8 grunner til hvorfor vi elsker AirPods Pro

De er små, leverer stor lyd – og har støydemping i toppklasse.

Krystallklar lyd med AirPods Pro

Etter den enorme suksessen Apple har opplevd med AirPods, som først ble lansert i 2016, kom AirPods Pro noen år senere og løftet den trådløse og sømløse lydopplevelsen til et helt nytt nivå.

Kjøp AirPods Pro

Her er åtte grunner til hvorfor vi elsker AirPods Pro:

1. De sitter som støpt

AirPods Pro sitter godt på plass inne i øregangen, godt hjulpet av et par myke, avtagbare silikonplugger. Med i esken følger tre forskjellige størrelser av disse pluggene, slik at du kan finne en passform som passer perfekt for deg – en god nyhet for dem som ikke helt fant seg til rette med de vanlige AirPodsene.

Når du har funnet størrelsen som passer best for deg, vil du merke at pluggene sitter såpass godt i ørene at du kan føle deg trygg på at de ikke faller ut, selv om du er ute på en joggetur. Samtidig utjevnes trykket inni ørene når du har dem på, slik at du knapt merker at ørepluggene sitter i – og kan høre på akkurat det du vil i time etter time.

Du tar enkelt av og på silikonpluggene med et klikk, noe som gjør det langt lettere å holde dem rene etter hvert som du bruker dem.

2. De har kompromissløs lyddemping

AirPods Pro har aktiv støydemping, en funksjon de fleste av oss forbinder med langt større headsett. Takket være to mikrofoner – både en ekstern og en inni øret – lytter ørepluggene etter uønsket lyd. Disse lydene blir deretter dempet ved at AirPods Pro generer motlyd. Temmelig avansert, men det viktigste for deg er at det virker – og det veldig bra. Vi har testet ørepluggene både på offentlig transport og i åpent kontorlandskap, og det er som natt og dag når modusen skrus på.

Om du derimot har behov for å høre omgivelsene dine, kan du med enda et klikk fremheve lydene rundt deg.

AirPods Pro sitter godt i ørene

3. De leverer fantastisk lyd

Ikke la deg lure av den lille størrelsen – du får virkelig servert lyd i toppklasse med AirPods Pro. Her er lydbildet stort, klart og luftig, takket være det Apple kaller «Adaptive EQ», som tilpasser lydbildet etter øret ditt.

Kombinert med den gode passformen og støydempingen, kan du nyte den krystallklare lyden uten andre støykilder eller forstyrrelser – noe som er kjærkomment enten du lytter på bussen, jobben eller på trening.

4. De er mindre

De hvite AirPods-pinnene er etter hvert blitt et vanlig syn rundt om i bybildet. Det vil det også bli med de nye AirPods Pro – selv om disse ikke er like synlige, takket være noe kortere stenger som stikker ut av øret. Det betyr også at det er mindre sjanse for at for eksempel jakkekragen river en av pluggene ut av øret.

Selv om stengene er kortere, plukker AirPods Pro likevel opp stemmen din tydelig og klart når du snakker i mobilen. Våre tester viser at samtalepartneren hører stemmen din godt, selv om du befinner deg for eksempel i en butikk med høy bakgrunnsmusikk.

5. Den sømløse opplevelsen mellom Apple-produkter

Spesielt om du jobber mye på en Mac, er dette svært velkomment. Du kan høre på musikk eller se en video med AirPods Pro på maskinen – og om det ringer på mobilen, er det enkelt og sømløst å ta samtalen der – også på AirPods Pro.

Etter oppdateringen til iOS 13 kan du forøvrig dele lyden på en iPhone med flere AirPods, både de opprinnelige versjonene og AirPods Pro. Perfekt om du vil dele en film- eller musikkopplevelse med noen andre!

6. De tåler svette og regn

Selv om du ikke kan svømme med AirPods Pro, tåler de godt å bli brukt i regnvær eller under svette treningsøkter takket være en IPX4-sertifiserering. Bare vær obs på at ladeboksen ikke tåler vann i like stor grad!

AirPods Pro på svart bakgrunn

7. Kan lades trådløst – og varer lenge

Selve AirPods Pro-pluggene lar deg lytte uavbrutt i nærmere fem timer, eller 4,5 timer om du har støydempingen aktivert hele tiden. Samtidig har du alltid med deg ekstra batteri i ladeboksen, som til sammen kan gi deg rundt et døgns lyttetid før den må lades opp – dette kan skje enten med den medfølgende USB-C til lightning-kabelen, eller trådløst (ladekassen støtter Qi-standarden).

Går pluggene tomme for strøm, trenger du bare å ha dem i ladeboksen i fem minutter – så har du en times ekstra lyttetid!

8. Vanskeligere å «trykke feil»

Av og til må man justere hvordan proppene sitter i øret … og med de første AirPodsene kunne det da hende at man også kom borti touchknappen i farta. Det slipper du med AirPods Pro!

Her er nemlig kontrollene flyttet ut på stangen, der du må «klypeklikke» for å gjøre noe – som aktivere Siri, eller å bytte fra aktiv støyreduksjon til lydfremheving. Du bruker også denne trykksensoren til å kontrollere musikk og anrop – og den er alltid lett tilgjengelig, uten at man «kommer borti» når du vil dytte proppen på plass i øret.

Se vårt lydutvalg fra Apple her