Pressemeldinger

Vekst i Telenor Xtra

82 klubber er påmeldt til Telenor Xtra, fotballfritidsordningen som gir et godt og kvalitetssikret tilbud til barna etter skoletid, med Hallvar Thoresen som rektor.

(Fornebu, 9. september 2014) 82 klubber er påmeldt til Telenor Xtra, fotballfritidsordningen som gir et godt og kvalitetssikret tilbud til barna etter skoletid, med Hallvar Thoresen som rektor.

Telenor Xtra er en fotballfritidsordning i regi av Telenor Norge og Norges Fotballforbund. Målet er å tilby barn en fritidsordning med fokus på fysisk aktivitet, fair play, trening av sosiale ferdigheter, kosthold og pedagogisk kyndig leksehjelp. Barna skal bli utfordret på samarbeid, selvstendighet, ansvar og planlegging.

Sunn fritid landet rundt
Siden oppstarten i 2012 er fritidsordningen etablert landet rundt. Med unntak av Finnmark er alle fotballkretser representert med egne Telenor Xtra-ordninger. Det er rektor Hallvar Thoresen spesielt fornøyd med.

– Vi ser at kvalitet i barnefotballen er viktig både for breddefotballen og toppfotballen - for kvalitet skaper trivsel og utvikling. Konseptet Telenor Xtra gir et godt og kvalitetssikret tilbud til barna etter skoletid som vil komme fotballen og samfunnet for øvrig til gode, sier Thoresen.

Gjør en forskjell
Hans rolle er å lede hele prosjektet, og være en pådriver og tilrettelegger for alle klubbene som ønsker å arrangere Telenor Xtra.

– Først og fremst synes jeg det er morsomt å jobbe med unger og med noe som jeg tror gjør en forskjell, men motivasjonen min er også i forhold til norsk fotball, sier Thoresen.

Avsparket for tredje sesong med Telenor Xtra tas på Ullevaal stadion i dag. Alle de 82 arrangørklubbene er representert for å få oppdateringer, samt sikre kompetanseoverføring mellom de ulike klubbene.

– Fikk servert ordningen på sølvfat
Sandviken Idrettslag i Bergen er et eksempel på en klubb som lykkes godt med å rekruttere jenter inn i ordningen.
I IL Sandviken var det Ingvild Jarnæs som satte i gang ordningen i februar 2012. Hun ville starte en fotballfritidsordning, og kom over Telenor Xtra.

– Her fikk vi fritidsordningen servert på sølvfat. Hele opplegget var faglig grundig og vi kunne enkelt tilpasse det vår klubb. Vi knyttet det opp mot spillere i toppfotballen som kom inn som trenere, og vi fikk enorm respons blant foreldrene. I dag har vi 55 barn og lange ventelister, forteller Ingvild Jarnæs, ansvarlig for ordningen i idrettslaget.

– Deres kunnskap er det viktig å få ut til alle de andre klubbene. Sammen bygger vi Telenor Xtra til å bli en viktig bærebjelke i NFFs satsing på barne- og ungdomsfotball fremover, avslutter Thoresen.

Uvurderlig tilbud
Når Sindre og Thomas blir hentet av pappa klokka 16.30, har de allerede spist et sunt måltid, sett litt på leksene og terpet på triksingen. Det sørger IL Sandviken og Telenor Xtra for.

– Det er ikke alltid så enkelt å få hverdagen til å henge sammen. Et slikt tilbud er uvurderlig. Og når ungene trives, får jeg litt mindre dårlig samvittighet, sier pappa Karl Fartein Løseth.

Les mer:
I mål med trening og lekser
Landsomfattende fotballfritidsordning

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Peter Svendsen, sponsorsjef Telenor Norge, telefon: +47 900 55 402
Petter.svendsen@telenor.com

Hallvar Thoresen, Norges Fotballforbund, telefon: +47 930 60 605
Hallvar.Thoresen@fotball.no