T-We brukertips

Enda ikke prøvd Netflix? Nå kan du betale med Telenor-fakturaen

En verden av TV-underholdning venter på deg – uten at du trenger å legge til en ekstraregning i månedens bunke.

par-ser-på-tv

På kort tid har flere hundre tusen nordmenn blitt kunder hos Netflix.

Ukentlig slipper den internasjonale strømmegiganten nye serier og filmer, og det siste året har det gledelig nok kommet stadig flere norske produksjoner.

Er du en av dem som har vært nysgjerrig på tjenesten, men som ennå ikke har prøvd? Nå kan du betale for Netflix over fakturaen du får fra Telenor.

Les mer og bestill Netflix her

Her er fire tips til ting du kan begynne å se straks abonnementet er i boks.

The Irishman

At Netflix har blitt en seriøs utfordrer til de store filmstudioene i Hollywood – og dermed også til selve kinoformatet – er Martin Scorseses gangster-epos «The Irishman» et godt eksempel på.

Den særdeles kritikerroste filmen er basert på boken «I Hear You Paint Houses» og følger leiemorderen Frank Sheehan (Robert De Niro) gjennom hans blodstenkte tilknytning til Pennsylvania-mafiaen og fagforeningslederen Jimmy Hoffa (Al Pacino).

«The Irishman» hanket inn ti Oscar nominasjoner – blant annet beste film, beste regissør og to nominasjoner for beste birolle (til Pacino som Hoffa og Joe Pesci som mafiabossen Russell Bufalino), samt beste tilrettelagte manus.

The Two Popes

Anerkjennelse for skuespillerprestasjonene preget også Oscar-nominasjonene til biografiske «The Two Popes», som handler om det usannsynlige vennskapet mellom avtroppende pave Benedikt (Anthony Hopkins) og hans etterfølger Frans (Jonathan Pryce).

Her får vi et sjeldent innblikk i dramatikken som utspilte seg i de pavelige gemakker i 2012, da lekkasjer om korrupsjon, utpressing og intriger nådde verden utenfor med potensielt ødeleggende kraft.

American Factory

Netflix bruker også en raus del av sine betydelige ressurser på dokumentarfilmer og -serier av høy kvalitet.

«American Factory» handler om en kinesisk fabrikk lokalisert i de gamle lokalene til General Motors i tjukkeste Ohio, med alt det innebærer av tragikomiske kulturkollisjoner og globalisert kapitalisme.

Filmen er produsert av Higher Ground, produksjonsselskapet til Barack og Michelle Obama. Den vant Oscar for beste dokumentar tidligere i år, og med en poengsum på 96 prosent på Rotten Tomatoes er den en av fjorårets aller mest kritikerroste filmer.

The Kominsky Method

Å kunne fråtse uhemmet i herlige serier er også et av godene ved å ha Netflix for hånd.

«The Kominsky Method» er et strålende eksempel: Her boltrer Michael Douglas seg i rollen som den aldrende eks-skuespilleren og dramalæreren Sandy Kominsky, mens Alan Arkin spiller hans agent og venn Norman Newlander.

Både serien og hovedrolleinnehaver Douglas har blitt belønnet med Golden Globe, og det er lett å skjønne hvorfor: Dette er hjertevarm, morsom, engasjerende og velspilt dramakomedie som treffer bredt.

Bestill Netflix her