Telenor forlenger samarbeidet med Startuplab

Telenor viderefører sitt samarbeid med Startuplab for å sammen styrke innovasjonskraften og tjenesteutvikling.

En viktig del av Telenors kontinuerlige innovasjonsarbeid er å skape verdi og utvikle tjenester og produkter i samarbeid med startups og større partnere.

– Startups er lekne, de beveger seg raskt og utvikler unike tjenester. Startuplab samler alle disse nysgjerrige og kloke hodene, og det er blitt en klekkemaskin for gode ideer. Dette vil vi i Telenor være tett på. Siden 2016 har vi støttet opp om oppstartsmiljøet i Norge gjennom tett tilknytning til Startuplab, som er en sentral arena for å møte gründere for samarbeid. Vi ønsker fortsatt å være en del av dette miljøet, da det er viktig å tiltrekke seg de beste startupene for sammen å utvikle fremtidsrettede produkter og tjenester som gir verdi for norske kunder. Telenor har også fått tilbakemeldinger på at det er positivt at vi bidrar til å støtte små og nye bedrifter, sier Birgitte Engebretsen, administrerende direktør i Telenor Norge.

Dan Ouchterlony som leder Telenor sin nye investeringsarm Telenor Amp gleder seg over fortsettelsen på samarbeidet.

 - Vi har en partnerstrategi i alt vi gjør, både som co-investor og med andre aktører. Det vil være helt nødvendig for å lykkes fremover når vi skal bygge en samlet virksomhet bestående av selskaper som ikke er i kjernen av Telenors virksomhet.

Viktig for startup-miljøene
Daglig leder i Startuplab, Per Einar Dybvik, peker på at samarbeid med etablerte bedrifter som Telenor er viktig for at startup-selskaper skal få validere produktet sitt, gjennomføre piloter eller få sin første kunde.

– Samarbeidsavtalen med Telenor sikrer verdi på flere områder. Blant annet får Telenor tilgang til Startuplab sin portefølje av selskaper. Startuplab har oversikt over alle norske tech-startups og legger til rette for at de kan møte Telenor, slik at partnerskap eller investeringer kan vurderes, sier Dybvik.

Gjennom avtalen vil Telenor ha muligheten til å ta en ledende rolle i flere bransjeprogrammer, inkludert energi, mobilitet, finans og bygg og eiendom.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt

Anders Krokan, kommunikasjonssjef i Telenor Norge

Tlf: 952 09 037, anders.krokan@telenor.no eller ring pressetlf. på 800 80 900

Fakta om Startuplab

Startuplab er en inkubator og tidlig investeringsfond for Norges mest ambisiøse teknologiselskaper, med en målsetting om å skape flere skalerbare IT- og teknologiselskaper i Norge. Siden oppstarten i 2012 har Startuplab arbeidet med flere enn 460 selskaper, og 74 prosent av disse vokser fortsatt. Startuplab har fysiske inkubatorer i Forskningsparken i Oslo og Bergen Innovation District, og mottar mellom 500 og 600 søknader fra tech-startups i året. Av disse aksepteres rundt 10 prosent inn i inkubatorene i Oslo og Bergen, som betyr at det i gjennomsnitt er én ny startup som flytter inn i inkubatoren hver uke. Akkurat nå har Startuplab 120 selskaper tilknyttet inkubatorene.

Startuplab