Vi har testet iPhone 11, iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max

Disse mobilkameraene står klare til å blåse deg av banen!
iphone 11, 11 pro og 11 pro max
Kjøp din neste iPhone hos oss

De tre nye mobilene, iPhone 11, iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max, kan muligens ligne på fjorårets modeller - men så snur du dem rundt ...

Med årets modeller leverer nemlig Apple noen av de beste mobilkameraene på markedet – samt mye mer!. Etter å ha testet alle mobilene i noen dager, kan vi si følgende med sikkerhet: Uansett hvilken modell du går for, vil du neppe bli skuffet.

iphone 11
iPhone 11 har to kameralinser, mens begge Pro-modellene har hele tre!

Etterlengtet vidvinkel

Kanskje har tanken slått deg når du har tatt et mobilfoto at «her skulle jeg gjerne hatt med mer av bildet». Ofte er løsningen å gå noen skritt bakover, men det er ikke alltid mulig eller til stor hjelp.

Med de nye iPhone-modellene er denne problemstillingen en saga blott. Alle tre har nemlig fått en helt ny vidvinkel-linse, som virkelig lar deg fange det store bildet – du får faktisk plass til fire ganger som du er vant til.

iphone 11
Helt nye muligheter åpner seg med vidvinkel-linsen.

Når du åpner opp kamera-appen, vil du raskt merke forskjellen ved «hurtigvalgene» mellom objektivene.

 • På iPhone 11 er dette vanlig modus (1x, 26mm brennvidde) og vidvinkel (0,5x, 13mm brennvidde).

 • På begge Pro-modellene har du også et tele-kamera, som gir deg optisk zoom (2x, 52mm brennvidde).

I tillegg har alle mobilene digital zoom – iPhone 11 med 5x, Pro-modellene med 10x.

Om mobilen merker at du har mer å gå på i det vanlige bildeutsnittet, vil du tydelig kunne se en «forhåndsvisning» av dette i de ellers svarte feltene på hver side av søkerrammen.

iphone 11
Du vil bli forbløffet over hvor mye mer du faktisk kan få med i bildet om du velger vidvinkelen.

Ekstra overbevisende i mørket

Spesielt på ett område har Apple virkelig gjort et kvantesprang, nemlig bilder og videoer tatt under mørke forhold.

Her er forskjellen som natt og dag, bokstavelig talt. Til tross for at fjorårets iPhone-modeller klarte å fange opp mye lys i bildene, kan det vanskelig måle seg med den nye nattfunksjonen - som er tilgjengelig på alle de nye iPhone-modellene. Motivene trer nå helt tydelig frem fra mørket, med skarpe detaljer, overbevisende farger og lite støy. Dette er helt på høyden med det Apples konkurrenter har briljert med det siste året.

iphone 11
Her kan du se samme motiv tatt uten og med nattmodusen aktivert.

I utgangspunktet slår modusen seg på av seg selv i mørket – du vil da merke at kameraet teller ned med noen sekunders lukkertid før bildet er tatt. Det som faktisk skjer i bakgrunnen, er at kameraet tar en rekke bilder, som den deretter setter sammen til ett. Om du vil, kan du overstyre funksjonen med lengre lukkertid (perfekt om du bruker stativ), eller slå den av helt.

Selv om du ikke har samme nattfunksjon tilgjengelig på videoene du tar opp, klarer videofunksjonen å fange opp utrolige detaljer – godt hjulpet av en svært effektiv bildestabilisator. Selv skryter Apple av «den høyeste videokvaliteten i noen smarttelefon», og vi skal ikke krangle om det ...

Fantastiske skjermer – og batterier

Det finnes også mye annet å bli imponert over ved de nye mobilene. Vi kan blant annet nevne vanvittige krefter under panseret, takket være den nye A13 Bionic-chipen, samt noen av de beste mobilskjermene på markedet akkurat nå. Her finner vi faktisk en annen forskjell mellom iPhone 11 og iPhone 11 Pro-modellene.

iphone 11
Fra venstre: iPhone 11, iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max.

iPhone 11 har en 6,1-tommers LCD-skjerm Apple kaller Liquid Retina, som viser krystallklare bilder med naturtro og slående farger. Det er først når man ser denne skjermen side om side med Super Retina XDR OLED-skjermen på Pro-modellene, at du ser at sistnevnte er hakket mer lyssterk – også i sollys. På iPhone 11 Pro er skjermstørrelsen 5,8 tommer, mens den på iPhone 11 Pro Max er på 6,5 tommer.

Også batteriene varer overbevisende lenge:

 • Vi hadde fortsatt godt med strøm igjen på iPhone 11 etter en lang dags ferd mot natt

 • På iPhone 11 Pro Max får du aller mest batteritid – opptil fem timer lenger enn iPhone XS Max

 • iPhone 11 Pro varer på sin side fire timer lenger enn iPhone XS

Noe for enhver smak

iPhone 11 har som sine forgjengere glass både foran og bak - ifølge Apple er dette «det sterkeste glasset i en smarttelefon» - uten at vi har turt å sette det på prøve. Rundt mobilen finner du en ramme av aluminium, i kjent stil.

Du kan velge mellom lilla, gul, grønn, svart, hvit og rød, og mellom 64, 128 eller 256 GB lagringsplass.

iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max har på sin side en mer matt tekstur på baksideglasset, noe vi synes var både stilig og behagelig. Rammen er her laget av rustfritt og polert stål. Her er fargene midnattsgrønn, sølv, stellargrå og gull, og lagringsplassen går fra 64 via 256 og helt opp til 512 GB.

Dette er også nytt i iPhone 11, iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max
 • Romtilpasset lyd som etterligner surround – med støtte for Dolby Atmos

 • Den nye U1-chipen bruker ultrabredbånd til romforståelse – så iPhone 11 kan registrere den nøyaktige plasseringen til andre U1-utstyrte Apple-enheter (perfekt for blant annet AirDrop)

 • Du kan hurtiglade batteriet opp til 50 prosent på 30 minutter med en 18-watts kabel (følger med Pro-modellene, og kan kjøpes til iPhone 11)

 • Raskere og mer effektiv Face ID

 • Smart HDR bruker maskinlæring for å kjenne igjen mennesker på bilder, slik at ansikter får skinne uten at bakgrunnen påvirkes

 • Kameraet har nye typer portretter og flere lyskontrollere som tar i bruk flere kameraer

 • iPhone 11 er vannbestandig ned til to meter i opptil 30 minutter, mens iPhone 11 Pro er vannbestandig ned til fire meter i opptil 30 minutter

 • 4G-støtte i gigabit-klassen – mobilene støtter opptil 30 4G-bånd for den beste roamingen over hele verden

 • Den raskere WiFi 6-standarden (802.11ax) gjør det mulig å laste ned opptil 38 prosent raskere