Ulovlig Premier League-streaming: Dette risikerer du

Streamer du Premier League fra ulovlige sider gir du hackere og nettsvindlere en real lissepasning. Sidene er nemlig fulle av skadelig programvare.

Ulovlig Premier League streaming

Premier League er det ukentlige høydepunktet for tusenvis av nordmenn, som benker seg foran skjermen for å følge sine favorittlag. 

Med V premium fra T-We kan du se alle kampene, helt lovlig – enten på boksen eller streamet over Telenors stabile nett. 

Samtidig er det en stadig økende trend å streame kamper fra gratissider på internett. Ikke bare er det ulovlig, det er også veldig risikabelt. 

Disse sidene er nemlig som regel fulle av virus og skadelig programvare.

Kan stå ansvarlig for tusenvis av kroner 

Ifølge en rapport fra nettsikkerhetsselskapet Webroot, inneholder omtrent alle (92 prosent) ulovlige streaming-sider for fotball skadevare på en eller annen måte.

Dette er ikke bare små irriterende virus som gir deg noen pop-ups eller litt lag. Metodene og teknikkene nettkriminelle bruker for å hente ut personlig informasjon fra deg blir stadig mer sofistikerte. De er på jakt etter opplysninger som passord, kredittopplysninger, nettleserinformasjon og personnummer.

Her er det snakk om alt fra ulike phishing-feller, ID-tyveri og krypteringsvirus. For å nevne noe. 

I verste fall kan du ende opp med å miste kontrollen over dine digitale kontoer, stå ansvarlig for tusenvis av kroner i uautoriserte transaksjoner og risikere at din identitet misbrukes på det groveste.

Ulovlig Premier League-streaming

Blir lurt til å laste ned skadelige filer 

Rapporten peker på at mange av nettsidene for gratis Premier League-streaming er bygget på eldre protokoller, noe som i praksis betyr at det er enklere for tredjeparter å bryte seg gjennom maskinvarens sikkerhetsmekanismer og misbruke informasjon du eventuelt oppgir på nettsiden.

Sidene tar i bruk triks som falske lenker og knapper for å lure brukere til å laste ned filer og «kapre» nettlesere. Slik kan skadelig programvare installeres på din enhet uten din viten. 

Sidene kan også inkludere falske innlogingsvinduer som ser ut som de tilhører legitime tjenester, eller de kan lure deg til å oppgi personlig kontaktinformasjon, altså phishing.

IPTV

Dette risikerer du med ulovlig IPTV

De siste årene har ulovlige IPTV-løsninger blitt stadig mer populære for streaming av Premier League. IPTV er en betalingstjeneste som tilbyr direktesending av TV-programmer over internett, men mange ulovlige tilbydere selger disse sendingene til sterkt reduserte priser. 

Selv om det er videreselgerne av det stjålne innholdet som i størst grad risikerer bøter, kan i praksis også de som ser på innholdet holdes ansvarlig for lovbrudd. 

Det er flere faktorer som gjør at dette kan være skumle tjenester å ta i bruk.

For det første vet du aldri om dette er tilbydere du kan stole på. For å få tilgang til ulovlig IPTV må du ofte betale en månedlig eller årlig sum, og det er ikke spesielt lurt å dele betalingsinformasjon med lyssky leverandører. 

For det andre, finnes det heller ingen garantier for at tilbudet opprettholdes: Tvert imot jobber både myndigheter og rettighetshavere systematisk med å skru av ulisensierte strømmer. Det kan være kjedelig når du allerede har betalt for et år med tilgang. 

For hackere og nettkriminelle er også ulovlig IPTV som hjemmebane å regne. Blant annet finnes det eksempler på at uønsket kode gjemmes i tekstingen, og at URL-en man kjøper for å få tilgang til Premier League omdirigerer til skadelige sider.

Lovlig Premier League-streaming

Heldigvis finnes det lovlige alternativer til lugubre strømmesider og IPTV. 

Ser du Premier League med V premium slipper du  risikoen for skadevare og svindel. Med på kjøpet får du  tilgang til alt fra Formel 1, europeisk fotball, håndball, verdens største golfturneringer og vintersport. 

Med V premium får du også tilgang til hele film- og seriearkivet i Viaplay-appen. Dette inkluderer prisbelønnede Hollywood-filmer og egenproduserte Viaplay Original-serier. 

Nå kan du også kjøpe alle Premier League-kanalene for poeng. Pakken koster 460 poeng, men forutsetter at du er tilkoblet hjemmenettet - du får dermed ikke se kampene når du er på farta. Velg hvordan du bruker dine poeng her.