Pressemeldinger

Telenor med tung 5G-utrulling i Drammen

Startskuddet for Telenors 5G-utbygging i Drammen har gått, og utover høsten vil stadig flere kunne benytte seg av neste generasjons mobilnett.
Telenors dekningsdirektør, Bjørn Amundsen, forteller at Telenor har store 5G-planer for Drammen. Her er han ved Drammens første 5G-basestasjon på Konnerud.

(Fornebu, 1. september 2021) Startskuddet for Telenors 5G-utbygging i Drammen har gått, og utover høsten vil stadig flere kunne benytte seg av neste generasjons mobilnett.

I forrige uke begynte utsending av tekstmeldinger med informasjon til de drammensere som nå kan få 5G.

– I ukene framover vil 5G-dekningen vokse seg sterkere og sterkere i Drammen. Det gleder meg at Drammen er blant de første byene i Norge som får tilgang til det nye nettet, sier Bjørn Amundsen, Telenors dekningsdirektør.

Åpningen av de to første 5G-basestasjonene i Drammen er kun en forsmak på det som kommer.

– Den første 5G-basestasjonen som nå er aktivert står på Konnerud. Torsdag denne uken åpner vi nr. 2, den står ved Drammenselva og vil gi dekning i Nedre Eiker. Dersom du befinner deg i disse områdene og har en 5G-mobil, vil du kunne nyte ekstreme hastigheter, sier Amundsen.

5G i hele Drammen
Dekningsdirektøren påpeker at nå ved starten vil det være begrenset dekning, men at dette vil endre seg raskt.

– Vi har planer om å etablere mange nye 5G-basestasjoner, og hele Drammen vil bli modernisert i løpet av året. Den moderniseringen vi gjør nå vil også nærmest doble kapasiteten i 4G-nettet. Med 5G vil vi få et nett med enorm kapasitet, trygghet og stabilitet, som kan bære et samfunn der alt er koblet til alt, sier Amundsen.

Ifølge ferske tall fra Telenor, er det registrert over 435.000 5G-mobiltelefoner i Telenors nett, som utgjør ca. 15 prosent av totalen. Flere enn 20.000 5G-mobiler befinner seg i Drammen.

– På landsbasis er det relativt få som har en 5G-mobiltelefon, men antallet vokser hver eneste dag. Landet rundt finner du mange som gleder seg til å teste det nye nettet, og over 20.000 innbyggere i Drammen vil være blant de første som nå får muligheten, sier Amundsen.

Bygger helt nytt nett
5G-utbyggingen som Telenor gjennomfører, er en del av det største teknologiskiftet i Norge i nyere tid. Innen utgangen av 2022 skal kobbernettet fases ut, og alle Telenor-kunder i hele landet vil få tilgang til mer moderne telefoni- og internettjenester. På sikt vil mange kunder som er tilkoblet det over 100 år gamle kobbernettet få mulighet til å koble seg på det nye 5G-nettet.

Land og strand rundt skal 8350 basestasjoner oppgraderes til det nye mobilnettet.
– Det er et gigantisk prosjekt å bygge 5G i hele Telenors nett, og vi ferdigstiller dette første halvår 2024. Da vil antall basestasjoner ha økt til omkring 9000. Vi er kompromissløse på at vi skal tilby norske mobilkunder det beste 5G-nettet, sier Amundsen.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor Norge

Tlf: 900 21 000, e-post: bjorn.amundsen@telenor.com eller ring pressetlf. på 800 80 900

Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse