Møt en mentor!

Girls create tech
-Jeg ble mentor i Girls Create Tech Academy fordi jeg vil at flere jenter skal prege framtida, og Telenor, sier Kristine Devold i Telenor.

Kristine Devold (28) er investor relations manager i Telenor og var av seks mentorer i PLAN International og Telenor Norge sitt første Girls Create Tech Academy, som har som mål å få flere jenter til å velge både utdanning og karriere innen teknologi.

I akademiets første år var hun vært veileder for seks 14 år gamle jenter som skulle velge videregående utdanning.

-Jeg er kanskje litt over gjennomsnittet interessert i å få flere damer inn i teknologi og ledelse. 80 prosent av kjøpsbestemmelsene i heimen blir tatt av damer, men de er i liten grad med på å utvikle produktene de kjøper. Dette vil jeg endre på, sier hun.

Fra intern til investor relations

Kristine kom som summer intern rett fra studiene ved NHH for fem år siden og fikk fortsette som 1-åring trainee. Dette førte til fast jobb og hun fikk jobbe med strategi i grensesnittet mellom teknologi og business. Så var hun ansvarlig for Telenor Norges fiberinvesteringer i privatmarkedet, før hun i år startet i ny jobb innen Investor Relations i Telenor Group.

-Min reise i Telenor viser at man kan gjøre så utrolig mye forskjellig og spennende innen teknologi!  Jeg håper min historie kan være med på å inspirere jentene, sier hun.

Ville lage miljø-app

girls in tech

De forskjellige gruppene i akademiet jobbet gjennom et år med et konsept eller en ide som de presentere på siste samling i juni. Da hadde jentene fått foredrag og demonstrasjoner i alt fra cybersikkerhet til 5G og AI.  

-I gruppa mi snakka vi mye i starten om hva de ble motivert av, og felles for dem alle var klima og miljø. Da bad jeg dem om å sette seg inn i ulike konsepter for delingsøkonomi, og de ble veldig inspirert av Tise. Så de kom opp med en ide om en app mot unge basert på gamification, sier Kristine.

damer foran PC

Ønsker flere damer til Telenor

Kristine forteller at hun er opptatt av å komme til kjernen av hvilke strukturer som opprettholder kjønnsmønstrene, og av å finne ut av hvilke myter man må til livs for å få til endringer.

- Forskningen viser at jenter er mer risikoaverse enn gutter, men jeg tviler på at det ligger i genetikken. Helt fra vi er små blir gutta satt til å konkurrere, mens vi jenter blir satt til å pynte og dulle med form og farge. Dermed er kanskje 10. trinn for seint for å kunne påvirke disse jentene. Kanskje vi skulle hatt et eget akademi allerede i barnehagen, ler hun.

girls i tech

Uansett tror og håper hun at Girls Create Tech programmet har inspirert noen jenter til å vurdere STEM-fag i videre utdanning, og Telenor.

-Jeg ønsker meg flere damer i Telenor! Om 10 år håper jeg noen av jentene i akademiet søker seg til oss. Jeg håper også at dette programmet gjør at Telenor åpner seg mer opp for barn og unge. Teknologiinteressen kan tennes veldig tidlig, nemlig, sier Kristine.