Gammel ruter? Slik vet du om den bør byttes ut

Lav sikkerhet, dårlig sikkerhet og lite stabilitet. Gammel ruter kan være en brems i hverdagen.

Gammel ruter kan være frustrerende

Om du opplever at hjemmenettverket ditt går tregt, eller at internett jevnlig ‘stopper opp’, kan det være en god idé å se om problemet ligger i ruteren.

De fleste av oss har svært mange enheter koblet til ruteren. Men når datamaskin, smarttelefoner, TV, nettbrett, og smarte enheter som robotstøvsuger og panelovn skal kobles til én enkelt enhet, krever det at den klarer oppgaven.

I tråd med den teknologiske utviklingen har også ruteren behov utskiftning innimellom. Med oppdatert WiFi-utstyr sikrer du deg at sikkerheten i nettverket er up-to-date, at du får maks ut av hastigheten i abonnementet ditt, og at nettverksforbindelsen er stabil.

Symptomer på gammel ruter

Tregt trådløst nett. Jo flere nye enheter du har som krever internettforbindelse, jo større arbeidsmengde blir det for ruteren. Telenors nyeste WiFi Ruter har to trådløse nett (2,4 GHz og 5 GHz) og støtter de nyeste trådløse standardene. 

Tregt internett i enkelte rom. Murvegger i hjemmet gjør at WiFi-signalet svekkes i rom som ligger langt fra ruteren. Nyere rutere har langt bedre dekning enn eldre modeller. Ved behov kan man også leie WiFi-forsterker. Les mer om dette lenger ned i saken. 

Ruteren blir fryktelig varm. Dersom en eldre ruter er plassert inne i et skap med dårlig ventilasjon, kan overoppheting føre til at ruteren slutter å fungere. Telenors WiFi Ruter har prisvinnende design fra Snøhetta – helt uten antenner. Denne trenger med andre ord ikke å gjemmes bort.

Hvilket utstyr trenger du?

Hva slags utstyr som passer for deg avhenger av hvordan du bor. Noen vil få god WiFi-dekning kun ved hjelp av vår kraftige WiFi Ruter, andre vil ha behov for en eller flere forsterkere i tillegg.

  • Liten bolig opp til 80 kvm - Kun en WiFi Ruter

  • Middels stor bolig 80-170 kvm - Normalt en WiFi Ruter og en WiFi Forsterker

  • Større bolig eller bolig med vanskelige dekningsforhold (flere etasjer eller murvegger)  -  Normalt en WiFi Ruter og to WiFi Forsterkere

Bedre sikkerhet

Nye rutere bør alltid være oppdatert med siste sikkerhetsprogramvare, og det anbefales å ha oppdatert sikkerhetsprogram på pc-en din i tillegg. 

Din trådløse ruter fra Telenor kommer ferdig levert med nødvendige sikkerhetsinnstillinger. Nye kunder blir veiledet gjennom en portal der det er mulig å endre passord og navn på det trådløse nettet. 

Her velger du et nettverksnavn og et nettverkspassord som er lettere å huske enn en kryptisk kombinasjon av tall og bokstaver. Samtidig kvalitetssikres da passordet. 

– Når du er kunde hos Telenor, er det viktig at du benytter de trådløse ruterne som Telenor tilbyr. Dette er viktig for at vi skal kunne gi deg god service når du trenger det. Kjøper du en ruter som ikke vi kjenner til, kan vi ikke garantere for sikkerheten og heller ikke hjelpe deg om du sliter med noe, sier Telenors ruter- og hjemmenett-ekspert Clas Mehus. 

Les flere sikkerhetsanbefalinger fra Clas, og hvordan du sikrer hjemmenettverket ditt her.


I Telenors abonnement er både sikkerhetspakke for PC og Nettvern inkludert.

Telenors WiFi Ruter.

Flere fordeler med ny ruter

Mindre påvirket av omgivelsene. En nyere ruter har bedre trådløse egenskaper enn en gammel ruter. Den er mindre utsatt for interferens fra nabonett og eksempelvis babycall – noe som kan påvirke ytelsen i nettet.

Bedre stabilitet. Mange opplever at bredbåndslinjen og hjemmenettet blir bedre når de bytter ruter. Grunnen er, som nevnt over, at nye rutere har to trådløse nett (2,4 GHz og 5 GHz). Med Telenors nyeste WiFi Ruter er du alltid oppdatert med den siste teknologien. Samtidig fortsetter Telenor også å oppdatere ruteren flere år etter at den er blitt erstattet av enda nyere modeller.

Oppdatert teknologi. En ny ruter kommuniserer også bedre med den nyeste teknologien i hjemmet enn det en gammel ruter gjør. Med økt kapasitet i ruteren kan dessuten flere enheter være på nett samtidig. De er også designet, tilpasset og optimalisert for andre tjenester fra Telenor, som for eksempel T-We.

Omfattende kundeservice. Våre kundebehandlere kjenner Telenors rutere inn og ut, og kan derfor tilby mer omfattende kundeservice enn det som vil være tilfelle med rutere fra en tredjepart.

Alltid WiFi

Leier du WiFi-utstyr fra Telenor, får du også en fornøydhetsgaranti. Et dedikert team av eksperter hjelper deg å få optimial WiFi-dekning inne.

Har du kraftige murvegger eller et stort hus, kan det være at du trenger en eller flere forsterkere som kan kommunisere med hverandre i et mesh-nettverk.

Om det oppstår problemer skal du få eksperthjelp helt til du blir fornøyd.

Og hvis du mot all formodning ikke blir tilfreds, får du pengene tilbake for inntil 60 dagers leie.

Les mer om dette

Med Alltid WiFi får du:
  • Utstyr designet av Snøhetta

  • Mesh-løsning

  • Optimal WiFi-dekning i hele hjemmet

  • Smart WiFi - velger automatisk beste nett (2,4 og 5GHz)

  • Enkel oppkobling, enkelt å bruke

  • Eksperthjelp - uten ekstra kostnad

  • Fornøydhetsgaranti