Internett

– Med Trådløst Bredbånd kan vi leve som vi ønsker

For Einar Ballestad-Mender og familien er det gode livet på landet og stabilt, raskt bredbånd to sider av samme sak. 

Familien Ballestad-Mender

På idylliske Skytøya i Ramnes i Vestfold er det langt mellom naboene – og flere firbeinte fastboende enn mennesker. For folk som søker natur og landlig ro, er det et drømmested å bo.

– Det hender jo at det snør sidelengs og at vannet i stallen fryser. Men det veies opp av fantastiske sommerkvelder og stille, stjerneklare netter. For oss er det perfekt, forteller Einar Ballestad Mender. 

Men familien hadde lenge et problem. Kobberlinjen inn til huset ga ustabilt internett med dårlig kapasitet. Løsningen ble Trådløst Bredbånd fra Telenor. 

– Godt internett er en forutsetning for å kunne bo og leve som vi gjør, forteller Einar. 

Se mer i videoen under:

Livet på hesteryggen

Sammen med kona Rebecca og tre døtre har landskapsarkitekten blåst nytt liv i en gammel familiegård. Kvartetten deler en felles lidenskap som gjør det ekstra viktig å bo slik de gjør – hester. 

Ikke bare er yngste og eldste datter på henholdsvis 7 og 14 aktive ryttere: Mamma Rebecca er kommunikasjonsrådgiver og digital redaktør for Norges Rytterforbund. På gården har de både egne hester og stallplasser de leier ut. 

– Det er mer en livsstil enn en hobby. Hestene skal fôres og holdes i form, og stallen skal rengjøres, så det er temmelig altoppslukende. 

Familien ved middagsbordet

De tre jentene er imidlertid – som barn og unge flest – opptatt av andre ting enn bare ridning. Barna bruker nettet flittig, forteller Einar – både til skolearbeid og fritid.   

– Det digitale har jo blitt stadig viktigere – både i den rare perioden som har vært med hjemmeskole og generelt. De leverer inn lekser og løser oppgaver på iPad. I tillegg er YouTube, sosiale medier og strømming av filmer essensielt.    

Hjemmekontor på låven

For de voksne i familien er stabilt og kjapt bredbånd like viktig: Gårdsdriften kommer i tillegg til de vanlige jobbene, som ekteparet i økende grad utfører hjemmefra. Einar har satt i stand et hjemmekontor på låven, der også de som leier stallplass kan koble seg på nettet.   

– Rebecca er utdannet jurist og jeg er landskapsarkitekt. Vi har brukt mye tid på utdannelse nettopp for å kunne ha interessante jobber og samtidig leve som vi gjør nå. Det handler om å finne en balanse i livet. 

De første årene på Skytøya hadde familien nettilgang via kobbertråd. 

På et sted der du ikke skal gå så altfor langt ut på jordet for å miste mobildekningen, uten umiddelbare utsikter til utbygging av fibernett, var det en tidvis frustrerende løsning – ikke minst for Rebecca, som er avhengig av å kunne laste opp tunge mediefiler for å gjøre jobben sin. 

– Da kunne jeg laste opp ti bildefiler og lage middag mens opplastingen sto og duret, sier hun.  

– Nå som vi har har Trådløst Bredbånd er jobbhverdagen vår helt annerledes. Det er like effektivt som å være på kontoret. 2 TB dekker absolutt alle de ulike behovene vi har som familie, sier Einar. 

Nytt og gammelt møtes

I tillegg til stabilitet, stor datamengde og høy hastighet, er Einar Ballestad-Mender fornøyd med å slippe gravearbeid for å få Trådløst Bredbånd: En diskret antenne på husveggen, var mer enn tilstrekkelig. 

– Å skulle grave kabler ned til offentlig vei ville blitt en stor prosess, så langt fra allfarvei som vi bor. 

Inne i huset, på eldstedatterens rom, står Telenors nyeste ruter – med prisbelønt design signert Snøhetta. At det er en vakker dings er heller ingen ulempe, mener familiefaren. 

– Vi er nok over gjennomsnittlig opptatt av hvordan ting ser ut, ja. Vi har satt opp et tradisjonelt gårdshus med antikviteter og gamle ting, men noen moderne innslag skaper viktige kontraster. Det er denne ruteren definitivt med på å gjøre.

Bestill Trådløst Bredbånd her