Pressemeldinger

Telenor lanserer TV over 5G

Telenor har de siste årene gjort et betydelig løft i fast- og mobilnettet over hele Norge for å sikre at alle har tilgang til fremtidsrettet bredbånd og telefoni. Nå tilbys kundene Telenor T-We via Trådløst Bredbånd over 5G.
Trådløst bredbånd over 5G er neste generasjons bredbånd fra Telenor, og gir tilgang til TV og bredbånd med høy hastighet, uten graving av fiberkabler.

(Fornebu, 7. mars 2022) Nå tilbyr Telenor en komplett TV-løsning via Trådløst Bredbånd over 5G.

Telenor har de siste årene gjort et betydelig løft i fast- og mobilnettet over hele Norge for å sikre at alle har tilgang til fremtidsrettet bredbånd og telefoni. På under tre år har over 100 000 kunder fått levert trådløst bredbånd fra Telenor til hjem, hytter og kontor.

– Nå blir det også mulig å få TV-abonnement for kundene som har 5G-dekning. Dette vil gi en enklere og mer fleksibel TV-løsning for svært mange kunder landet rundt, sier Camilla Amundsen, leder for fastnett og TV i Telenor.

Økt strømming


Nordmenn konsumerer nå like mye strømmeinnhold som lineært innhold. I 2021 brukte norske TV-seere i snitt 3,2 strømmetjenester, det er en sterk økning fra 2019 der tallet var 2,5 ifølge en undersøkelse Kantar har gjennomført på vegne av Telenor*.

– Med Telenor T-We får TV-seerne all underholdningen samlet på ett sted, og kundene kan velge inn strømmetjenester og kanaler uten ekstra kostnader. Kundene ta med seg underholdningen på telefon, PC, iPad og andre enheter, og se innholdet når og hvor de måtte ønske. Med T-We-appen kan du til og med se TV som vanlig på hytta uten at det koster noe ekstra via Apple TV eller Chromecast, forklarer Amundsen.

Stor 5G-utbygging


5G bygges ut i et stort tempo over hele landet, og Telenors 5G-nett skal være ferdig utbygd innen sommeren 2024. Høye hastigheter er viktig for god bilde- og lydkvalitet når flere er tilkoblet nettet samtidig og stadig flere maskiner og digitale ting skal «snakke sammen».

Les mer: Nå får kundene bredbånd skreddersydd for hytta

– Trådløst bredbånd over 5G er neste generasjons bredbånd fra Telenor, og gir tilgang til TV og bredbånd med høy hastighet, uten graving av fiberkabler. Vi er veldig glade for å kunne tilby et komplett TV- og bredbåndsprodukt til kundene våre, både til hjemmet og hytta, sier Amundsen.

Antennen som benyttes for trådløst bredbånd fra Telenor er klargjort for 5G slik at kundene automatisk får tilgang til dette når området oppgraderes fra 4G til 5G. Trådløst bredbånd-antennen er koblet til Telenors driftssystemer som gjør det enkelt for kundene å få teknisk hjelp fra Telenor.

Fakta:


Telenor T-We er Norges største TV-tjeneste med 550 000 kunder. Telenor T-We tilbyr over 140 kanaler og strømmetjenester.
Dette får kundene med T-We:
Basispakke med faste kanaler: Inkluderer de mest populære TV-kanalene med programarkiver.
100 poeng til valgfritt innhold: Poengene kan du brukes på et stort utvalg av kanaler og populære strømmetjenester som discovery+, HBO Max, Viaplay, Nordisk Film+ m.fl.
Smarte TV-tjenester: Få anbefalinger, start programmer forfra eller se program du har gått glipp av i arkivene.
TV på flere skjermer: Se TV på PC/Mac, nettbrett, mobil og Apple TV

Mer informasjon om priser og tilgjengelighet.

*Brand tracker utført av TNS Kantar, landsrepresentativ undersøkelse med 2233 respondenter.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Amalie Knudsen, informasjonssjef i Telenor Norge
Tlf: 926 66 262, amalie.knudsen@telenor.no eller ring pressetlf. på 800 80 900
Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse