Pressemeldinger

Omny ansetter Sigvart Voss Eriksen som CEO

Sigvart Voss Eriksen er ansatt som CEO i Omny

(Fornebu, 6. februar 2023) Sigvart Voss Eriksen er ansatt som CEO i Omny. Selskapet ble etablert i mai i fjor av Telenor, Aker og Cognite, og skal utvikle software som bidrar til å sikre industribedrifter og kritisk infrastruktur mot cybersikkerhetstrusler.

- Omny er virkelig unikt selskap takket være de tre eierne som står bak og deres respektive kompetanse og ekspertise. Omny vil, sammen med våre partnere, heve nivået når det kommer til sikkerhet for store industriaktører. Målet er å sette en ny sikkerhetsstandard for industribedrifter. Jeg gleder meg til å begynne i denne rollen og ser frem til å bygge organisasjonen og produktet sammen med de fremste hodene innen sikkerhet og software, sier Voss Eriksen.

Sigvart Voss Eriksen har lang bakgrunn som toppleder innen telekom-industrien og internasjonal erfaring med oppskalering av softwareselskaper. Han har lang erfaring i Telenor, hvor han har innehatt flere roller som Chief Marketing Officer i Pakistan, Thailand og Ungarn. Han ledet også Tapad som CEO frem til salget fra Telenor til Experian i 2020. De siste to årene har han bygget et rådgivings- og investeringsnettverk, samtidig som han har hatt flere styreverv i norske vekstselskaper.

- Sigvarts omfattende erfaring med internasjonale softwareteknologiselskaper blir svært viktig for Omny. Vi har en stor utfordring vi skal løse: den økende trusselen fra cyberangrep mot fysisk infrastruktur etter hvert som digitalisering av industrien fører til at IT og operasjonell teknologi i større og større grad blir det samme. Vi tror Sigvart er en god match for å lede Omny på denne reisen, sier John Markus Lervik, styreleder i Omny.

Stor etterspørsel

Selskapet skal utvikle software som bidrar til å sikre industribedrifter og kritisk infrastruktur, som for eksempel olje- og gassproduksjon, strømforsyning, offentlige virksomheter og sykehusdrift. Produktet vil utvikles i tett samarbeid med pilotkunder innenfor industrisektoren. Ved å samle og koble sammen store mengder data, vil man kunne overvåke trender og samtidig forbedre driften. For cybersikkerhet skaper dette muligheter for å forhindre angrep og ta datadrevne beslutninger for å begrense skaden og opprettholde kritiske funksjoner.

- Omnys industrielle sikkerhets software blir et viktig tilskudd til Telenors sikkerhetsportefølje for bedrifter og offentlige virksomheter. Det er et økende fokus på behovet for og viktigheten av sikring av industri og operasjonell teknologi, og vi opplever stor etterspørsel i markedet etter produkter som kan levere dette, sier Birgitte Engebretsen, administrerende direktør i Telenor Norge.

Omny skal etter planen lansere et kommersielt produkt til det norske bedriftsmarkedet i 2023 gjennom Telenor Norges salgsorganisasjon. I løpet av 2024 er ambisjonen å lansere produktet internasjonalt.

Les mer om etableringen av Omny her

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Julie Hæhre, informasjonssjef i Telenor Norge
Tlf: 419 01 011 eller pressetlf. på 800 80 900, julie.haehre@telenor.no
Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse