T-We brukertips

Masse barneinnhold i T-We: Slik gjør du T-We enda sikrere for barna

Aldersbegrensninger og barneprofiler: Hvilken løsning passer best for deg?

Bilde av en far og sitt barn som ser på T-We.

Vi snakker mye om at du kan se storserier som «House of the Dragon» og «Wisting» i T-We, men visste du at T-We også har et glimrende utvalg av barneinnhold? 

Med T-We kan du og barna kose dere gløgg sammen med gjengen i «Paw Patrol», «Bluey» og et helt underholdningsunivers av elskede tegneseriefigurer – alt på et og samme sted. 

Under finner du en oversikt over den fargerike underholdningen T-We har for barna, samt nyttig informasjon om hvordan du gjemmer vokseninnholdet for barna. 

SkyShowtime – et nytt hjem for «Paw Patrol» 

Med lanseringen av strømmetjenesten SkyShowtime i høst var det mangt en storfavoritt som fikk sitt nye hjem der, deriblant «Paw Patrol»

I denne serien møter du de hjelpsomme valpene i Adventure Bay, som hver dag må samarbeide for å løse nødssituasjoner i hjembyen. 

Bilde fra Paw Patrol på SkyShowtime.

Den sjarmerende serien kommer fra Canada, men har blitt en av de mest populære barneseriene på tvers av kloden. 


I tillegg til et stort utvalg av barneserier, tilbyr også SkyShowtime et mylder av barnas favorittfilmer som «Syng», «Hopp» og «Kjæledyrenes hemmelige liv».

Cartoonito: Klassiske figurer i nye drakter

Cartoonito er et samlested for underholdning for de minste barna, hvor mange klassiske tegneseriefigurer regjerer.

Blant annet huser Cartoonito serier som «Scooby Doo» og «Tom & Jerry», som aldri feiler i å sjarmere de minste.

Hold underholdningen barnevennlig

Med så mye innhold på et sted, er det viktig å sørge for at barna kun får tilgang til det du syns er passende for dem. Heldigvis finnes det flere måter du kan barnesikre T-We på. 

Mange velger eksempelvis å sette opp en aldersbegrensning på T-We-brukeren, slik at en selvvalgt PIN-kode må tastes inn for å se filmer og serier med høyere aldersgrenser. 

Men, visste du at det også finnes egne dedikerte barneprofiler i T-We? 

Med en barneprofil vil barna bare kunne se T-We-underholdningen som er passende for et yngre publikum. Vokseninnholdet lukes fullstendig bort, og blir forbeholdt de vanlige T-We-profilene. Ved å ha forskjellige profiler sørger du samtidig for at du får bedre anbefalinger for både store og små, siden anbefalingene baseres på hva de forskjellige profilene ser på.

Dette er den store fordelen ved å sette opp en barneprofil kontra å sette opp aldersbegrensning på en vanlig profil.

Bilde av et barn som ser på TV på en tablet.

Setter du aldersgrense på en vanlig profil vil nemlig alt vokseninnholdet fortsatt være synlig med bilder og titler, selv om filmene og seriene kun kan sees ved å taste PIN-kode. For barna vil det nok være bedre å bruke en barneprofil for å få luket ut innholdet for de voksne. 

Det er også mulig å kombinere de to løsningene og sette opp en barneprofil med en ytterligere aldersbegrensning. 

Om du har barn i litt forskjellige aldre, kan du for eksempel sette opp en aldersgrense på seks år. Da vil barneinnhold med høyere aldersgrense fortsatt være låst bak en PIN-kode, og både små og større barn kan da dele barneprofil uten problemer.

NB: Husk på de eksterne appene! 

I T-We-boksen har du også tilgang til eksterne apper som for eksempel Netflix, TV 2 Play og YouTube, som har egne respektive rutiner for aldersbegrensning og eventuelle barneprofiler. Når barna trykker på en film eller serie i T-We-portalen fra f.eks. TV 2 Play, vil dette sende dem til tittelen i TV 2 Play-appen.

Begrensninger du setter i T-We vil ikke påvirke innholdet barna dine ser i disse eksterne appene. 

Derfor anbefaler vi sterkt at du leser deg opp på mulighetene for aldersbegrensning og barneprofiler i disse appene og innfører de passende løsningene der, slik at barna dine ikke kan trykke seg inn på filmer og serier beregnet for voksne dersom de klikker seg videre til Netflix, TV 2 Play eller YouTube.