Pressemeldinger

Telenor gir kundene raskere og mer stabilt internett

Nå kan alle kunder som har ADSL-/VDSL-abonnement hos Telenor nyte godt av en enda mer stabil linje, og over halvparten vil få høyere hastighet. For kundene kan det bety klarere bilde og færre stopp underveis om de ser film på nett.

(Fornebu, 23.08.13) Nå kan alle kunder som har ADSL-/VDSL-abonnement hos Telenor nyte godt av en enda mer stabil linje, og over halvparten vil få høyere hastighet. For kundene kan det bety klarere bilde og færre stopp underveis om de ser film på nett.

– Bredbåndsmarkedet dreier seg om hastighet, kvalitet og pris, mer presist hva kunden opplever å få for prisen på tjenesten. Med dynamisk tildeling av hastighet, som Telenor innførte i sommer, vil nettet sørge for at internettlinjen vil være mer stabil og av høy kvalitet. Foreløpige analyser tyder på at over halvparten av kundene vil få høyere hastighet enn de har i dag – de fleste uten å måtte betale ekstra for det, sier Terje Foyn Johannessen, direktør for bredbånd og telefoni i Telenor.

Andre får mulighet til å kjøpe høyere hastighet til en rimelig pris. Internettilgang via DSL (bredbånd via kobbernettet) er fortsatt en av bærebjelkene i Telenors bredbåndstilbud.

-Vi har mer enn 500.000 kunder på DSL i privat- og bedriftsmarkedet. Dette er kunder vi ønsker å ha et svært godt tilbud til i mange år fremover. Vi ser at noe av det viktigste for kundene våre er å ha en stabil tjeneste, samtidig som båndbreddebehovet stadig øker, sier Foyn Johannessen.

Alle nye DSL-kunder får automatisk den nye løsningen, mens eksisterende telenorkunder gradvis vil flyttes over. Kundene vil motta informasjon om endringene i tiden som kommer, og når de kan ta i bruk den nye løsningen.

Fakta:
Som en del av moderniseringsarbeidet har Telenor utviklet en løsning som skal gi DSL-kundene en mer stabil og raskere internettlinje, samtidig som Telenor oppnår en mer effektiv drift av tjenestene.

Dette er en løsning som kalles Dynamic Line Management/Upgrade Predictor (DLM/UP).

Løsningen, som er utviklet i samarbeid med Alcatel-Lucent, kan brukes på toppen av alle typer DSL-utstyr. Den består av to hovedelementer: Det ene er dynamisk tildeling av hastighet, som automatisk sørger for innstilling på den høyeste stabile hastigheten innenfor det abonnementet kunden har kjøpt. Det andre er et verktøy for mer presis måling av hvilken hastighet kunden kan få.

Dynamisk tildeling av hastighet er en fordel både for kunden og for Telenor. Kunden får en mer stabil og i mange tilfelle raskere linje, mens Telenor oppnår en mer effektiv drift.

Løsningen ble lansert 6. juni. Den omfatter ADSL-/VDSL-kundene i privat- grossist- og bedriftsmarkedet.  Måleverktøyet for hastighet var på plass fra dag en, mens dynamisk tildeling av hastighet gjennomføres over tid,