Pressemeldinger

Ookla: Telenor har Norges raskeste 5G-nett

Ifølge resultat fra tester tatt med bruk av Ookla® Speedtest®, har Telenor det raskeste 5G-nettet i Norge. Samtidig har Telenors 5G-utbygging kommet opp i et rekordraskt tempo, og i 2022 vil halvparten av befolkningen få tilgang til en ny generasjon muligheter med Norges raskeste 5G-nett. I løpet av første halvår 2024 vil alle Telenors kunder ha tilgang på 5G.
Telenor Norge-sjef Petter-Børre Furberg og teknologidirektør Ingeborg Øfsthus har store ambisjoner for 5G-nettet, og er glade for måleresultatet fra Ookla. Foto: Martin Fjellanger

(Fornebu, 14. januar 2022) Ifølge resultat fra tester tatt med bruk av Ookla® Speedtest®, har Telenor det raskeste 5G-nettet i Norge. Samtidig har Telenors 5G-utbygging kommet opp i et rekordraskt tempo, og i 2022 vil halvparten av befolkningen få tilgang til en ny generasjon muligheter med Norges raskeste 5G-nett. I løpet av første halvår 2024 vil alle Telenors kunder ha tilgang på 5G.

– Vi har høye ambisjoner for 5G-utbyggingen vår, og dette er en svært hyggelig bekreftelse på kvaliteten i Telenors 5G-nett. Vi skal sikre at våre kunder, enten de bor i by eller bygd, skal få mobilopplevelser i verdensklasse, også i fremtiden, sier Petter-Børre Furberg, administrerende direktør i Telenor Norge.

Mobilkunder tester selv

Speedtest® av Ookla® er et verktøy som brukes flittig for å måle hastigheten på din internett-forbindelse, uavhengig om det er fastnett-bredbånd eller mobil. I løpet av siste halvår i 2021 gjennomførte kunder flere enn 240.000 tester på tvers av ulike mobilteknologier og av alle mobiloperatørene i Norge.

– Speedtest Awards, utdelt av Ookla, er forbeholdt en elite av nettverksoperatører som har levert eksepsjonell internettytelse og dekning. Det er en glede å overrekke Telenor prisen for raskeste 5G-mobilnett i Norge. Denne anerkjennelsen er et bevis på deres eksepsjonelle ytelse i Q3-Q4 2021 basert på Ooklas grundige analyse av forbrukerinitierte tester tatt med Speedtest, sier Doug Suttles, administrerende direktør i Ookla.

Ookla Speedtest Award™ for Norges raskeste 5G-nett er basert på analyser av Ookla® Speedtest Intelligence® data fra tredje og fjerde kvartal i 2021. I første halvår 2021 fikk Telenor en hastighets-score på 402,04, som er beregnet gjennom en måling av medianhastigheten på nedlastning på 434,14 Mbps og opplasting på 40,84 Mbps. Kåringen av Norges raskeste 5G-nett er basert på flere enn 55.000 tester foretatt av mobilbrukere på 5G i hele landet. Den målte medianhastigheten på nedlastning i Norge er Q3-Q4 2021 totalt sett 378,58 Mbps.

I første halvår 2021 fikk Telenor en hastighets-score på 402,04, som er beregnet gjennom en måling av medianhastigheten på nedlastning på 434,14 Mbps og opplasting på 40,84 Mbps. Foto: Martin Fjellanger.


Tempoet i 5G-utbyggingen øker

I 2021 fikk 5G for alvor fotfeste i Norge, og ifølge Telenors teknologidirektør trappes Telenors utbyggingstempo betraktelig opp i 2022.

– Siden starten av 5G-utbyggingen har vi tatt oss god tid til å teste, utforske og eksperimentere med det nye nettet. Nå som både utbyggingen har kommet opp i fart og flere får 5G-utstyr, skrur Telenor opp tempoet på 5G-utrullingen. I desember bygde vi 50-60 5G-basestasjoner i uka, og i løpet av sommeren 2022 vil 50 prosent av befolkningen ha tilgang til 5G fra Telenor, sier Ingeborg Øfsthus, teknologidirektør i Telenor Norge.

Nå som Telenor bygger et helt nytt mobilnett, tar selskapet også grep for å gjøre nettet enda mer hardført.

– Nå som vi moderniserer hele mobilnettet, tar vi i bruk doble linjeføringer. Etter våre beregninger vil dette medføre at kundekonsekvensen ved utfall reduseres med omkring 80 prosent. Dermed vil det nye mobilnettet ikke kun være lynraskt, men også svært robust, sier Øfsthus.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Anders Krokan, kommunikasjonssjef i Telenor Norge
Tlf: 952 09 037, anders.krokan@telenor.com eller ring pressetlf. på 800 80 900
Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse