Pressemeldinger

Telenor lanserer familievennlig mobilspillportal

Tre av fire barn bruker to timer eller mer daglig på spilling. For enkelte foreldre kan det bli en kostbar opplevelse. Nå inngår Telenor partnerskap med teknologiselskapet Azerion og lanserer en ny spillportal med flere hundre familievennlige spill.
Telenor lanserer en spillportal med flere hundre familievennlige spill.

(Fornebu, 12. juni 2020) Tre av fire barn bruker to timer eller mer daglig på spilling. For enkelte foreldre kan det bli en kostbar opplevelse. Nå inngår Telenor partnerskap med teknologiselskapet Azerion og lanserer en ny spillportal med flere hundre familievennlige spill. 

– Vi har i lengre tid jobbet med å utvikle en spillportal, og nå er vi endelige klare for å tilby hundrevis av familievennlige spill rett på mobilen eller nettbrettet. Vår nye spillportal heter Spill, og er i første fase en egen app. På sikt planlegger vi å utvikle tjenesten til å være en mer omfattende nettportal som også vil være tilgjengelig via både PC-en og TV-en, sier Ric Brown, mobildirektør i Telenor Norge.

Unngå dyre regninger

Mange av mobilspillene høyt på topplistene er gratis å laste ned. Men her stopper også den harmløse moroa for mange. Det er ikke uten grunn at svært mange spill er gratis å laste ned.

– Det finnes mange eksempler på foreldre som mottar høye regninger fordi barna har lastet ned tilsynelatende gratis spill. Når spillet først er lastet ned, oppstår muligheter for kjøp inne i selve spillet. Telenor ønsker å gjøre mobilspill enkelt, trygt og morsomt – uten at du må bekymre deg for hva barna spiller, hvor høye regningene blir, om virus rammer deg eller annonser som forstyrrer opplevelsen, sier Brown.

Ric Brown, mobildirektør i Telenor Norge, forteller at Telenor ønsker å gjøre mobilspill enkelt, trygt og morsomt. (Foto: Martin Fjellanger).

Erol Erturk i Azerion forteller at de har jobbet målrettet for å fylle spillportalen med familievennlige spill av høy kvalitet.

– Dette er den første norske spilltjenesten som tilbyr et så bredt spekter av spill. I spillportalen finner du noe for enhver, uavhengig av hvilken aldersgruppe du tilhører. Vi er fortsatt i oppstartsfasen og vil derfor legge til flere høykvalitetsspill i tiden som kommer. For å sørge for at spillene i plattformen er familievennlige, har vi håndplukket hvert enkelt spill, sier Erol Erturk, Administrerende Direktør i Azerion Spill.

Barn spiller mer

Ifølge Telenors årlige undersøkelse om familiers nettvaner, bruker barn stadig mer tid på nettspill. Nesten tre av fire barn bruker to timer eller mer daglig på spilling, mens nesten fire av ti spiller tre timer eller mer.

– Barn i Norge bruker mye tid på spilling, og med vår portal bidrar vi til at foreldre får muligheten til å ha bedre oversikt og kontroll. Samtidig vil vi gi barna flere spill av høy kvalitet å velge mellom. Mange barn opplever at de får mye ut av å spille. Ved å spille mot og med andre, får de være sosiale, ha det gøy og være kreative. Det er også kjempegøy for voksne å spille sammen med egne barn, sier Brown.

Telenors samarbeid med Azerion ble etablert på grunnlag av Azerions globale rekkevidde, samt kvaliteten og bredden i deres spillportefølje. I spillportalen vil det derfor være mer enn nok spill å velge blant.

– Vi har vært opptatt av å velge ut familievennlige spill som er til glede for både små og store. Samtidig har det vært viktig å inkludere anerkjente spill som leverer høy kvalitet. I vår nye spillportal finner du nærmere 300 spill, eksempelvis fra kjente spillutviklere som Disney, Sega og Atari samt det innovative spillkonseptet Airconsole, sier Brown.

10 kjente spill i Telenors spillportal

1. Asteroids (Atari)

2. Breakout (Atari)

3. Pong (Atari)

4. Frozen (Disney)

5. Star Wars (Disney)

6. Ben 10 (Cartoon Network)

7. Power Puff Girls (Cartoon Network)

8. Garfield

9. Phase 10 (Mattel)

10. Dr. Panda

Dette er Spill fra Telenor:

 • Spill inneholder nærmere 300 familievennlige spill og er tilgjengelig på mobil eller nettbrett via GooglePlay eller Apple AppStore. På sikt vil tjenesten også kunne benyttes via PC og TV.
 • Det er ingen form for annonsering eller mulighet for kjøp inne i selve tjenesten.
 • Spill inneholder foreldrekontroll. Det vil si at foreldrene har oversikt over når barnet spilte sist og fra hvilken enhet. Foreldre kan også selv sette aldersbegrensning på spill og velge bort spill man ikke ønsker at barnet skal benytte.
 • I Spill finner du også et bredt spekter av utdanningsspill, eksempelvis spill som innebærer logisk tenkning, kreativitet og matematikk.
 • Spillportalen Spill er nyutviklet og derfor er de fleste spill på nåværende tidspunkt tilgjengelig på originalspråket engelsk.

Pris og tilgjengelighet:

 • Spillportalen vil være tilgjengelig for 79 kr. per måned og lanseres med en gratis prøveperiode på to måneder. Ett abonnement kan brukes av opptil fem personer i husstanden
 • Abonnementet fornyes automatisk til 79 kr. per måned ved slutten av prøveperioden frem til det avsluttes. Kundene kan avslutte abonnementet når som helst og man faktureres for antall dager for måneden man avslutter.

Telenors undersøkelse om barn og foreldres nettvaner:

 • I undersøkelsen er det totalt gjennomført 1000 intervjuer med voksne som har barn i alderen 10-15 år. Utvalget er hentet fra hele Norge og er representativt for gruppen.
 • I tillegg er det gjennomført 540 intervjuer med barn i den samme aldersgruppen, 10-15 år.
 • Intervjuene er gjennomført mot Norstats online-panel og undersøkelsen ble besvart på nett i perioden: 20.12.2019-06.01.2020. Resultatene er rapportert av Penetrace.
 • Dette er funnene som er relevant i denne sammenheng:
 • 38 prosent av barna bruker tre timer eller mer på spilling hver dag.
 • 74 prosentbruker to timer eller mer på spilling hver dag.
 • Stadig færre bruker opptil en time på spilling.