Pressemeldinger

Oppgraderer for 35 millioner før Arctic Race: – Kommer innbyggerne til gode

Telenor investerer rundt 35 millioner kroner i vertskommunene foran årets Arctic Race of Norway. Dette er varige investeringer som sikrer innbyggerne gode mobilforhold også etter at sykkelrittet er over. Fartsrittet vil i år også nyte glede av superraskt 5G-mobilnett i Tromsø.

(Fornebu, 2. august 2021) Telenor investerer rundt 35 millioner kroner i vertskommunene foran årets Arctic Race of Norway. Dette er varige investeringer som sikrer innbyggerne gode mobilforhold også etter at sykkelrittet er over. Fartsrittet vil i år også nyte glede av superraskt 5G-mobilnett i Tromsø.

Telenor, vertskommunene og Arctic Race of Norway samarbeider tett for å sikre gode mobilforhold nær sagt fra start til mål. Rittet begynner i Tromsø 5. august, fortsetter til Nord-Troms og Kilpisjärvi i Finland, før det avsluttes med etapper fra Finnsnes til Målselv 7. august og fra Gratangen til endelig målgang i Harstad 8. august.

Legger inn 35 millioner kroner

Telenor har forberedt seg godt, så syklistenes støtteapparat, media og lokalbefolkning får optimale mobilforhold under hele rittet.

– Ikke alle har muligheten for å følge syklistene mens de sykler forbi i lokalmiljøet, men i år skal de fleste få gode forhold dersom de ønsker å følge tv-sendingene via pc, mobil eller nettbrett, forteller dekningsdirektør Bjørn Amundsen.

Han forteller at Telenor har gjort oppgraderinger for rundt 35 millioner kroner langs løypene. Dette er investeringer som er varige, og som dermed kommer innbyggerne i Troms til gode også etter at Arctic Race er over.

Storstilt modernisering av mobilnettet

– Vi er i gang med en storstilt modernisering av mobilnettet. Det over 100 år gamle kobbernettet er i ferd med å fases ut til mer moderne og raskere nett over fiber og mobil. Vi har store planer for Tromsø og resten av landsdelen, sier Amundsen.

Nytt i år er at det superraske 5G-nettet er åpnet i Tromsø. Ifølge Amundsen er dette bare en forsmak på hva som kommer.

– De tre første basestasjonene står plassert på ulike områder. En står midt i byen, rett sør for Nerstranda, mens de to andre er plassert ved Stalheim og Workinnmarka. Dersom du befinner deg i disse områdene, så vil du kunne nyte av ekstreme hastigheter på mobilen. Vi er i en tidlig fase og det er riktignok ikke overlappende dekning ennå, men dette kommer.

Dekningsdirektøren vil tradisjonen tro følge rittet fra motorsykkelen med avansert utstyr for dekningsmåling.

– Når syklistene starter har jeg allerede kjørt løypetraseen for å forsikre meg om at dekningen er god. Jeg kommer til å måle underveis, så vi kan justere basestasjonene der det er behov. Alt i alt vil det være gode forhold stort sett langs hele løypa, lover dekningsdirektøren.

Gir ringvirkninger for regionen

Ordfører Gunnar Wilhelmsen i Tromsø er tydelig på at Arctic Race of Norway og det som følger med rittet er viktig for byen og regionen.

– Noe av det viktigste vi gjør for at folk kan bo og jobbe i distriktet er å legge til rette for god kommunikasjon. Det Telenor bidrar med i så måte er veldig bra for våre innbyggere. Arctic Race of Norway er ønsket til Tromsø, både fordi det er toppidrett, folkefest og god reklame for regionen, men også fordi det fører meg seg ringvirkninger for oss. Nå ser vi at Telenor bygger ut for flere millioner, og det er bra.

Mer enn et sykkelritt

Arctic Race of Norway er et etablert ritt på det internasjonale sykkelforbundets kalender, og en del av Europa Touren.

Men daglig leder Knut-Eirik Dybdal i Arctic Race of Norway understreker at ambisjon er å være mer enn et sykkelritt.

– Vi ønsker å bidra til en positiv utvikling av Nord-Norge, og gjennom partnerskapet med Telenor legger vi igjen varige verdier til glede for folk og næringsliv i landsdelen, sier Dybdal.

Telenor vil være synlige

Telenor er som medarrangør av Arctic Race godt synlig langs løypa gjennom de fire etappene.

– Arctic Race er viktig for Telenor. Ved siden av å være et toppidrettsstevne som gjennom tv når ut i verden, ser vi at vi kan kombinere et viktig sponsorat med å bygge bedre dekning der folk bor og arbeider også etter at rittet er over, sier sponsorsjef Petter Svendsen i Telenor.

Telenor støtte alle sider av idretten, vinter- og sommerstid, bredde og topp.

– Men jeg tar nok ikke for sterkt i når jeg sier at dette er det mest spektakulære sponsoratet vårt. Her kombineres toppidrett i noe av den vakreste naturen vi kan tilby, og vi når ut til mange deler av verden, sier Svendsen.

Fakta om Telenors investeringer

Telenor har investert rundt 35 millioner kroner for å sikre godt mobilnett under Arctic Race. Dette er investeringer i utstyr som blir igjen etter at rittet er over. Den største investeringa er gjort i Tromsø, men også i følgende kommuner er det gjort oppgraderinger: Harstad, Balsfjord, Målselv, Senja, Tjeldsund, Lenvik, Storfjord, Ibestad, Evenes, Gratangen og Sørreisa. Det er gjort investeringer i alt fra 5G (Tromsø) til 4G-oppgradering, nye kabler og helt nye basestasjoner.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor Norge

Tlf: 900 21 000, e-post: bjorn.amundsen@telenor.com eller ring pressetlf. på 800 80 900

Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse