Vi har testet Samsung Galaxy Buds

Samsung
Samsungs nye øreplugger er gode på alt.

Galaxy Buds er etterfølgerne til Samsungs Gear IconX, men har nok blitt litt overskygget av spennende nyheter som de nye Galaxy S-mobilene og den fremtidsrettede brettbare Galaxy Fold.

Likevel: Galaxy Buds er absolutt verdt å få med seg.

De små og lekre ørepluggene leverer på alle områder, enten det er batteri, samtalekvalitet eller brukervennlighet. Og ikke minst: De gir også knallgod lyd.

Lyst på nye øreplugger?
Bestill her
Samsung
Samsung Galaxy Buds er små, elegante og helt trådløse.

Utrolig enkle i bruk

Galaxy Buds er svært enkle å koble til. Om ikke Bluetooth er aktivert på mobilen din, skrur du det på. Så snart du åpner ladeetuiet får du en beskjed i Galaxy Wearables-appen om at pluggene kan pares med mobilen din. Det er denne appen du også bruker for å justere innstillingene for Galaxy Buds.

Når du har gjort dette én gang, vil pluggene heretter koble seg automatisk til mobilen din med en gang du åpner etuiet. Etuiet er forøvrig lite og elegant, og enkelt å ha med seg i farta. Vi vil anbefale å alltid oppbevare budsene i etuiet – så unngår du at de forsvinner.

Etter å ha sett produktbildene av Galaxy Buds ble vi overrasket over hvor små ørepluggene egentlig er. De er veldig lette og hendige, men sitter likevel godt i øret. Pluggene har en liten «finne» av gummi som sørger for at de sitter godt på plass, og ikke detter ut.

Og bare så det er klart: Galaxy Buds er helt trådløse. Det er altså ingen ledninger som trekker pluggene ut av posisjon eller henger seg fast i ting.

Samsung
Du styrer pluggene enkelt med appen Galaxy Wearables.

Knallgod lyd

Den anerkjente produsenten AKG har tunet pluggene, og det merkes. Lyden er utrolig god, med fin gjengivelse i alle frekvensområder. I Wearables-appen finner du også en equalizer som lar deg spisse lyden etter fem ulike innstillinger. Hvis du vil trykke til med litt ekstra bass, er det altså her du gjør det.

Galaxy Buds er utstyrt med to mikrofoner i hver propp – én innvendig og én utvending. Mikrofonene analyserer lyden fra omgivelsene dine og jobber aktivt med å kompensere for støy. Dette kjenner vi igjen fra større hodetelefoner, men Galaxy Buds gjør faktisk en overraskende effektiv jobb med å dempe omgivelseslyden, til tross for størrelsen.

Det kan også ofte være nødvendig å slippe inn lyden fra omgivelsene, for eksempel hvis du er ute og går midt i byen der det er mye som skjer eller noen prøver å snakke til deg på kontoret.

Galaxy Buds har en funksjon som Samsung kaller «Enhanced Ambient Sound» som gjør det mulig å slippe inn all omgivelseslyd samtidig som du lytter til musikk. Pluggene har også et filter som gjenkjenner og fremhever stemmer. Hører du på musikk i et åpent kontorlandskap, kan dette være nyttig når noen vil snakke med deg.

Samsung
Samsung Galaxy Buds er små, elegante og helt trådløse.

Intuitiv navigering

Det er enkelt å aktivere Enhanced Ambient Sound når du faktisk har behov for å høre lyden fra omgivelsene. Du kan nemlig velge å slippe inn lyden utenfra kun når du legger fingeren på en av ørepluggene. Når du tar fingeren vekk stenges lyden ute igjen. Denne innstillingen aktiveres enkelt i Wearables-appen.

Hvis du ikke har bruk for dette, kan du velge at volumet skal gå opp eller ned når du legger fingeren over en av plugg. Du velge å gi talekommandoer til Samsungs Bixby-assistent.

Touchflaten på Galaxy Buds kan også brukes til å navigere i musikkbiblioteket ditt. Du trykker én gang for å spille av lyden eller sett den på pause. Med to trykk hopper du til neste spor eller besvarer eller avslutter en samtale. For å spille av forrige spor trykker du tre ganger.

Samsung
Galaxy Buds kan styres ved å trykke eller legge fingeren på pluggene. Du trenger ikke ta opp mobilen fra lomma.

Glimrende samtalekvalitet

De to mikrofonene har også en annen positiv innvirkning: de sørger for optimal samtalekvalitet, uansett hvor du befinner deg.

Under telefonsamtaler analyserer Galaxy Buds støynivået rundt deg og veksler mellom de to mikrofonene. I støyfulle omgivelser brukes den indre mikrofonen slik at pluggene plukker opp stemmen din fra innsiden av kroppen din. Når det ikke er så bråkete, brukes den utvendige mikrofonen.

Våre samtaler med Galaxy Buds holdt gjennomgående høy kvalitet – både i et åpent kontorlandskap og i travle gågater. Personen på andre enden av linjen hørte oss uansett klart og tydelig.

Holder koken hele dagen

Vi har heller ingenting å utsette på batteritiden. Galaxy Buds takler seks timer med strømming og fem timers samtaletid mellom hver opplading. Går du tom for strøm putter du bare pluggene i etuiet – på bare 15 minutter får du da i underkant av to timers batteritid. Et fullt oppladet etui kan forlenge lyttetiden din med rundt syv timer.

Etuiet støtter også trådløs lading, og passer dermed som hånd i hanske til nye Samsung Galaxy S10 og S10+. Mobilene har nemlig trådløs batterideling, som kan gi Galaxy Buds en liten dytt hvis du ikke har tilgang til en stikkontakt.

Galaxy Buds lades gjennom USB-C-inngangen på baksiden av etuiet, og ladekabel følger med.

Samsung
Det elegante etuiet kan lades trådløst – perfekt sammen med trådløs batterideling fra Samsung Galaxy S10 og S10+.

Enkel tilkobling

Samsung Galaxy Buds er laget for enkel tilkobling med alle mobiler, nettbrett og datamaskiner med Bluetooth-støtte. Vi hadde ingen problemer med å koble til pluggene med enheter fra andre produsenter.

Wearables-appen er veldig enkel i bruk gir og forteller deg tydelig hvor mye batteri det er i hver øreplugg.

Og til glede for alle oss rotehuer: Appen har funksjonen «Finn ørepluggene mine». Her kan du spille av en lyd fra én eller begge pluggene dersom du ikke vet hvor den eller de er blitt av. Lyden øker gradvis og bør kunne trenge gjennom selv de tykkeste sofaputer.

Samsung
Finner du ikke igjen pluggene? Galaxy Wearables-appen spiller av en lyd i pluggene så du hører hvor de er.