Pressemeldinger

Telenor lanserer gromlyd i mobilnettet

Dagens mobillyd erstattes nå med skarpere lydkvalitet filtrert for bakgrunnsstøy. Det skjer i dag når Telenor - som eneste mobiloperatør i Norge - innfører HD Voice i mobilnettet.

(Fornebu, 19. mars 2013) Dagens mobillyd erstattes nå med skarpere lydkvalitet filtrert for bakgrunnsstøy. Det skjer i dag når Telenor - som eneste mobiloperatør i Norge - innfører HD Voice i mobilnettet.

- Det har i de siste årene vært en rivende utvikling i mobilteknologien, vi har fått raskere nett, smartere telefoner og nye tjenester. Det er snart ikke den ting du ikke kan gjøre med mobiltelefonen. Men ett område henger etter. Talekvaliteten har ikke fått noe vesentlig løft siden innføringen av GSM tidlig på nittitallet, sier administrerende direktør i Telenor Norge, Berit Svendsen.

Men fra i dag av tar Telenor kundene sine med på en reise der talekvaliteten stadig skal bli bedre.

- Det er slitsomt med mobilsamtaler der det er vanskelig å oppfatte hva som blir sagt. Denne utfordringen har vi nå endelig løsningen på, og Telenor skal jobbe for at stadig flere får nyte godt av fremtidens mobillyd, sier Svendsen.

Færre misforståelser
Med HD Voice, som Telenor er alene om å tilby i Norge, vil Telenors kunder oppleve en sterkt forbedret lydkvalitet sammenlignet med vanlig mobil tale. Ved siden av bedre stemmegjengivelse, er det særlig dempet bakgrunnsstøy som vil høyne samtaleopplevelsen.

- Nyansene i tonefallet blir klarere og lyden mer naturtro. De som jobber eller befinner seg i områder med mye bakgrunnsstøy, slik som i kafeer eller nær trafikk, vil ha stor nytte av HD Voice. Bedre lydkvalitet vil generelt gi færre misforståelser, og vil også føre til at du kan snakke lavere i telefonen. Det er jo praktisk når du befinner deg i det offentlige rom, sier Berit Svendsen.

Kostnadsfritt for Telenors kunder
Tjenesten er automatisk tilgjengelig for alle kunder i Telenors nett, og koster ingenting ekstra for kundene. Men du må ha en telefon som er klar for HD Voice, og det gjelder også samtalepartneren din. De aller fleste nyere smarttelefoner er HD Voice-klare på 3G.

I første omgang er det bare kunder på Telenors 3G-nett som får glede av nyvinningen. I løpet av året får også kunder på Telenors 2G-nett glede av HD Voice, men det er dessverre få mobiltelefoner som støtter det på 2G. Senere vil det også komme støtte for HD Voice mellom 2G- og 3G-nettene, men det er lenger frem i tid.