Pressemeldinger

Telenor og Nasjonalmuseet tar kunsten med inn i hjemmet ditt

Telenor og Nasjonalmuseet har inngått et samarbeid for å gjøre Nasjonalmuseets kunst tilgjengelig for flere. Store verk vil bli tilgjengelig som skjermbilde og mini-serier fra museet er nå tilgjengelig for alle Telenor T-We-kunder.
Ikke alle har mulighet til å ta turen innom Nasjonalmuseet i Oslo. Derfor Telenor det mulig å få et innblikk i museet gjennom Telenor T-We-tjenesten. Foto: Iwan Baan

(Oslo 21.06.22) Nylig åpnet det nye Nasjonalmuseet. Allerede til høsten kan mesterverkene pryde stueveggen din.

Telenor og Nasjonalmuseet har inngått et samarbeid for å gjøre Nasjonalmuseets kunst tilgjengelig for flere. Store verk vil bli tilgjengelig som skjermbilde og mini-serier fra museet er nå tilgjengelig for alle Telenor T-We-kunder.

– Kundene våre bor over hele landet, og ikke alle har mulighet til å ta turen innom Nasjonalmuseet i Oslo. Derfor gjør vi det nå mulig å få et innblikk i museet gjennom Telenor T-We-tjenesten, sier Camilla Amundsen, leder for TV i Telenor.

I forbindelse med åpningen av det nye Nasjonalmuseet 11. juni, har museet laget serien «Min Samling» der blant andre Kari Bremnes, Jenny Skavlan og Salum Kashafali forteller om sine favorittverk fra samlingen og opplevelsen av disse. Sammen med produksjonsselskapet Hacienda Film har museet også laget nettserien «Kunsten å flytte» som dokumenterer den enorme flytteprosessen av våre felles kunstskatter, og en serie med «Øysteins blyant» som vil inspirere skaperkraften til barn. Alle disse seriene blir tilgjengelig i Telenor T-We i tillegg til å ligge på YouTube.

– Vår jobb er å gjøre kunsten tilgjengelig for alle og hver enkelt, og reflektere samfunnet og tiden vi lever i. Nasjonalmuseet skal være hele landets museum, og gjennom samarbeidet med Telenor T-We gjør vi det enda enklere for flere å få et innblikk i hele Norges kunstsamling, sier Tord Krogtoft, markedsdirektør Nasjonalmuseet.

Norsk kunsthistorie på stueveggen

Som en del av samarbeidet vil også enkeltverk bli tilpasset så de kan vises på TV-skjermen og pryde stueveggen når TV-en ikke er i bruk. Denne funksjonen skal etter planen være tilgjengelig for alle Telenor T-We-kunder fra høsten 2022.

– På denne måten kan flere få muligheten til å pryde hjemmet sitt med norsk kunsthistorie. Det blir spennende å se hvordan det blir tatt imot, sier Krogtoft fra Nasjonalmuseet.

Verkene man kan velge mellom er blant annet Tidemand og Gudes «Brudeferd i Hardanger», Claude Monets «Kolsåstoppen» og Harald Sohlbergs «Vinternatt i Rondane».

– Telenor har i en årrekke støttet norske kunstnere og spredt kunst og kultur, blant annet gjennom Telenors Kulturpris og Telenors julekonserter over hele landet. Nasjonalmuseet og Telenor forvalter begge norske fellesinteresser, og vi glade for at vi med vår brede dekning kan bistå Nasjonalmuseet i arbeidet med å gjøre kunsten tilgjengelig for flere, sier Amundsen.

For mer informasjon: Kommunikasjonssjef Amalie Knudsen, 926 66 262, Amalie.Knudsen@telenor.no