Pressemeldinger

Telenor lanserer lynraskt bredbånd over 5G-nettet

Telenor lanserer nå nye, høyere 5G-hastigheter på Trådløst bredbånd, med nytt topp-produkt på 500 Mbps. I tillegg settes prisen ned på Trådløst bredbånd for hastighetene 60 og 100 Mbps.
Telenor lanserer nå nye, høyere 5G-hastigheter på Trådløst bredbånd, med nytt topp-produkt på 500 Mbps, forteller Camilla Amundsen, leder for TV og bredbånd i Telenor.

(Fornebu, 24. august 2021) Telenor lanserer nå nye, høyere 5G-hastigheter på Trådløst bredbånd, med nytt topp-produkt på 500 Mbps. I tillegg settes prisen ned på Trådløst bredbånd for hastighetene 60 og 100 Mbps.

5G gir betydelig høyere stabilitet og kapasitet, og raskere responstid – akkurat det kundene forventer av bredbånd uansett om det er hjemme, på hytta eller i jobben.

– 5G har en egenart og verdi som gjør det velegnet som bredbånd i hjemmet. Nå tar vi ytterligere steg med å befeste 5G som et attraktivt bredbåndsprodukt ved å tilby hastigheter med 200, 300 og 500 Mbps, sier Camilla Amundsen, leder for TV og bredbånd i Telenor.

Trådløst bredbånd vil fortsatt leveres med ubegrenset datamengde over mobilnettet, i tillegg til en antenne som forsterker mobilsignalet. Alt utstyret er klargjort for 5G. Dette betyr at kunder kan benytte utstyret på dagens 4G-nett, og idet 5G kommer der du bor, får du en glatt overgang til det lynraske 5G-nettet.

– Fordelene er at kundene får et stabilt og lynraskt 5G-nett i hjemmet, helt uten graving og med kort leveringstid. I takt med at vi nå ruller ut 5G for fullt, forventer vi fortløpende å få flere husstander over på et høyhastighets og fremtidsrelevant bredbånd, sier Amundsen.

Liten boks med stor kraft: Telenor lanserer nå nye, høyere 5G-hastigheter på Trådløst bredbånd, med nytt topp-produkt på 500 Mbps.

9000 basestasjoner med 5G

Telenor har best mobildekning og det raskeste mobilnettet i Norge, ifølge analyseselskapet Ookla.

– God dekning, hastighet og utviklingen av 5G gjør Trådløst bredbånd over mobilnettet til et stadig mer konkurransedyktig bredbåndsprodukt, og vi leverer allerede løsningen til over 90.000 husstander i Norge. Innen 5G-utbyggingen er ferdig i 2024, vil vi ha rundt 9000 basestasjoner med 5G, forklarer Amundsen.

Lavere pris

Samtidig med nye hastigheter, setter også Telenor ned prisen på dagens 100 Mbps-produkt med 250 kroner til 749 kr per måned. Trådløst bredbånd 60 justeres ned med 50 kroner til 749 kr per måned. Om kunden får 60 eller 100 Mbps, avhenger av om Telenor kan tilby 5G på adressen.

– For disse produktene setter vi ned prisene for både nye og eksisterende kunder for å ha et konkurransedyktig tilbud. I kombinasjon med Telenors Alltid På Nett-garanti, Nettvern og fornøydhetsgarantien Alltid WiFi skal kundene være trygg på at de har et hjemmenett som gir mye verdi for pengene og de beste bredbåndsopplevelsene, sier Amundsen.

Gjelder også bedrifter

Også i bedriftsmarkedet starter nå Telenor for fullt med 5G som bredbåndsprodukt til store og små virksomheter. Fra 1. september blir nye hastigheter tilgjengelig over 5G.

Les mer om de nye bredbåndsproduktene på telenor.no

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Anders Krokan, kommunikasjonssjef i Telenor Norge
Tlf: 952 09 037, anders.krokan@telenor.noeller ring pressetlf. på 800 80 900
Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse