Pressemeldinger

Telenor med 4G på 21 nye steder

Telenors 4G-utrulling fortsetter, og i sommer får du 4G-dekning på 21 sommersteder i Norge. Økt mobilsurfing stiller høye krav til mobilnettet, og dette har Telenor tatt mål av seg å levere på.

(Fornebu, 10. juni 2013) Telenors 4G-utrulling fortsetter, og i sommer får du 4G-dekning på 21 sommersteder i Norge. Økt mobilsurfing stiller høye krav til mobilnettet, og dette har Telenor tatt mål av seg å levere på.

I sommer kan feriegjester surfe raskere med mobilen enn noen gang. Telenor har fokusert på utrulling av 4G i kystbyene, som om få uker fylles av ferieklare besøkende med smarttelefon, PC og nettbrett i bagasjen.

Disse stedene får 4G fra Telenor i sommer: Arendal, Fredrikstad, Frogn, Grimstad, Hvaler, Kragerø, Kristiansand, Larvik, Lillesand, Lindesnes, Mandal, Porsgrunn, Risør, Råde, Sarpsborg, Sandefjord, Skien, Søgne, Tjøme, Tvedestrand og Tønsberg.

I tillegg har Telenor 4G-dekning i store deler av indre Oslofjord.

4G til 90 prosent innen 2015
- Dermed vil det gå mye raskere å dele solrike bilder eller videosnutter på sosiale medier for å vise venner og kjente hvor fin ferien er, samtidig som du sjekker morgendagens badetemperaturer på nett, sier leder for Mobile i Telenor, Stein-Erik Vellan.

Telenor har også en ambisjon om at 90 prosent av befolkningen skal ha 4G-dekning i løpet av 2015. I dag er Telenors generelle 4G-dekning mellom 35 og 40 prosent, og prosentandelen er jevnt økende.

Telenor eneste med 4G på iPhone 5
Telenor har i år tatt et viktig grep for å sikre at folk med 4G-produkter fra Apple også skal ha en suveren surfeopplevelse. Telenor-kunder med iPhone 5 har nå 4G-dekning i Norges største byer. Telenor er fortsatt den eneste som sikrer 4G-surf for iPhone 5 og Apples 4G-nettbrett, og utbyggingen fortsetter.

- Så langt er Telenor den eneste mobiloperatøren som har bygget ut 4G med iPhone-dekning i de sentrale delene av Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger. Nesten 30 prosent av Norges befolkning bor innenfor disse byene og det er derfor veldig viktig at kundene med iPhone 5 kan bruke mobilen sin optimalt – ikke minst der de faktisk bor. Telenor har som ambisjon at Apple-brukere skal få full 4G-surfeglede i så godt som hele 4G-nettet innen nyttår, sier Stein-Erik Vellan.

Bedre innendørsdekning
iPhone 5 bruker en annen 4G-frekvens enn de som 4G vanligvis blir bygget ut med i Europa, men Telenor ønsker at alle deres mobilkunder skal kunne oppleve Telenors surfehastigheter uavhengig av hvilket 4G-utstyr kunden har.

Telenors utbygging av frekvensen som Apple pr. i dag gir støtte for i Norge, nemlig 1800 MHz-båndet, vil også komme andre enn Apple-brukere til gode fordi denne utbyggingen sikrer langt bedre innendørsdekning.

Andre 4G–mobiler – virker selvfølgelig overalt i Telenors 4G-nett også der hvor vi har bygget med frekvenser som iPhone 5 bruker. Alle andre 4G-mobiler dekker alle frekvenser (både 1800 MHz og 2600 MHz).

Telenor har i dag 4G-dekning i de største byene og lanserte 4G-dekning på 18 vintersportssteder til påske. Se løpende oppdatert dekningskart for oppdatert dekningsinformasjon www.telenor.no/dekning.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Anders Krokan, informasjonssjef i Telenor, 95209037, anders.krokan@telenor.com

Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor, 90021000, bjorn.amundsen@telenor.com