Hvilket deksel bør du velge?

Bilde av ulike mobildeksler
Trendy eller praktisk? Hva er viktigst for deg når du velger deksel til mobilen din? Her guider vi deg gjennom hvilket deksel du burde velge.

Når du kjøper deg ny mobil, bør du kjøpe et nytt deksel med det samme. Men hvorfor er det så viktig med et deksel? Et vanlig deksel beskytter mobilen din mot riper, små slag og knuste skjermer, mens de mer avanserte også kan beskytte mot vann, støv og fall.

Mobildeksler kommer i mange ulike materialer og typer, som skinn, silikon og plast, og som bakdeksel, lommebokdeksel og bumper.

En titt på ulike typer deksel

Fordelen med et lommebokdeksel, er at du har beskyttelse rundt hele telefonen. En bumper fungerer derimot litt som en «støtfanger», og vil ikke beskytte like godt. Her bør du i tillegg ha en skjermbeskyttelse.

Går du for et klassisk bakdeksel, vil telefonen din være godt beskyttet, men også her bør du kombinere med en skjermbeskyttelse – da beskytter du også fremsiden.

Når du skal velge mobildeksel til telefonen din, bør du tenke over hvilke behov og type hverdag du har. Bruker du mobilen mye eller lite? Mest inne eller ute? Mens du er i aktivitet eller i ro? Og ligger den og slenger mot andre ting i vesken eller lommen din?

Vi har samlet sammen et knippe deksler, som alle beskytter godt – for ulike behov:

For deg som er ekstra klossete

deksel

Har du en aktiv hverdag hvor du bruker mobilen mye på farta, trening og jobb, bør du gå for kraftig beskyttelse, som Tech 21 Pure Clear til iPhone eller Samsung. Dekselet er gjennomsiktig og klart, og har to lag med avansert, støtsikkert materiale. Det beskytter telefonen din mot fall på opptil 2 meter – gang etter gang. Kanten av dekselet legger seg 1-2 mm rundt hele skjermen, noe som beskytter glasset hvis du legger mobilen med fronten ned eller mister den.

For deg med normal bruk

deksel

Er du mer forsiktig av deg, og ikke har behov for det kraftigste dekselet, vil KEY silikondeksel for iPhone eller Samsung være perfekt. Det beskytter mobilen din mot riper og skader, og den gjennomsiktige fargen gjør at fargen på telefonen din vises.

For moteløven

deksel

Foretrekker du farger og mønstre, og kanskje et par deksler å bytte på? Vi har et stort utvalg deksler fra blant annet iDeal of Sweden, som byr på både ensfargede, fargerike og mønstrete varianter.

Eller hva med noe litt mer tidløst? Dbramante Lynge er laget av ekte skinn i et enkelt design, som gir dekselet en elegant og sofistikert look. Velg mellom svart og brun. Er du glad i marmor, vil kanskje dette dekselet falle i smak? Velg mellom mange ulike farger.

For deg som er glad i tech

deksel

Er du ute etter et mer originalt deksel, kan LED-View cover for Samsung-telefoner passe deg godt. Det er et beskyttelsesdeksel med LED-lamper, som lyser opp med ulike varsler. Mobilen din er aktiv selv når dekselet er lukket, og du kan bruke telefonen uten å åpne det. Du kan for eksempel svare på anrop og slå av alarmer med et enkelt sveip. Det følger også med kortholder på innsiden av dekselet.

Her kan du se hele utvalget vårt av mobildeksler

Annen type skjermbeskyttelse

Går du for et klassisk bakdeksel, vil telefonen din være godt beskyttet, men det kan likevel lønne seg å kombinere dette med en skjermbeskyttelse – da beskytter du også fremsiden.

Se alle våre skjermbeskyttere