Ookla speedtest: Telenor har Norges beste og raskeste mobilnett

Foto: Stock

(Fornebu, 10. juli 2023) Telenors mobilnett er kåret til Norges beste mobilnett og Norges raskeste 5G-nett tre år på rad. Dette skjer etter at Ookla® Speedtest® har gitt Telenor Speedtest Award™ for nok et halvår.

Ookla® Speedtest® høyeste utmerkelse for en mobiloperatør er kåringen av «Årets Beste mobilnett». Her holder det ikke å bare være raskets på 5G. Ookla ser på alle brukerens målinger overalt i hele landet i både 4G- og 5G nettet. 

I tillegg til å være raskest på 5G, scorer Telenor også høyest i de øvrige målekategoriene. Dermed tildeles Telenor også tittelen «Beste mobilnett» av Ookla® Speedtest®. For å få denne tittelen må mobiloperatøren vinne to kategorier:

·       Norges raskeste mobilnett

·       Norges beste mobildekning

Første halvår i 2023 vant Telenor begge disse kategoriene, og får dermed tittelen «Årets beste mobilnett i Norge».

– Dette er en viktig anerkjennelse, og viser hvordan vår modernisering av mobilnettet forbedrer våre kunders mobilopplevelser. Og med vår 5G-utrulling vil folk landet over få nytte av høye hastigheter og de nye mulighetene som 5G åpner opp for. Telenor skal sikre at kundene, enten de bor i by eller bygd, skal få mobilopplevelser i verdensklasse, sier Birgitte Engebretsen, administrerende direktør i Telenor Norge.

Raskeste 5G-hastigheter for tredje året på rad

For første halvår 2023 har Telenors 5G-nett en gjennomsnittlig hastighet på 359,20 Mbit/s, eller en median på 268,71 Mbit/s, som gir Ooklas Speed Score™ på 249,27, mens nærmeste konkurrent har en Speed Score™ på 190,47 på 5G.

– Telenor skal gi våre kunder de beste mobilopplevelser. Generelt har vi ekstremt høye ambisjoner med å bygge mobildekning, og har alltid ligget foran når det gjelder fart, dekning, stabilitet og kapasitet. Vi har Norges største mobilnett, og vi bygger med mer kapasitet per basestasjon enn noen andre. Moderniseringen gjør at mobilopplevelsen blir stadig bedre for samtlige av våre kunder, sier Engebretsen.

Økt stabilitet og kvalitet

Det kobles stadig nye tjenester på Telenors mobilnett. 5G er i en innovasjonsfase, der teknologiens nye muligheter utnyttes. Eksempelvis har Sykehusinnkjøp HF på vegne av Norges fire regionale helseforetak nylig inngått avtale med Telenor om leveranser av telekomtjenester.

Avtalen omfatter blant annet nye muligheter innen 5G og tingenes internett (IoT), samt verktøy for administrasjon og betjening.

5G fra Lindesnes til Svalbard

Telenors dekningsdirektør, Bjørn Amundsen, måler jevnlig fart, kapasitet og dekning i mobilnettet.

– Kåringen vi her får stadfester at vi lykkes med å bygge dekning i verdensklasse der folk ferdes, bor og arbeider. Vi har nå 5G fra Lindesnes i sør til Svalbard i nord. Både by og distrikt er avhengig av at vi leverer på dette, og det skal vi gjøre også i fortsettelsen, sier Amundsen.

– Nå kan nesten 8 av 10 nordmenn nyte denne kvalitetsopplevelsen med det nye 5G-nettet fra Telenor der de bor. Det betyr at kundene i år virkelig vil kunne dra på sommerferie med en fantastisk mobildekning over hele landet fra nord til sør, sier Bjørn Amundsen.

Her er kommunene med 5G-dekning nå

Telenor har 5G-dekning i hele 270 kommuner, og her er eksempler på steder hvor folk kan reise på ferie med 5G-dekning nå i sommer:

Svalbard med Longyearbyen

Nord-Norge: Nordkapp/Honningsvåg, Kirkenes, Hammerfest, Alta, Tromsø, Finnsnes, Harstad, Sortland, Stokmarknes, Lofoten, Bodø, Fauske, Mo i Rana. Mosjøen

Midt-Norge: Rørvik, Namsos, Steinkjer, Verdal, Levanger, Skogn, Stjørdal, Trondheim, 

Vestlandet: Kristiansund, Molde, Ålesund, Volda, Flora, Førde, Askøy, Voss, Bergen, Haugesund, Stavanger.

Sør-Norge: Mandal, Kristiansand, Vennesla, Lillesand, Grimstad, Arendal, Risør, Kragerø, Porsgrunn, Skien, Hvasser, Sandefjord, Tønsberg.

Østlandet: Horten, Holmestrand, Drammen, Kongsberg, Nærsnes, Asker, Bærum, Oslo, Nesodden, Drøbak, Son, Moss, Fredrikstad, Hvaler, Halden, Sarpsborg, Skreia, Kapp, Gjøvik, Hamar, Brumunddal, Biri, Lillehammer, Tretten, Elverum, Kongsvinger, Mysen.

Fakta – hvorfor Telenors kunder har markedets beste mobilopplevelser

Telenor har flere enn 8600 basestasjoner over hele landet, og det gir ikke bare omfattende dekning, men også stabil og sterk brukeropplevelse.

Telenor bygger med mer kapasitet per basestasjon enn noen andre mobiloperatør i Norge. Dette er viktig fordi det sikrer den suverene brukeropplevelsen – ikke minst når man er mange samlet som på større arrangement, eller når mange er samlet på samme hyttefelt i påsken. For å få til dette bruker Telenor opptil sju frekvensbånd per basestasjon fordelt mellom 4G og 5G, og med det flere frekvenser enn noen annen mobiloperatør i Norge.

Telenor har høyere andel av sitt mobilnett bygget med 3600 MHz for 5G og 2600 MHz for 4G enn noen annen mobiloperatør i Norge. Disse to frekvensene er de viktigste for at brukeropplevelsen knyttet til kapasitet og hastighet på 4G og 5G skal være så god som mulig.

Kontinuerlig kvalitetsarbeid: Daglig gjennomfører Telenor dekningsmålinger både i sentrale og fjerntliggende områder av Norge.

Når Telenor nå moderniserer mobilnettet, har selskapet også tatt grep for å gjøre nettet enda mer hardført. Dette skjer gjennom innføringen av doble linjeføringer, som i høy grad reduserer risikoen for mobilutfall.

* Kåringen er basert på analyse av Ookla® Speedtest Intelligence® data Q1-Q2 2021 to Q1-Q2 2023. Opplevd hastighet varierer etter kapasitet og andre forhold. Se www.telenor.no.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor, telefon: 900 21 000, e-post: ba@telenor.no.
Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter: @TelenorN_presse.