Pressemeldinger

Trapper opp satsingen på helseteknologi

Telenor inngår partnerskap med Health2B og tar med det nye steg for å digitalisere helsesektoren. Samarbeidet skal bidra til raskere og enklere teknologiutvikling for sykehus, kommuner, helsepersonell og pasienter.
Foto: Telenor

(Fornebu, 6. mars 2022) Telenor inngår partnerskap med Health2B og tar med det nye steg for å digitalisere helsesektoren. Samarbeidet skal bidra til raskere og enklere teknologiutvikling for sykehus, kommuner, helsepersonell og pasienter.

Health2B er en ny helsearena for offentlig og privat helsesamarbeid som jobber for å øke farten på testing og implementering av gode og effektive løsninger innen helse. Koalisjonen er dannet av Oslo universitetssykehus, Forskningsparken og Norway Health Tech.

– Telenor har i en årrekke vært opptatt av å utvikle teknologi som tilfører verdi til helse- og omsorgssektoren. Health2B passer oss derfor svært godt og gir oss handlingsrom til å fortsette å levere digitale løsninger raskere i samarbeid med helseaktørene, sier Birgitte Engebretsen, administrerende direktør for Telenor Norge.

Når antall eldre øker
Teknologi i helsevesenet blir etter alt å dømme enda viktigere i fremtiden, ifølge Engebretsen:

– Helsesektoren vet best hvilke behov som skal dekkes. Telenors rolle er å bidra med å forenkle og digitalisere oppgaver slik at kloke hoder og varme hender kan være på de rette plassene. Særlig når andelen eldre øker, må næringsliv og det offentlige skape løsninger sammen, sier hun.

Ifølge Statistisk sentralbyrå vil det i 2030 for første gang i Norges historie være flere over 65 år enn barn og unge mellom 0 og 19 år.

5G til Helse-Norge
Telenor samler interne miljøer for å sikre best mulig kraft inn i avtalen, blant annet spiller forskningsavdelingen og Telenors e-helseselskap Tellu sentrale roller i utviklingen av helsesatsingen.

– Vi er i gang med å bygge innendørs 5G-dekning til Helse Sør-Øst og andre helseregioner. Foruten å fortsette initiativet med å bygge 5G-dekning, er ambisjonen å bruke hele verktøykassen innen 5G, kunstig intelligens, sikkerhet og e-helse for å revolusjonere bruken av helsedata mellom sykehus, kommuner og hjemmet. Kort og godt skape fremtidens helsetjeneste sammen med sektoren og Oslo universitetssykehus, sier Engebretsen.

Samfunnsansvar
Siden etableringen i fjor høst har Health2B allerede rukket å etablere seg som en helsearena og offentlig-privat møteplass.

– Sammen med våre partnere skal Health2B få opp farten på testing og utvikling av nye løsninger og skalering av helseindustrien. Vi må gå sammen, øke tempoet og bruke mer og riktig teknologi for å ivareta landets helseforpliktelser. Fremtidens helsevesen er avhengig av samarbeid mellom ulike samfunnsaktører for å få levert på samfunnsoppdraget, og Telenor har en skapervilje og innovasjonskraft som vi er overbevist om vil være en viktig drivkraft i dette arbeidet, sier Christian Skattum og Lena Nymo Helli. De er henholdsvis innovasjonsdirektør i Oslo universitetssykehus og daglig leder i helseklyngen Norway Health Tech, som er to av initiativtakerne til Health2B.


For ytterligere informasjon:

Sindre Holme, kommunikasjonssjef i Norway Health Tech

Tlf: 932 08 269, e-post: sindre.holme@norwayhealthtech.com

Anders Krokan, Pressesjef i Telenor Norge

Tlf: 952 09 037 , e-post: anders.krokan@telenor.no eller ring pressetlf. på 800 80 900Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse