere blant annet for New York Giants et knapt tiår tilbake.

Nettstedet IndieWire skryter stort av serien, og kaller den for «avhengighetsskapende underholdning, enten man er fotballfan eller ikke».

Se serien her

«Your Honor»

Bilde fra Your Honor på HBO Nordic.

Sjanger: Krim / Thriller IMDB Score: 8,3 Sesonger: 1 Trailer: YouTube

Når en tenåring kjører på sønnen til byens store mafiaboss, må faren hans - en av New Orleans fremste dommere - ta affære. Kan han redde sønnen fra lovens lange arm, den samme som han selv er valgt til å opprettholde? Eller er det kanskje mafiaen han burde være mest redd for? 

Bryan Cranston står i spissen av denne krimthrilleren, som til tider minner sterkt om Cranstons egne «Breaking Bad». Karakteren hans Michael er en mann som lever et ærlig og lovlydig liv før han blir satt i en nærmest umulig situasjon som tvinger ham til å begå moralsk tvilsomme handlinger.

Handlingen er gripende fra første stund, og seriens dyktige skuespillere holder oss klistret gjennom seriens 10 episoder.

P3s anmelder skryter mye av serien, og spesielt av Cranstons rolle: 

– Cranstons glitrende skuespill holder på engasjementet og nysgjerrigheten min. Han og Hunter Doohan har et godt samspill som overbeviser… Dialogen i manuset er velskrevet og når den leveres av et så dyktig ensemble som vi har her blir det fengende TV.

Se serien her.

«Vikings»

Bilde fra Vikings på HBO Nordic.

Sjanger: Historisk action IMDB Score: 8,5 Sesonger: 6 Trailer: YouTube

Actiondramaet «Vikings» er omsider tilbake for et avsluttende kapittel, og blodet flyter som aldri før. 

I løpet av seks sesonger har serien tatt for seg maktkampene blant de nordiske vikingene, og har blitt en storfavoritt for millioner av seere på tvers av kloden.

I det avsluttende kapittelet har vikingens gullalder for lengst blitt en svunnen tid, og de siste slagene som skal avgjøre Bjorn, Gunnhild, Oleg og Ivars plasser i historien står for døren. Etter å ha lidd store tap må skandinavias krigere regruppere og telle sine døde, mens Oleg og Ivar feirer sine fremskritt. 

De siste 10 episodene kan binges nå, og kritikerne ser ut til å være fornøyde med hvordan den runder av krigsfortellingene og knytter løse tråder. 

– Dette er en nydelig slutt som du vil kjenne på lenge, skriver TV-veteranene Den of Geek

Se serien her

«Raised by Wolves»

Bilde fra Raised by Wolves på HBO Nordic.

Sjanger: Sci-fi / drama IMDB Score: 7,7 Sesonger: 1 Trailer: YouTube

Stjerneregissør Ridley Scott («Alien» og «The Martian») er blant navnene bak denne ferske sci-fi-serien, som følger to androider som skal oppdra menneskebarn på et uutforsket planet. Men, alt er ikke som det virker på planeten, og androidene oppdager kjapt at det er en vanskelig oppgave å kontrollere menneskers tro. 

Blant en truende og ukjent omverden hvor ingenting er som det virker, krigende ideologier og en fremtid på spill, oppdager androidene at den mest utfordrende oppgaven deres ikke er å holde menneskene i live, men å kontrollere deres tro.  

Serien stiller med et fascinerende drama om ideologier og pasifisme, og tar seg god tid med å fortelle historien den har på lager. Spesialeffektene er glimrende, og visuelt minner serien mye om Scotts «Prometheus» og andre senere titler i «Alien»-universet. Storslått og dyrt er nøkkelord her. 

– Raised by Wolves» er en meget givende serie for dem som elsker grublegod og visuelt lekker sci-fi av den postapokalyptiske sorten, skriver P3s anmelder og triller terningkast 4

Se serien her. 

