Internett

Telenor var med på Norges største datafest

The Gathering er en helt unik sosial feiring av spill- og datakultur. I år som tidligere var det Telenor som leverte nettet til Vikingskipet.

The Gathering

I påsken var nesten tre tusen deltakere samlet i Vikingskipet, for den første utgaven av The Gathering siden 2019 (pandemien har satt en stopper for datafesten i tre år på rad). 

Savnet etter The Gathering har vært stort, dette er tross alt verdens nest største LAN-party, som har vært like tradisjonsrik del av påsken som Kvikk-Lunsj og solvegg for titusenvis av nordmenn siden slutten av 90-tallet.

– The Gathering er datakulturens svar på Norway Cup. Det folk syns er gøy, er det sosiale, forklarer Kristian Lyngstøl, systemutvikler i Telenor og nettverksansvarlig under The Gathering. 

Kablene på The Gathering

Fornøyd med nettet

Telenor har i året sponset The Gathering med lynraskt fibernett. 

Et nett fritt for forsinkelser er selvsagt helt avgjørende om du skal holde på det gode humøret til kravstore TG-deltakere som er høye på energidrikk og søvnmangel. 

Heldigvis var også nettopplevelsen en suksess.


En undersøkelse i etterkant av The Gathering viste at brukerne ratet nettet til 4,8 av 5 stjerner. 

– Telenors tilstedeværelse gjør at deltakerne i salen her ser at vi i Telenor bryr oss om gamingkultur, og at de er en attraktiv gruppe. Det tror jeg er kjempeviktig på lang sikt, og det syns jeg bare vi må fortsette med, sier Lystøl. 

En sosial happening

Bildet av The Gathering-deltakerne som sosialt utilpasse gutter, har heldigvis blitt kraftig revurdert de siste årene. 

For det sosiale er jo tross alt hele poenget med The Gathering. 

The Gathering

De fleste har i dag muligheten til å få lynraskt og stabilt nett hjemme, så når de reiser til The Gathering er det noe annet som lokker: 

– For det første vil folk fremdeles treffes, og dette skal man ikke undervurdere. Det er kjekt å møte andre med samme interesse. 

– For det andre er dette en mulighet for mange ungdommer til å si at «nå er jeg på et sosialt arrangement», og så spille hele dagen uten å få tilsnakk, forklarer Kristian A. Bjørkelo, lektor ved Universitetet i Bergen, til TV 2.

Rekordmange jenter

En av de kuleste utviklingstrendene med The Gathering, er at antallet jenter har gått kraftig opp - i år var det rekordmange kvinner påmeldt. 

Flere av disse kom fra Gamergæls, et nettsamfunn og Discord-gruppe som er ute etter å skape trygge rammer for jenter og ikke-binære som spiller. 

Telenor The Gathering


– Det er mye hets innen gaming, dessverre. Budskapet vårt er at gaming selvsagt også er for jenter. Vi driver også med e-sport, og løfter fram jenter til den norske e-sportscenen for å vise hva vi er gode for, forteller Hanna Byrbotten.

Hun roser samarbeidet med The Gathering.

– Vi er blitt tatt imot med åpne armer. Det har vært et skikkelig bra samarbeid.

Viktig for rekruttering

I tillegg til å levere godt nett, er Telenor til stede på The Gathering fordi det kan være en god rekrutteringsarena når man er på jakt etter de beste teknologihodene. 

Kristian Lyngstøl ble selv oppmerksom på sin nåværende jobb i Telenor, gjennom The Gathering-deltakelsen. 

Kristian Lyngstøl
Kristian Lyngstøl, systemutvikler i Telenor og nettverksansvarlig under The Gathering


– Jeg fikk vite om jobben min i Telenor via TG, og jobben min er mye av det samme som det jeg gjør her. På Telenor gjør vi det selvsagt i en mye større skala, men flere av oppgavene er de samme, sier han. 

Om han tror det blir flere turer til Hamar i påsken?

– Vi er allerede i gang med å planlegge neste år, sier Lystøl.

Telenor på The Gathering
Telenor på The Gathering