Internett

– Gjør styrearbeidet i borettslaget enklere

Brannvarslingssystemet Sfty framstår trygt, smart og enkelt. Det er dommen fra styreleder Jan Hjellum Johansen i Fyllingsdalen borettslag i Bergen.

Sfty

Brannsikkerhet kommer alltid i første rekke. Ikke minst i et borettslag, der en brann i en leilighet nødvendigvis vil påvirke livet til mange mennesker.

I Norge er det styrene som har ansvaret for brannsikkerheten og for å følge opp brannvernlovgivningen. Det innebærer i praksis å virkelig vite at brannvarslingssystemet fungerer i både fellesområder og leiligheter, og at informasjon og kommunikasjon flyter som det skal.

En ypperlig løsning for borettslag som ønsker et tryggere bomiljø er det norskutviklede og smarte varslingssystemet utviklet av selskapet Sfty (uttales Safety), som tilbyr en god rabatt til boligselskaper som har fellesavtale med Telenor.

Her får du ikke bare brannvarsling, men i tillegg en rekke andre funksjoner som gjør hverdagen mer trygg og behagelig – både for de som sitter i styret og beboerne de jobber for.

Klikk her hvis ditt borettslag ønsker mer informasjon

– Enkel og god løsning

Jan Hjellum Johansen er styreleder i Fyllingsdalen borettslag i Bergen. De fikk installert smart trådløs brannvarsling fra Sfty på sensommeren i fjor.

– Vi har jo ikke hatt det så lenge, og det har heldigvis ikke gått noen alarmer ennå. Men det er en veldig enkel og god løsning som vi er fornøyd med.

At Fyllingsdalen borettslag endte opp med å velge Sfty som varslingssystem, skyldes to ting: Samtidig som en brannvernkonsulent gikk gjennom bygningene for å kartlegge sikkerheten, bestemte styret seg for å evaluere kabel- og nettleverandøren – og ta stilling til nye alternativer for begge deler.

Da Telenor la et godt tilbud om Sfty på bordet, var imidlertid saken klar, sier Jan Hjellum Johansen.

– Det gjorde at vi slapp å investere i et eget anlegg, som koster ganske mye penger.

Styreleder Bill Schjelderup (til venstre) i borettslaget Fantoftveien 34 er blant dem som har valgt Sfty. Her med Rolf Nøstdahl, senior konsulent for Sfty i Bergen.
Bill Schjelderup i borettslaget Fantoftveien 34 er blant dem som har valgt Sfty. Her med Rolf Nøstdahl, senior konsulent for Sfty i Bergen.

Innbruddsalarm, luftmåler og styreportal

Først og fremst er Sfty et sikkert system for brannvarsling. Oppstår det en brann, går en melding til en døgnbemannet alarmsentral. Alle beboere får varsling – både gjennom alarmsystemet og via sms.

Viser alarmen seg å være falsk, vil røykvarsleren selv avmelde alarmen og stoppe eskaleringen til andre boenheter slik at en hindrer unødvendig evakuering og utrykning av brannvesenet.

Appen gjør at beboerne også kan følge med, selv om de er bortreist fra leiligheten sin når alarmen går.

Men dette er langt fra det eneste Sfty duger til. Innbruddsalarm og trygghetsalarm er også inkludert i systemet. Det samme er temperatur- og fuktighetsmåler – noe som kommer godt med i et regnvått Bergen, ifølge Jan Hjellum Johansen.

– Vi merker jo godt når det er høy luftfuktighet her. Men med Sfty får vi helt presise varsler om nivåene. Det er spesielt relevant og viktig for bodområdene.

I tillegg letter Sfty deler av styrearbeidet betraktelig, med en portal der styret kan kommunisere direkte med hverandre – og med de andre som sogner til borettslaget.

– Som administrator får jeg ukentlige rapporter om alt jeg trenger å vite, presentert på en oversiktlig måte, forteller styrelederen.

Trygghet uten risiko

Systemet fra Sfty kan skreddersys til ulike boligselskaper og borettslag, alt etter hvilke behov og utfordringer de måtte ha.

Men hvem vil styreleder Jan Hjellum Johansen i Fyllingsdalen borettslag anbefale løsningen til?

– Jeg kan i alle fall anbefale det for styret i eldre borettslag som oss. Det handler mye om enkelheten ved å bruke systemet. Og siden vedlikeholdet utføres av Sfty, er det heller ingen risiko forbundet med å velge dette.

Få et tilbud på Sfty her