«Let Them All Talk»

Bilde fra Let Them All Talk på HBO Nordic.

Sjanger: Drama / Komedie Lengde: 113 minutter Trailer: YouTube

Oscar-dronningen Meryl Streep har kanskje hovedrollen i denne spesielle filmen om en forfatter på et cruiseskip, men det er den anerkjente regissøren Steven Soderbergh som virkelig får vist frem sine kreative talenter i «Let Them All Talk». 

Mens Meryls karakter Alice strever med å få ferdig manuset sitt, har nemlig ikke filmens skuespillere fått utlevert noe manus for rollene sine - kun retningslinjer for hvordan handlingen foregår. Dialogen er improvisert, og sett bort fra lydutstyret er det ikke benyttet noe utstyr du vanligvis finner på et filmsett. 

Streep har selv sagt at hun kun fikk betalt 25 cent (omtrent 2 kroner og 20 øre) for jobben, som essensielt var en «to ukers gratis båttur». 

Filmen har høstet nydelig kritikk så langt, blant annet fra The Film Stage som skryter av filmens utradisjonelle format:   

– [Filmen] er Soderberghs mest følelsesmessige relaterbare film på lenge, og en super syntese av hans eksperimentelle og dramatiske sider, skriver de.

Se filmen her.

«The Hours»

Bilde fra The Hours på HBO Nordic.

Sjanger: Drama IMDB Score: 7,5 Lengde: 114 minutter Trailer: YouTube

 Tre kvinner fra tre forskjellige tidsepoker lever vidt forskjellige liv, og likevel er de knyttet sammen. 

«The Hours» tar for seg en Oscar-vinnende opptreden fra Nicole Kidman som Virginia Woolf, mens hun skriver sin banebrytende roman «Mrs. Dalloway» på 1920-tallet. På 50-tallet finner vi den deprimerte husmoren Laura (Julianne Moore) som blir fengslet av Woolfs roman, mens Meryl Streeps karakter Clarissa bærer store likhetstrekk med romanens hovedkarakter i sitt moderne byliv. 

Filmen gir et emosjonelt og sårbart innblikk i identitetskrisene til tre kvinner, som alle sliter med å forholde seg til livene de lever. Lystig og livlig er den ikke, men «The Hours» setter dype spor i sjelen. 

– Ni Oscar-nominasjoner er hva en film får når alt stemmer med rollebesetningen, filmingen, klippingen, musikken og historien den forteller, skrev NRKs anmelder den gang og gav filmen en toppkarakter.

Se filmen her.

«The Flight Attendant»

Bilde fra The Flight Attendant på HBO Nordic.

Sjanger: Mørk komedie / Thriller  Sesonger: 1 Trailer: YouTube 

Hva ville du gjort dersom du våknet opp etter en fuktig natt, og ved din side ligger det en død person du ikke husker noe om? 

Dette er situasjonen som flyvertinnen Cassie (Kaley Cuoco) befinner seg i HBO Nordics nyeste thriller-miniserie «The Flight Attendant». Partyjenta blir innblandet i så mye mer enn det hun planla i løpet av en langdistanse flyvning til Thailand, og må prøve å fylle tomrommet i hukommelsen før FBI gjør det. Hva skjedde egentlig natten før? 

Serien er tettpakket og underholdende fra første stund, og spesielt Kuoco får mye skryt for sin sterke hovedrolle. Nettstedet CBR kaller serien for et «lett fordøyelig» mysterium, mens Hollywood Reporter kaller den gripende og skryter av at at den bare er rett-frem underholdning

Dersom du er glad i lettbeinte thrillere, burde «The Flight Attendant» være verdt tiden din!

Se serien her.

«His Dark Materials»

Bilde fra His Dark Materials på HBO Nordic.

Sjanger: Fantasy IMDB Score: 7,9 Sesonger: 2 Trailer: YouTube

TV-adapsjonen av Philip Pullmans elskede «His Dark Materials»-trilogi (også kjent som «Den mørke materien» her til lands) var en av fjorårets mest populære nykommere hos HBO Nordic. 

