Pressemeldinger

Bredbåndsbarometeret: Søndagen er nettets «gullrekke»

Søndager er nordmenns favoritt-dag for å se de populære tv-seriene på nett, mens et drapsmysterium slo alle tidligere rekorder.
Alt-tekst

(Fornebu, 2. juni 2015) Søndager er nordmenns favoritt-dag for å se de populære tv-seriene på nett, mens et drapsmysterium slo alle tidligere rekorder.

Strømmetjenester på nett har aldri hatt mer trafikk enn nå, og hver tredje husholdning (35 prosent) i Norge har abonnement på strømmetjenesten Netflix. TV 2 Sumo er landets nest mest populære kommersielle strømme-tjeneste på nett med 12 prosent.

Det viser en undersøkelse Norstat har utført for Telenor.

– TV-serier har på mange måter blitt den nye filmen, og med nye seervaner der vi følger tv-serien via strømme-tjenester i tillegg til vanlig TV, fører det til at vi konsumerer mer video på nett enn før, sier Berit Svendsen, administrerende direktør i Telenor Norge.

Strømmet på 17. mai

Svendsen følger nøye med på nordmenns nettvaner, og Telenor opplever også at søndagen er den dagen i uka vi bruker mest tid på strømme-tjenester, med lørdager som en god nummer to. Målt mot andre ukedager genererer søndagene opptil cirka 35 prosent mer trafikk, viser Telenors målinger.

– Søndag kveld rundt klokka 22 ser vi de største trafikktoppene på for eksempel Netflix. Dette mønsteret gjentar seg hver uke, og nasjonaldagen vår var heller ikke noe unntak selv om den kom på en søndag i år. Det viser at nordmenn har sterkt etablerte vaner for når de strømmer film og tv, forteller Svendsen.

Bytter til nett-tv

For første gang opplever også Telenor at tv-drama drar like mye strømme-trafikk som sport. Mandag 27. april registrerte Telenor trafikkrekord på strømming fra TV 2 og totalt i bredbåndsnettet. Det er vårens TV 2-serie «Frikjent» som overgår tidligere milepæler.

”Name

Etter hver episode kunne TV-seerne bytte til nett-tjenesten TV 2 Sumo for å se neste episode én uke før den ble vist på TV. Det ble rekordstor trafikk i Telenors bredbåndsnett da TV 2 annonserte at siste episode var tilgjengelig på TV 2 Sumo.

– Etter hver «Frikjent»-episode registrerte vi en merkbar trafikk-topp i vårt bredbåndsnett. Mange klarte nok ikke å vente én uke på neste episode, men det viser også at nett-tv er lett tilgjengelig og en veletablert plattform i norske hjem. Samtidig er det interessant å se at TV-kanalene tenker annerledes og bruker aktivt andre plattformer som et supplement til lineær-TV, sier Berit Svendsen.

Voksende trend
Tidligere har trafikkrekordene vært forbeholdt store sportsarrangementer som OL, ski-VM og fotball-VM.

– TV-drama er i ferd med å bli like stort på nett som sport, og det er en ny trend. Dessuten er det jo ekstra hyggelig at det var en norskprodusert dramaserie som skulle hamle opp med idretten, kommenterer Svendsen.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Tormod Sandstø, informasjonssjef i Telenor Norge.
Mobil: 909 43 215, e-post: tormod.sandsto@telenor.com