Pressemeldinger

– Vi har tatt løkkefotballen tilbake

7500 gutter og jenter 110 klubber fra hele landet er påmeldt til Telenor Xtra, fotballfritidsordningen som gir et godt og kvalitetssikret tilbud til barna etter skoletid. Finn klubber fra ditt distrikt i tabellen under.
Som en del av Telenor Xtra, får enkelte spillere mulighet til å treffe det norske landslaget. Her er det Markus Henriksen som er omgitt av unge håpefulle. Foto: Bildbyrån

(Fornebu, 9. september 2019) 7500 gutter og jenter 110 klubber fra hele landet er påmeldt til Telenor Xtra, fotballfritidsordningen som gir et godt og kvalitetssikret tilbud til barna etter skoletid. Finn klubber fra ditt distrikt i tabellen under.

Telenor Xtra er en fotballfritidsordning i regi av Telenor og Norges Fotballforbund. Målet er å tilby barn en fritidsordning med fokus på fysisk aktivitet, fair play, trening av sosiale ferdigheter, kosthold og leksehjelp. Barna skal bli utfordret på samarbeid, selvstendighet, ansvar og planlegging.
Birger Meling, landslagsspiller fra Rosenborg, instruerer jenter på en inspirasjonsdag på Ullevaal stadion. Foto: Bildbyrån

– Vi har tatt løkkefotballen tilbake. Mange savner de gode gamle dager da barna fylte gater og løkker etter skoletid. Telenor Xtra er norsk fotballs svar på hvordan vi møter fremtiden, s sier Alf Hansen, direktør i utvklingsavdelingen i NFF, og fortsetter:

– Hele opplegget er faglig grundig og kan enkelt tilpasses klubben. Fotball er selvfølgelig hovedaktiviteten, og vi kjører skreddersydde økter med et sett av øvelser tilpasset det enkelte alderstrinn. Det gir både fotballglede og utvikling. Men klubbene krydrer også med andre aktiviteter og sosiale tiltak på dager som egner seg til det.

Sunn fritid landet rundt

Siden oppstarten i 2012 er fritidsordningen etablert landet rundt.

– Vi ser at kvalitet i barnefotballen er viktig både for breddefotballen og toppfotballen - for kvalitet skaper trivsel og utvikling. Konseptet Telenor Xtra gir et godt og kvalitetssikret tilbud til barna etter skoletid som vil komme fotballen og samfunnet for øvrig til gode. Vi ser allerede nå at barn som har deltatt på Telenor Xtra har et høyt ferdighetsnivå og ofte høyere enn andre, sier Hansen.

Gjør en forskjell

– Jeg tror dette programmet fungerer fordi vi tilbyr helhetlig omsorg for barn i en travel familiehverdag. Etter skoletid er barn mye alene, det er mye inaktivitet og dårlig kosthold. Alderen 8-12 år er gullalderen for å lære balanse og koordinasjon. Men barn trenger også å lære andre gode vaner i denne alderen. Derfor tilbyr vi en totalpakke av kosthold, fokus på sosiale ferdigheter og fairplay, leksehjelp, og muligheter til å utvikle fotballferdigheter, forklarer Hansen.

Per Anders Vold (t.v) og Petter Svendsen fra Telenor Norges sponsoravdeling sier Telenor Xtra er et tydelig satsingsområde fra Telenors side. Foto: Martin Fjellanger

En del av Telenors breddesatsing

Sponsorsjef Petter Svendsen i Telenor har registrert debatten i media om fotballakademier, og hva som er viktigst av topp og bredde. Han er tydelig på at Telenor Xtra er et breddetilbud.

– Her ønsker vi flest mulig, best mulig og lengst mulig.Telenor har en sponsorstrategi både for topp og bredde. Vi er hovedsponsor for kvinnelandslaget, delsponsor for herrelandslaget og FIFA E-sport landslaget, men er også tydelig på at bredden er viktig. Telenor Cupen, som er aldersbestemt NM for 16-19 åringer, er også et eksempel på dette ut over Telenor Extra.

Telenor Xtra med 7500 jenter og gutter kjennetegnes av breddetanken ved at alle spiller i like drakter, alle får et godt måltid, og ikke minst trening av skolerte trenere, sier Svendsen.

Les mer om Telenor Xtra her:

https://www.fotball.no/barn-og-ungdom/telenor-xtra/


For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Peter Svendsen, sponsorsjef Telenor, telefon: 90055402, e-post: petter.svendsen@telenor.com

Alf Hansen, direktør sportsavdelingen Norges Fotballforbund, telefon: 99572317, e-post: alf.hansen@fotball.no


Så langt er disse klubbene påmeldt. Flere kan komme til.


Akershus fotballkrets:

Dalen
Eidsvold Turn Fotball
Fjellhamar FK
Fet
Gjelleråsen IF
Nittedal IF

Agder:
FK Vigør
Flekkefjord Fotballklubb
Fløy-Flekkerøy
Kvinesdal IL
Lyngdal
Mandalskameratene
Randesund
Risør FK
Søgne FK
Vindbjart FK
Våg FK

Buskerud:Hokksund IL
IL Ros
Lier IL
Slemmestad IL
Stoppen SK
Strømsgodset Toppfotball

Hordaland:

Askøy Fotballklubb
Austevoll
Bønes IL
FK Voss
IL Sandviken
Lysekloster IL
Nest-Sotra
Nore Neset IL
Norheimsund FK
Os Turnforening
Stord Fotball
Tertnes Fotball
Vestsiden-Askøy IL
Øystese

Hålogaland:
Leknes Fotballklubb

Indre Østland:
FK Gjøvik-Lyn
Flise AIL
Furnes Fotball
Harestua IL
Raufoss Fotball
Vind IL

Nordland:
IK Grand Bodø
Sandnessjøen IL Fotball

Nordmøre og Romsdal:
Clausenengen FK
Træff
Åndalsnes IF

Oslo:
Hasle-Løren IL
Haslum
Heming
Jardar Fotball
KFUM-kameratene IL Fotball
Kjelsås
Kolbotn
Langhus
Røa
Ski IL Fotball
Snarøya Fotball
Vålerenga Fotball
Øvrevoll Hosle IL
Årvoll IL Fotball

Rogaland:
Austrått IL
Brodd Fotballklubb Stavanger
Bryne FK
Buøy Fotball
FK Vidar
Forus & Gausel
Ganddal IL
Havdur
Hinna Fotball
Klepp
Moi IL
Randaberg IL Fotball
Sandnes Ulf
Sandved IL
Sola Fotball
Sportsklubben Haugar
Vaulen IL
Sportsklubben Vedavåg Karmøy
Ålgård FK

Sunnmøre:
Aksla IL
Bergsøy IL Fotball
Blindheim IL Fotball
Brattvåg IL Fotball
Guard Sportsklubb
Hødd Fotball
Spjelkavik IL
Volda Fotball
Ørsta IL

Telemark:
Sauherad IL
Skarphedin IL
Tollnes Fotball

Troms:
Hamna IL
Tromsø IL

Trøndelag:
Egge IL
Sverresborg IL

Vestfold:
Flint Tønsberg
Gjekstad og Østerøya IL
Sandefjord BK
Store Bergan IL

Østfold:
Kvik Halden FK
Lisleby FK
Råde IL
Sarpsborg FK