Hvilket mobildeksel bør du velge?

Trendy eller praktisk? Hva er viktigst for deg når du velger deksel til mobilen din? Her guider vi deg gjennom hvilket deksel du burde velge.
Bilde av ulike mobildeksler

Når du kjøper deg ny mobil, bør du kjøpe et nytt deksel med det samme. Men hvorfor er det så viktig med et deksel? Et vanlig deksel beskytter mobilen din mot riper, små slag og knuste skjermer, mens de mer avanserte også kan beskytte mot vann, støv og fall.

Mobildeksler kommer i mange ulike materialer og typer, som skinn, silikon og plast, og som bakdeksel, deksel med kortholder og bumper.

Her kan du se hele utvalget vårt av mobildeksler

En titt på ulike typer deksel

Fordelen med et lommebokdeksel, er at du har beskyttelse rundt hele telefonen. En bumper fungerer derimot litt som en «støtfanger», og vil ikke beskytte like godt. Her bør du i tillegg ha en skjermbeskyttelse.

Går du for et klassisk bakdeksel, vil telefonen din være godt beskyttet, men også her bør du kombinere med en skjermbeskyttelse – da beskytter du også fremsiden.

Når du skal velge mobildeksel til telefonen din, bør du tenke over hvilke behov og type hverdag du har. Bruker du mobilen mye eller lite? Mest inne eller ute? Mens du er i aktivitet eller i ro? Og ligger den og slenger mot andre ting i vesken eller lommen din?

NB! Hvis du har en iPhone 12-modell eller nyere og vil utnytte MagSafe-teknologien, trenger du også et deksel med MagSafe-støtte.

Vi har samlet sammen et knippe deksler, som alle beskytter godt – for ulike behov:

For deg som vil ha en mobil som tåler en støyt

Har du en aktiv hverdag hvor du bruker mobilen mye på farta, trening og jobb, bør du gå for kraftig beskyttelse, som for eksempel Speck. Dekselet er gjennomsiktig og klart, og har to lag med avansert, støtsikkert materiale. Det beskytter mobilen din mot fall på opptil tre meter – gang etter gang.

Kanten av dekselet legger seg 1-2 mm rundt hele skjermen, noe som beskytter glasset hvis du legger mobilen med fronten ned eller mister den.

Dekslene må overleve omfattende testing i Tech21s laboratorier, og testmetodene er godkjent av Storbritannias nasjonale instituttet for målestandarder. Du kan derfor være trygg på at dekslene deres er blant markedets aller mest råbuste.

iPhone-brukere kan velge mellom helt gjennomsiktig eller gjennomsiktig med mønster, et lommebok-deksel eller et som er kompatibelt med MagSafe-tilbehør.

For deg med normal bruk

Er du mer forsiktig av deg, og ikke har behov for det kraftigste dekselet, vil KEY silikondeksel for iPhone, Samsung, eller Sony være perfekt. Det beskytter mobilen din mot riper og skader. 

Du kan også få silikondekslene i forskjellige farger, avhengig av hvilken mobil du har. De fungerer ypperlig med trådløs lading, men pass på at du kjøper et MagSafe-kompatibelt deksel hvis du har en iPhone 12 eller nyere. I denne kategorien er det også et stort utvalg av originaldeksler fra både Apple og Samsung.

Husk at du også bør ha skjermbeskyttelse da disse dekslene kun gir god beskyttelse for baksiden av mobilen.

Mobildekselet for den stilbevisste

Foretrekker du farger og mønstre, og kanskje et par deksler å bytte på? Vi har et stort utvalg deksler fra blant annet iDeal of Sweden, som byr på både ensfargede, fargerike og mønstrete varianter for Samsung og iPhone.

Eller hva med noe litt mer tidløst? Dbramante Lynge er laget av ekte skinn i et enkelt design, som gir dekselet en elegant og sofistikert look. Velg mellom svart og brun. 

For deg som er glad i tech

Er du ute etter et mer originalt deksel, kan LED View cover for Samsung-telefoner passe deg godt. Det er et beskyttelsesdeksel med LED-lamper, som lyser opp med ulike varsler. Mobilen din er aktiv selv når dekselet er lukket, og du kan bruke telefonen uten å åpne det. Du kan for eksempel svare på anrop og slå av alarmer med et enkelt sveip. Det følger også med kortholder på innsiden av dekselet.

Har du en Galaxy S-mobil, er også Clear View-dekselet et godt alternativ. Det beskytter begge sider og har et unikt design med et klart vindu som viser varslene dine. Også dette dekselet lar deg blant annet deg besvare anrop og stoppe musikken din – uten at du må løfte frontdekselet og berøre skjermen. Velg mellom flere behagelige farger.

Annen type skjermbeskyttelse

Går du for et klassisk bakdeksel, vil telefonen din være godt beskyttet, men det kan likevel lønne seg å kombinere dette med en skjermbeskyttelse – da beskytter du også fremsiden. Dersom du bestiller skjermbeskytter sammen med en ny telefon, setter vi skjermglasset på for deg helt kostnadsfritt.

Se alle våre skjermbeskyttere

... og litt annet tilbehør som kan gjøre susen

I tillegg til selve dekselet, har vi også en rekke annet tilbehør som kan gjøre det lettere å bruke mobilen i hverdagen ... som for eksempel dette: