Pressemeldinger

Telenors mobilnett raskest seks år på rad

Igjen er Telenors mobilnett kåret til Norges beste mobilnett. Dette basert på målinger i siste halvår av 2023. Samtidig viser målingene at Telenors mobilnett er raskest for sjette året på rad.

Ny-Ålesund er en forskningsstasjon på Svalbard med vekt på studier av Arktis og klimaendringer.

Foto: Telenor Svalbard

Fornebu, 10. januar 2024) Igjen er Telenors mobilnett kåret til Norges beste mobilnett. Dette basert på målinger i siste halvår av 2023. Samtidig viser målingene at Telenors mobilnett er raskest for sjette året på rad.

Det er Ookla® Speedtest® som gir Telenor en såkalt Speedtest Award™ for nok et halvår. «Årets Beste mobilnett» er Ookla® Speedtest® sin høyeste utmerkelse for en mobiloperatør. Her holder det ikke bare å være raskest på 5G, Ookla ser på alle brukernes målinger overalt i hele landet i både 4G- og 5G-nettet ved bruk av moderne mobiltelefoner.

I tillegg til at kundene våre har den raskeste brukeropplevelsen på både 4G og 5G, scorer Telenor høyest i de øvrige målekategoriene. Dermed tildeles Telenor også tittelen «Beste mobilnett» av Ookla® Speedtest®.

Ookla: – Overlegen nettverksopplevelse

– Etter å ha gjennomført en dybdeanalyse av forbrukerinitierte tester tatt med Speedtest, har Telenor blitt kåret til det raskeste mobilnettet, det raskeste 5G-nettet, den beste mobildekningen og det beste mobilnettverket i Norge av Ooklas Speedtest Awards, sier Stephen Bye, president og administrerende direktør i Ookla, en avdeling av Ziff Davis.

– Disse prisene gis til nettverksoperatører som viser eksepsjonell hastighet og ytelse sammenlignet med andre mobilnettoperatører i markedet for Q3-Q4 2023. Vi er glade for å kunne dokumentere at Telenor har oppnådd denne prestasjonen, som er et resultat av deres urokkelige fokus på å levere en overlegen nettverksopplevelse for kundene sine, sier Bye.

For andre halvår 2023 har Telenors 5G-nett en hastighetsscore på 240 Mbit/s, med median 5G-hastighet på 259 Mbit/s, mens nærmeste konkurrent har en median i Ooklas målinger på 182 Mbit/s på 5G.

Sikkerhet og robusthet
– For oss er det viktig å sikre hele Norge god dekning uavhengig av hvor man bor, og samtidig at kundene våre har de beste mobilopplevelser. Med 8800 basestasjoner spredt utover vårt langstrakte land dekker vi 87 prosent av Norges totale landareal og hele 99,9 prosent av befolkningen, sier Birgitte Engebretsen, administrerende direktør i Telenor Norge.

Hun påpeker at sikker, effektiv og pålitelig kommunikasjon er blitt et grunnleggende samfunnsbehov.

– Vi jobber systematisk med sikkerhet, robusthet og beredskap for å sikre at tjenestene vi alle er avhengige av alltid fungerer, sier hun.

Dekningsdirektør Bjørn Amundsen utdyper:

– Dette er en viktig anerkjennelse, og viser hvordan vår modernisering av mobilnettet forbedrer kundenes mobilopplevelser. Telenors mobilnett skal ikke bare være raskest, måten vi har bygget nettet på gjør det også til et av Europas mest robuste nett.   

*Kåringen er basert på analyse av Ookla® Speedtest Intelligence® data Q3-Q4 2023. Opplevd hastighet varierer etter kapasitet og andre forhold. Se https://www.speedtest.net/awards/telenor/.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor, telefon: 900 21 000, e-post: ba@telenor.no.

Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse.