Pressemeldinger

Telenor raskest på 5G i Norge

Telenor har det raskeste 5G-nettet i Norge – for andre år på rad, ifølge resultater fra Ookla® Speedtest®.
Telenor mottar prisen for det raskeste 5G-nettet i Norge. – Dette er en viktig anerkjennelse for oss. Telenor har nå flere enn 8.500 basestasjoner i Norge, og vårt nett skal oppgraderes til 5G landet over, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen.

(Fornebu, 6. juli 2022) Telenor har det raskeste 5G-nettet i Norge – for andre år på rad, ifølge resultater fra Ookla® Speedtest®.

– Det er inspirerende å se at Telenors modernisering av mobilnettet har ønsket effekt. Økt kapasitet, hurtighet og robusthet er avgjørende når vi bygger vårt landsdekkende 5G-nett. Alle med 5G-mobil får nå nye muligheter og bedre mobilopplevelser, og det er gledelig at vi får dokumentert at Telenor har det raskeste 5G-nettet, sier Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor.

Telenor hadde i første halvår en gjennomsnittlig nedlastingshastighet på 304,20 Mbps.

– Eksepsjonell ytelse
– Speedtest Awards, som deles ut av Ookla, er forbeholdt en elite av nettverksoperatører som har levert eksepsjonell internettytelse og dekning. Det er gledelig for andre år på rad å gi Telenor prisen for raskeste 5G-nett i Norge. Denne anerkjennelsen er et bevis på deres eksepsjonelle ytelse i Q1-Q2 2022 basert på Ooklas grundige analyse av forbrukerinitierte tester tatt med Speedtest, sier Doug Suttles, administrerende direktør i Ookla.

Øker antall basestasjoner
Telenor har Norges største nett og har akkurat passert 8.500 basestasjoner, og selskapets nett er i ferd med å oppgraderes til 5G landet over.

– Vi har akkurat passert 2500 moderniserte basestasjoner, og har dermed 50 prosent befolkningsdekning på 5G. Våre dyktige entreprenører og vi jobber hver dag for å nå målet om å ferdigstille 5G-utbyggingen første halvår 2024. Og vi ruller ikke bare ut 5G der vi har dekning i dag, men også på nye steder. Når utbyggingen vår er ferdig forventer vi at antall basestasjoner har økt til ca. 9.000, sier Amundsen.

Hastighetsøkning landet over
Telenors kunder får nå radikalt bedre mobilopplevelser landet over, flere steder har hastigheten økt med firegangeren bare i løpet av siste året.

Speedtest® av Ookla® er den definitive måten å teste hastigheten og ytelsen til internettforbindelsen din på, med mer enn 18 millioner forbrukerinitierte tester tatt daglig rundt om i verden.

Prisen Ookla Speedtest Award™ for Norges raskeste 5G-nett er basert på analyser av Ookla® Speedtest Intelligence®-data fra første og andre kvartal i 2022. I denne perioden fikk Telenor en hastighets-score på 272,39 Mbps. Kåringen av Norges raskeste 5G-nett er basert på en sammenligning av 78.000 tester foretatt av 5G-mobilbrukere på tvers av alle mobiloperatører i Norge.