Fantasyhistorien finner sted i et alternativt univers hvor menneskers sjeler manifesteres utenfor kroppen i en dyrekompanjong kalt daemoner, og har fascinert leseløver i alle aldre helt siden 90-tallet. 

Ved seriens start følger vi Lyra Belacqua; en ung jente på jakt etter sin forsvunnede bestevenn Roger. Jenta begir seg ut på en farlig reise hvor hekser, panserbjørner og det skumle Magisteriet venter. 

Serien er en glimrende adapsjon av et virkelig fascinerende univers, hvor spesielt hovedrolleinnehaver Dafne Keen imponerer. «Luther»-stjernen Ruth Wilson får også vist frem sine stjernekvaliteter som den sjarmerende, dog litt intense Marisa Coulter. 

Dagbladets anmelder var spesielt fornøyd, ga serien terningkast seks, og mente den «overgikk alle forventninger». 

Se serien her.

«Industry»

Bilde fra Industry på HBO Nordic.

Sjanger: Drama IMDB Score: 5,9 Sesonger: 1 Trailer: YouTube

Pierpoint & Co. er en av Londons mest fremtredende investeringsbanker. Dette er toppen av kransekaka, en arbeidsplass de fleste aspirerende unge bare kan drømme om. De som våger å drømme om fast stilling her må være villig til å ofre alt. Og da mener vi alt. 

Dette er utgangspunktet for HBO Nordics nye dramaserie, som er delvis regissert av «Girls»-forfatter Lena Dunham. Sex, dop og en evigvarende sirkel av overarbeid, sabotasje og sammenbrudd er definerende faktorer for banklivet i «Industry» - og dette blir det godt drama av. 

The Independent refererer til serien som en slags «Mad Men» for millennials og skryter hemningsløst av den:

– En gripende fersk serie av den sjeldne sorten, og et drama som får konkurrentene til å virke trøtte og kjedelige. 

Se serien her. 

«Mr. Robot»

Bilde fra Mr. Robot

Sjanger: Thriller / Drama IMDB Score: 8,5 Sesonger: 4

Rami Maleks banebrytende rolle som cybergeniet Elliot Alderson går mot slutten. Den fjerde og siste dosen med avsnitt fra kritiker- og fanfavoritten «Mr. Robot» er omsider her, og om du ikke har fått med deg denne ennå så finnes det ikke noe bedre tidspunkt enn nå. 

«Mr. Robot» tar for seg karakteren Alderson, en talentfull, men paranoid hacker og IT-arbeider som jobber for sikkerhetsselskapet Allsafe. En dag blir han kontaktet av en anonym cyberaktivist («Mr. Robot», spilt av dyktige Christian Slater) som trenger Aldersons hjelp med å slette all verdens gjeld. 

Serien har vunnet en drøss av prestisjetunge priser, deriblant to Emmy, og har høstet glimrende kritikk for dens nyskapende og modige historiefortelling.  

Se serien her

«How to with John Wilson»

Bilde fra How to With John Wilson

Sjanger: Dokumentar / Komedie IMDB Score: 8,1 Sesonger: 1 Trailer: YouTube

«How to with John Wilson» er en serie utenom det vanlige. Den tørrvittige filmskaperen fra New York har satt seg som mål å forklare visse fenomener («Slik behersker du smalltalk», «Derfor er det så mange stillaser i New York»), alt illustrert av opptak han selv har gjort av hverdagslige situasjoner og mennesker. 

Som John Wilson selv sier:

– Serien min er som «Planet Earth», om den var satt til New York og David Attenborough ble tvunget til å filme alt på egenhånd. 

Resultatet er ofte veldig morsomt, innimellom merkelig rørende og ofte til å bli klok av.

– [Serien] er glimrende samtidig som den er forvirrende, helt til alle historiene viser seg å passe sammen perfekt, som om det var planen hele tiden, skriver Rolling Stone og gir fire av fem stjerner til serien. 

Se serien her

«The Undoing»

Bilde fra The Undoing på HBO Nordic.

Sjanger: Psykologisk thriller IMDB Score: 8,2 Sesonger: 1 Trailer: YouTube

Hugh Grant og Nicole Kidman byr på lekkert stjernespill i HBO Nordics nyeste storserie, «The Undoing». 

De to Hollywood-legendene spiller ekteparet Fraser, en markant familie blant New Yorks ypperste elite. Alt er på stell for Kidmans rollefigur Grace, med en flott familie, prestisjefylt jobb og høy sosial status. Livet tar dog en brå vending når en kvinne i Graces krets blir brutalt myrdet, og sporene tyder på at hun er involvert. Ektemannen hennes er sporløst forsvunnet, og Grace står igjen alene i et uønsket rampelys. 

Serien er skapt av David E. Kelly, mannen bak suksesser som «Ally McBeal» og «Chicago Hope». Men, «The Undoing» bærer større preg av Kellys nyere verk - «Big Little Lies» - til den grad at den kan føles som en slags søsterserie. 

P3s anmelder skryter av seriens to hovedroller, samt den danske regissøren Susanne Bier, og triller terningkast fem: 

– «The Undoing» ser ut som det prestisjedramaet det er.

Se serien her

«What We Do in the Shadows»

Bilde fra What We Do In the Shadows på HBO Nordic.

Sjanger: Komedie / Fantasy IMDB Score: 8,5 Sesonger: 2 Trailer: YouTube

Alle som så Taika Waititi og Jemaine Clements mockumentary «What We Do in the Shadows» i 2014, vet allerede om potensialet når man plasserer fire vampyrer midt i et bylandskap. Nå er filmen blitt til serie, som byr på minst like mye moro. 

Noen elementer er dog forandret: Serien følger fire vampyrer i en gammel villa på Staten Island, New York som strever med å takle det moderne samfunnets utfordringer. Man aner ikke hva skuffelse er før man drar på en Superbowl-fest og oppdager at det ikke er en fest for å feire en «superb owl». 

Dynamikken i husholdningen er fantastisk, hvor hver av de absurde personlighetene utfyller hverandre der det trengs og krasjer der hvor det er mest underholdende. 

– [Serien er] hysterisk morsom i sin lavmælte absurditet, og en bekreftelse på at beklemte sideblikk i kamera fortsatt maner frem latter, skrev Dagbladets anmelder da serien hadde premiere, og trillet terningkast 5.

Se serien her.

«Bjørnstad»

Bilde fra Bjørnstad på HBO Nordic.

Sjanger: Krim / Drama IMDB Score: 8,0 Sesonger: 1 Trailer: YouTube 

Bjørnstad - en småby som er utelukkende kjent for hockeysporten - blir rystet når en ung jente blir utsatt for et overgrep av stjernen på det lokale hockeylaget. Uten særlige beviser blir det fort ord mot ord, og det hjelper ikke for den unge jenta at hun er ny i byen og at lokalmiljøets store håp og drømmer hviler på overgriperens skuldre. 

Fredrik Backmans glimrende roman om spenningene i et lokalsamfunn har blitt gjort om til en like glimrende TV-serie, som fanger alle de riktige nyansene i fortellingen om den problematiske småbyen. 

P3s anmelder kaller «Bjørnstad» for «en velspilt og vellaget serie som på sitt beste virkelig lar noen ubehagelige sannheter skinne i det kjølige vinterlyset».

– [Regissør] Peter Grönlund viser seg nok en gang som en av Sveriges skarpeste samfunnsobservatører når han lar folkeidrettens heltedyrkelse ramle gjennom isen, skriver anmelderen. 

Se serien her

NB: Titlenes IMDB-score er basert på poengsummen serien/filmen har i skrivende stund. Vi tar forbehold om at det reelle tallet kan endres på IMDB i etterkant.

Relaterte artikler

Se flere artikler