Pressemeldinger

​Sjekker kvaliteten i Telenors mobilnett

Dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor har kjørt Norge på kryss og tvers tilsvarende flere runder rundt jorda. Nå drar han igjen på langtur for på vegne av Telenors kunder å sjekke status på kvaliteten i mobilnettet.

(Fornebu, 3. september 2020) Dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor har kjørt Norge på kryss og tvers tilsvarende flere runder rundt jorda. Nå drar han igjen på langtur på vegne av Telenors kunder for å sjekke status på kvaliteten i mobilnettet.

For 26. år på rad legger dekningsdirektør Bjørn Amundsen i høst ut på turné landet rundt for å sjekke mobilnettet. Ferden starter i Råde 6. september, deretter går turen innom samtlige av Norges regioner, før den endelig avsluttes 30. oktober på Lillehammer. Da har han dannet seg et godt bilde av hvordan farten og kvaliteten i nettet er per nå.

Når Amundsen måler dekningen i år er det i visshet om at Telenors mobilnett aldri har vært bedre, raskere og mer robust. Årlig investerer Telenor milliardsummer i utbygging og vedlikehold av nettet. Men dekningsdirektøren erkjenner at Telenor er langt fra i mål med utbyggingen, og at kravene til et velfungerende mobilnett øker i takt med at kundene får mobile løsninger også på bredbånd.

Telenor er i ferd med å modernisere fast- og mobilnettet for å tilfredsstille kundenes krav til fart, kvalitet og stabilitet.

– Innen utgangen av 2022 skal kobbernettet tas ut av bruk. Nettet er mange steder over 100 år gammelt, og har ikke farten og kapasiteten kundene etterspør, samtidig som det blir vanskeligere å vedlikeholde det.

Alle skal få en bedre løsning

Amundsen er tydelig på Telenors ambisjon om at ingen skal ha en dårligere opplevelse, selv om den tradisjonelle fasttelefonen over kobber forsvinner, og han beroliger de som frykter dårligere tilbud.

– De aller fleste vil oppleve at mobilnettet er langt bedre, sikrere, og stabilt enn dagens ADSL, altså bredbåndsnettet enkelte har gjennom kobber i dag. Jeg er ganske trygg på at for de fleste blir dette en positiv opplevelse, sier Amundsen.

På turen rundt om i landet har dekningsdirektøren avtaler om å treffe kommuner og næringsliv. På grunn av korona-epidemien blir det i år ikke så mange direktemøter med kunder som tidligere. Men han vet av erfaring at når han ruller rundt i sin godt synlige deknings-bil, tar folk kontakt.

Ny hybridbil

Turen landet rundt har Amundsen tatt utallige ganger, men nytt av året er at han nå ruller rundt i en hybridbil.

– Det er en elektrisk- og bensindrevet bil med høyteknologisk utstyr som måler dekning hver meter bilen ruller. Jeg kjører elektrisk i byer og tettsteder, og på bensin over lengre strekninger, forteller han.

Dessuten møter han lokalmedia mange steder.

– Jeg er så heldig å jobbe med en tjeneste som betyr mye for mange, og da er media selvsagt interessert. Det gir meg anledning til å formidle siste nytt om kvaliteten i nettet der folk bor og ferdes, og er en viktig arena, understreker Amundsen.

Her er dekningsdirektørens reiserute i høst: 

6.sep Oslo
7.sep Verdal
8.sep Mo i Rana
9.sep Narvik
10.sep Alta
11.sep Honningsvåg
12.sep Honningsvåg
13.sep Kirkenes
14.sep Kirkenes
15.sep Vadsø
16.sep Karasjok
17.sep Alta
18.sep Tromsø
21.sep Tromsø
22.sep Harstad
23.sep Harstad
28.sep Oslo
29.sep Svolvær
30.sep Svolvær
1.okt Narvik
2.okt Bodø
6.okt Bodø
7.okt Mo i Rana
8.okt Namsos
9.okt Trondheim
12.okt Værnes
13.okt Trondheim
14.okt Molde
15.okt Førde
16.okt Førde
19.okt Kristiansand
20.okt Kristiansand
21.okt Stavanger
22.okt Bekkjarvik
23.okt Voss
26.okt Bergen
27.okt Førde
28.okt Ålesund
29.okt Ålesund
30.okt Lillehammer

NB: Det kan bli mindre justeringer i reiseruta.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor Norge

Tlf: 900 21 000, e-post: bjorn.amundsen@telenor.com eller ring pressetlf. på 800 80 900

Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse